Omáčky

Hořčicová omáčka
plnotučná hořčice
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Plnotučnou hořčici dobře rozmícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a v malé misce ozdobíme bylinkami.
Medovo-dijonská omáčka
dijonská hořčice
olivový olej
med
sůl
pepř
Do dijonské hořčice přidáme olivový olej, med, opepříme, osolíme, pořádně promícháme, nalijeme do servírovací misky.
Tomatovo-česneková omáčka
česnek
rajský protlak
kečup
olivový olej
sůl
pepř
Smícháme nadrcený česnek, rajský protlak, kečup, olivový olej, opepříme, osolíme a nakonec v misce ozdobíme bazalkou.
Pepřová omáčka
sterilovaný zelený pepř
majonéza
cukr
vinný ocet
sůl
pepř
Zelený pepř i s trochou nálevu rozmačkáme v hmoždíři nebo rozmixujeme, přidáme majonézu, opepříme, osolíme, pořádně promícháme, dochutíme cukrem a kapkou vinného octa, přelijeme do menší misky a ozdobíme bylinkami.
Všechny omáčky dáme chladničky, kde vydrží až do příchodu hostů.
Ohodnoťte tento recept: