Polévky

Drůbeží vývar se smaženými kuřecími nudličkami

Drůbeží vývar

400 g kuřecích drobů, křídel, odřezků
50 g celeru
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
1,5 l vody
snítka petržele
celý pepř
nové koření
sůl

Do studené vody vložíme kuřecí drůbky, kořenovou zeleninu, petrželku a koření. Vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Poté vývar scedíme, dochutíme, kořenovou zeleninu necháme na plechu vychladnout a potom ji nakrájíme na malé kostičky.

Kuřecí nudličky

kuřecí prsa
vejce
škrob
olej
sůl

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, promícháme s vejci, škrobem a trochou soli a krátce z obou stran osmažíme v rozpáleném oleji. Ihned servírujeme na talíře do horkého vývaru, do kterého jsme přidali ještě na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a ozdobili ho pažitkou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl