Maso

Holubí prsíčka na salátě s lesním ovocem

200 g holubích prsíček
2 kiwi
200 g anglické slaniny
rukola
listové saláty
maliny
borůvky
jahody
med
olivový olej
malinový (vinný) ocet
sůl
bílý pepř

Holubí prsíčka opepříme, poklademe plátky kiwi a necháme 3 až 4 hodiny v chladu. Poté opečeme slaninu do křupava, vyjmeme ji a na vyškvařeném tuku zprudka orestujeme naložená prsíčka, která jsme před tím nezapomněli osolit. Maso solíme až těsně před restováním, aby zůstalo šťavnaté.

Rukolu a kousky různých druhů listových salátů smícháme se zálivkou z medu, olivového oleje, malinového octa, soli a pepře a vložíme na talíř, který ozdobíme lesním ovocem. Přidáme opečenou slaninu, prsíčka nakrájená na plátky a můžeme podávat. Nejlépe s rozpečenou bagetou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl