Různé

Omáčky

Hořčicová omáčka

plnotučná hořčice
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Plnotučnou hořčici dobře rozmícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a v malé misce ozdobíme bylinkami.

Medovo-dijonská omáčka

dijonská hořčice
olivový olej
med
sůl
pepř

Do dijonské hořčice přidáme olivový olej, med, opepříme, osolíme, pořádně promícháme, nalijeme do servírovací misky.

Tomatovo-česneková omáčka

česnek
rajský protlak
kečup
olivový olej
sůl
pepř

Smícháme nadrcený česnek, rajský protlak, kečup, olivový olej, opepříme, osolíme a nakonec v misce ozdobíme bazalkou.

Pepřová omáčka

sterilovaný zelený pepř
majonéza
cukr
vinný ocet
sůl
pepř

Zelený pepř i s trochou nálevu rozmačkáme v hmoždíři nebo rozmixujeme, přidáme majonézu, opepříme, osolíme, pořádně promícháme, dochutíme cukrem a kapkou vinného octa, přelijeme do menší misky a ozdobíme bylinkami.

Všechny omáčky dáme chladničky, kde vydrží až do příchodu hostů.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl