Moučníky a cukrovíOvocná jídla

Ovocné želé s jogurtovým krémem

300 g lesního ovoce
40 g želatiny (4 g agaru)
0,5 l šťávy z kompotu
500 ml jogurtu
250 ml šlehačky
150 g cukru moučky
1 citron

Na ozdobení:
čokoládová poleva
ovoce
máta

Do kelímků vložíme ovoce, zalijeme ho trochou želé, do kterého jsme přidali kompotovou šťávu, a uložíme do chladu. Poté do bílého jogurtu nastrouháme citronovou kůru, podle chuti osladíme, přidáme šlehačku, promícháme a pomocí cukrářského sáčku naplníme kelímky, ve kterých mezitím želé ztuhlo. Na závěr ozdobíme čokoládovou polevou, čerstvým ovocem a lístkem máty.

Rada

Želatinu lze nahradit agarem či jiným želírovacím produktem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl