Maso

Kuřecí steak s arašídovou krustou, pečenými bramborami a zeleninou

4 kuřecí prsa
sůl
bílý pepř
chilli
olej na opečení masa

Na krustu:
100 g burských oříšků (arašídů)
5 lžic strouhanky
1 vejce
1 lžíce medu
pažitka
kari
sůl
bílý pepř

Kuřecí prsa rozpůlíme a zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme a pro zlobivé děti a dospělé přidáme i trochu chilli. Na oleji je krátce opečeme z obou stran, položíme na plech vyložený papírem na pečení a navrstvíme na ně krustu, kterou připravíme z mletých burských oříšků, strouhanky, kari, špetky pepře a soli, čerstvé pažitky, žloutku, medu a vyšlehaného bílku.

Dáme do trouby zapéct shora na 180 stupňů asi 10 minut a podáváme nejlépe s pečenými bramborami. A pokud talíř doplníme ještě na másle orestovanou zeleninou, bude výsledný obrázek dokonalý.

Burské oříšky můžete nahradit vlašskými či lískovými ořechy.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl