Candát se zeleninou julienne a omáčkou s koprem
Zelenina julienne
mrkev
celer
petržel
vinný ocet
cukr
celý černý pepř
bobkový list
nové koření
olivový olej
mletý bílý pepř
sůl
Nejdříve si připravíme zeleninu julienne: nudličky kořenové zeleniny povaříme ve vodě s trochou soli, cukru, octa, pár kuličkami černého pepře, nového koření a několika bobkovými listy do poloměkka. Poté slijeme, vybereme koření a zeleninu dochutíme octem, olejem, cukrem, solí a pepřem do sladko-kysela a dáme do lednice.
Candát
filet z candáta
bílé víno
sůl
bílý pepř
máslo
Než se zelenina vychladí, naložíme si candáta: filet nakrájíme na menší porce. Z obou stran je zlehka osolíme a opepříme, zakapeme vínem a necháme krátce marinovat. Před podáváním ho opečeme na másle a podáváme se zeleninou julienne a omáčkou s koprem.
Omáčka s koprem
majonéza
kopr
bílé víno
cukr
sůl
bílý pepř
Omáčku připravíme z majonézy, nasekaného kopru, trochy vína, cukru, soli a pepře.
Na talíři dozdobíme listem salátu.
Rada
K bílému masu (ryby, drůbež) se hodí bílý pepř.
Ohodnoťte tento recept: