Různé

Bramborová kaše s hruškami

cca 6 porcí

500 g brambor
200 - 250 ml mléka
100 g másla
sůl
2 zralé hrušky
4 lžíce cukru
1 celá skořice
2 hřebíčky
1 lžíce citronové šťávy

Brambory, uvařené ve slané vodě, dohladka rozmixujeme s horkým mlékem, přilijeme rozehřáté máslo, případně dosolíme a důkladně našleháme. Přidáme kousky hrušek, které jsme oloupali, zbavili jádřinců a uvařili se skořicí, hřebíčkem, cukrem a trochou citronové šťávy, a netradiční příloha je na světě.

Rady

K přípravě kaše se nejlépe hodí moučnaté brambory, nové brambory naopak nepoužívejte.

Mléko přidávejte postupně, každý druh brambor saje jinak.

Kaši je třeba důkladně našlehat, aby byla nadýchaná.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl