Maso

Nadívaná holoubata

Nádivka

200 g másla
3 žloutky
3 vejce
300 g housky
6 lžic smetany
5 lžic polohrubé mouky
5 lžic strouhanky
holubí vnitřnosti
6 lžic petržele
5 lžic plátků mandlí
1 hořká mandle
muškátový květ
sůl
bílý pepř

Nejdříve si připravíme nádivku. Do utřeného másla zašleháme žloutky a vejce, poté přidáme nasekanou petržel, trochu muškátového květu, pepře, soli a jednu nastrouhanou hořkou mandli. Do této směsi lehce vmícháme opražené kostičky housky, které jsme zvlhčili smetanou, pokrájené holubí vnitřnosti, plátky mandlí, trochu mouky a strouhanky a můžeme začít plnit.

5 holoubat
250 g másla
sůl

Do holoubat, která jsme zbavili krků a křidélek, pomocí cukrářského sáčku vpravíme nádivku a otvor spíchneme párátkem. Naplněná holoubata osolíme, přelijeme rozpuštěným máslem a pečeme 40 minut až hodinu na 180 stupňů. Ideální přílohou jsou nové brambory, které můžeme doplnit restovanou zeleninou.

Rady

Hořkou mandli lze nahradit jádrem meruňkové pecky.

Místo holubích vnitřností můžeme použít kuřecí.

Nemáme-li holoubata, můžeme stejnou nádivkou naplnit kuře.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl