Moučníky a cukroví

Boží milosti

1 kg hladké mouky
8 bílků
4 žloutky
1 zakysaná smetana
citron
moučkový cukr
vanilkový cukr
sůl
sádlo nebo olej

Do vyšlehaných bílků nastrouháme trochu citrónové kůry, přidáme mouku, žloutky, zakysanou smetanu a vypracujeme v hladké těsto, které dáme asi na půl hodiny do ledničky. Z odleželého těsta vyválíme tenký plát, z něhož krájíme čtverečky nebo obdélníčky, které ve středu prořízneme do tvaru křížku. Boží milosti smažíme z obou stran na rozpáleném sádle nebo v oleji a ještě za tepla obalujeme v moučkovém cukru, smíchaném s vanilkovým.

Chceme-li vyzkoušet slanou variantu, potom stačí místo cukrového obalu lehce posolit.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl