Ryby a mořské plody

Tatarák z lososa s listovým salátem a citrónovou majonézou

500 g uzeného lososa
100 g mladé zelené cibulky
dijonská hořčice
panenský olivový olej
sůl
pepř
špetku cukru

Uzeného lososa nakrájím na malé kousky, přidáme jemně nakrájenou zelenou cibulku, dijonskou hořčici, pepř, sůl a špetku cukru na zvýraznění chuti.

Omáčka

majonéza
2 citróny
dijonská hořčice
cukr
sůl
pepř

Do majonézy vmícháme citrónovou kůru i šťávu, dijonskou hořčici, špetku cukru, sůl a pepř.

Dokončení

výběr listových salátů
baby rajčata
pečivo (toustový chléb)

Tatarák tvarujeme do formičky, servírujeme na listovém salátě, doplníme omáčkou a zdobíme rajčátky, opečenými v olivovém oleji a doplníme opečeným toustovým chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl