Různé
Bramborová kaše s hruškami

cca 6 porcí
500 g brambor
200 - 250 ml mléka
100 g másla
sůl
2 zralé hrušky
4 lžíce cukru
1 celá skořice
2 hřebíčky
1 lžíce citronové šťávy
Brambory, uvařené ve slané vodě, dohladka rozmixujeme s horkým mlékem, přilijeme rozehřáté máslo, případně dosolíme a důkladně našleháme. Přidáme kousky hrušek, které jsme oloupali, zbavili jádřinců a uvařili se skořicí, hřebíčkem, cukrem a trochou citronové šťávy, a netradiční příloha je na světě.
Rady
K přípravě kaše se nejlépe hodí moučnaté brambory, nové brambory naopak nepoužívejte.
Mléko přidávejte postupně, každý druh brambor saje jinak.
Kaši je třeba důkladně našlehat, aby byla nadýchaná.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů