Šunková pěna s medovými jablky
cca 4 porce
2 čerstvé sýry
100 g másla
200 g mleté šunky
100 g šunky na plátky
100 ml šlehačky
bílý pepř
sůl
Čerstvý sýr rozmícháme s povoleným máslem, přidáme jemně mletou šunku, našlehanou smetanu, sůl, bílý pepř a promícháme. Hotovou pěnou naplníme formu, kterou jsme předtím navlhčili, vyložili potravinářskou fólií a plátky šunky. Formu zabalíme, obsah opatrně sklepeme, dáme alespoň na půl hodiny do chladu a než pěna ztuhne, připravíme si medová jablka, která šunkovou pěnu báječně doplní.
Medová jablka
100 g medu
100 ml bílého vína
2 větší jablka
Rozehřejeme med s bílým vínem (ideální je suché bílé víno) a v rozpuštěné směsi krátce podusíme jablka nakrájená na tenké měsíčky. Poté je necháme zchladnout a podáváme spolu se šunkovou pěnou, kterou jsme nakrájeli zahřátým ostrým nožem na plátky. Ozdobíme podle vlastní fantazie a servírujeme nejlépe s bílou bagetou či toasty.
Ohodnoťte tento recept: