Moučníky a cukroví

Banánový chléb s medem a pistáciemi

Tento recept pochází z anglické kuchyně.

100 g másla
100 g cukru krystal
100 g medu
2 vejce
200 g banánů
200 g hladké mouky
10 g prášku do pečiva
vyloupané pistácie
tuk
hrubá mouka

Povolené máslo vyšleháme s krystalovým cukrem a pak postupně přidáváme med, vejce a rozmixované banány. Přisypeme směs mouky a kypřicího prášku a vytvoříme hladké těsto. Tím asi do jedné třetiny naplníme chlebovou formu, kterou jsme předtím vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Přidáme vrstvu nahrubo nasekaných pistácií, doplníme dalším těstem a pečeme zhruba 45 minut při 160 stupních.

Hotový chléb můžeme podle vlastního uvážení dozdobit například polevou, kterou připravíme z medu, moučkového cukru a citronové šťávy. Polijeme jí vychlazený chléb, posypeme vrstvou pistácií, necháme ztuhnout a nezvyklý, avšak vynikající dezert je na světě.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl