Ryby a mořské plody

Jemný račí krém

cca 4 porce

250 g raků
100 g másla
50 g mrkve
30 g celeru
50 g cibule
50 g pórku
50 g rajčat
30 g rajského protlaku
300 ml rybího vývaru
500 ml smetany
300 ml bílého vína
1 lžička cukru
50 ml koňaku
chilli
sůl
pepř

Na rozehřátém másle opečeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a až změkne, postupně přidáváme a vždy krátce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pórek, rajčata a rajčatový protlak. Ochutíme cukrem, pepřem a solí, zalijeme rybím vývarem, smetanou, bílým vínem a trochou koňaku a přilijeme k rozsekaným rakům, které jsme opekli na másle. Vaříme asi 2 hodiny a je-li třeba, průběžně doléváme vodu. Potom polévku rozmixujeme, přecedíme, převaříme a na závěr ještě dochutíme koňakem, solí, pepřem nebo i chilli a podle potřeby případně zahustíme.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl