Banánový chléb s medem a pistáciemi
Tento recept pochází z anglické kuchyně.
100 g másla
100 g cukru krystal
100 g medu
2 vejce
200 g banánů
200 g hladké mouky
10 g prášku do pečiva
vyloupané pistácie
tuk
hrubá mouka
Povolené máslo vyšleháme s krystalovým cukrem a pak postupně přidáváme med, vejce a rozmixované banány. Přisypeme směs mouky a kypřicího prášku a vytvoříme hladké těsto. Tím asi do jedné třetiny naplníme chlebovou formu, kterou jsme předtím vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Přidáme vrstvu nahrubo nasekaných pistácií, doplníme dalším těstem a pečeme zhruba 45 minut při 160 stupních.
Hotový chléb můžeme podle vlastního uvážení dozdobit například polevou, kterou připravíme z medu, moučkového cukru a citronové šťávy. Polijeme jí vychlazený chléb, posypeme vrstvou pistácií, necháme ztuhnout a nezvyklý, avšak vynikající dezert je na světě.
Ohodnoťte tento recept: