Bezé roláda

cca 2 kusy
Plát
90 g hladké mouky
90 g kokosu
320 g bílků
200 g cukru krystal
1/4 sáčku kypřícího prášku
1/4 sáčku vanilkového cukru
cukr moučka na posypání
Nejdříve si připravíme těsto na pláty. Směs mouky, kokosu a kypřicího prášku opatrně smícháme s bílky, které jsme vyšlehali s krystalovým a vanilkovým cukrem. Vzniklé těsto naneseme v tenké vrstvě na pečicí papír, zasypeme moučkovým cukrem a dáme do trouby na 200 stupňů na 5 – 10 minut, dokud lehce nezezlátne. Hotové pláty necháme vychladit.
Krém
225 ml mléka
35 g pudinkového prášku
75 g cukru krystal
250 g másla
instantní káva dle chuti
Mezitím si připravíme krém. V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek a tuto zálivku za stálého míchání zavaříme do zbytku vroucího mléka s cukrem. Základ na krém necháme vychladnout a poté do něj vmícháme máslo a dochutíme instantní kávou, rozmíchanou v troše vody.
Hotovým krémem potřeme bezé pláty a stočíme z nich pevné rolády, které necháme v chladu nejlépe do druhého dne.
Dozdobení
čokoláda
ořechy
kokos
Ztuhlé rolády potáhneme zbytkem krému nebo čokoládou a posypeme kokosem či oříšky.
Rady
Plát při pečení hlídejte – každá trouba peče jinak.
Instantní kávu můžete nahradit silným espressem.
Postup výroby sladké modelovací hmoty najdete u dílu Velký dětský flám.
Ohodnoťte tento recept: