300 g listových salátů
200 g tuňáka v oleji
200 g anglické slaniny (uzeného boku)
chléb
50 g parmezánuNa dresink:
30 ml olivového oleje
50 ml červeného vína
1 lžíce vinného octa
1-3 lžíce medu
1-3 lžíce dijonské hořčice
sůl
pepř
Nejdříve si připravíme dresink z olivového oleje, červeného vína, octa, soli, medu, pepře a dijonské hořčice, který do hladka rozmícháme nebo rozmixujeme. Smícháme ho s kousky listových salátů, na které rozložíme tuňáka, proužky do zlatova opražené slaniny a kousky chleba, které jsme zakapali olivovým olejem, osolili a do křupava opekli v troubě. Poté všechno posypeme nahrubo nastrouhaným parmazánem, lehce opepříme a pro větší efekt můžeme salát ozdobit snítkou bylinek.
Rady
Můžete použít i tuňáka ve vlastní šťávě nebo čerstvý grilovaný steak.
Kvalita vína se projeví na výsledné chuti dresinku.
Ohodnoťte tento recept: