25 minut

26. března

Část: Výběr ze sociálních sítí

Obsah dílu

Jednání o stavbě gigafactory na Karvinsku — Automatické hlášení dopravních nehod — Krkoška se vzdal funkcí na radnici v Krnově — Přípravy na mistrovství světa v hokeji — Privatizace bytů OKD u Evropského soudu — Ovocné stromy po mrazivé noci — Zástupci ukrajinského Mariupolu v Ostravě — Ujíždějící svah v Těrlicku — Výběr ze sociálních sítí — Modernizované sanitky pro Olomoucký kraj — Skončila rekonstrukce Grossmannovy vily

Části dílu

01:03
Jednání o stavbě gigafactory na Karvinsku
Jednání o stavbě gigafactory na Karvinsku
    Obyvatelé VĚŘŇOVIC a Dolní Lutyně na Karvinsku jednali se zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu a taky Moravskoslezského kraje o výstavbě továrny v Dolní Lutyni. Požadavek investora je zahájení výroby v roce 2028. Terénní úpravy území by mohly začít už příští rok. Ovšem místní lidé se stavbou nesouhlasí - vznikla petice s třemi tisíci podpisy, chystá se i místní referendum.
    06:39
    Automatické hlášení dopravních nehod
    Automatické hlášení dopravních nehod
      Mobil hlásí nehodu záchranářům, těm olomouckým za poslední týden oznámil dvě dopravní srážky. Včera pak bezpečnostní složky přivolal automatický systém i-call zabudovaný ve vozidle. Jeho řidič se srazil na Kroměřížsku s nákladním vozem plným kamení, neštěstí i přes včasnou pomoc nepřežil.
      09:01
      Krkoška se vzdal funkcí na radnici v Krnově
      Krkoška se vzdal funkcí na radnici v Krnově
        Bývalý moravskoslezský hejtman z hnutí ANO Jan Krkoška, který byl odsouzen za podíl na uplácení lékařů, se vzdal i svých míst na radnici v Krnově na Bruntálsku. Působil tam jako zastupitel a radní. Nového radního zastupitelé zvolí ve středu. Už dříve Krkoška rezignoval na hejtmanskou funkci, v níž ho nejspíš nahradí primátor Havířova na Karvinsku Josef Bělica.
        09:28
        Přípravy na mistrovství světa v hokeji
        Přípravy na mistrovství světa v hokeji
          Ostrava se chystá na MS v ledním hokeji, to pořádá v květnu společně s Prahou. Pořadatelé připravují zázemí pro účastníky i fanoušky. Velkou proměnou projde i samotná Ostrava Aréna.
          10:57
          Privatizace bytů OKD u  Evropského soudu
          Privatizace bytů OKD u Evropského soudu
            K Evropskému soudu pro lidská práva jde spor, který se týká privatizace bývalých bytů společnosti OKD. Jeden z nájemníků podal stížnost na postup českých soudů. Žalobou na určení vlastnictví se snažil domoci uznání, že privatizace bytů těžební společnosti v 90. letech minulého století byla v rozporu se zákonem. Úřady ale porušení zákona odmítají a stejně jako současný vlastník bytového fondu – společnost HEJM-STADN – považují celou věc za uzavřenou.
            11:31
            Ovocné stromy po mrazivé noci
            Ovocné stromy po mrazivé noci
              Některá místa v Česku mají za sebou mrazivou noc. Ohroženy byly kvetoucí ovocné stromy, jako jsou broskvoně, slivoně nebo třešně. Pěstitelé se snažili úrodu zachránit různými způsoby. Někde marně.
              13:43
              Zástupci ukrajinského Mariupolu v Ostravě
              Zástupci ukrajinského Mariupolu v Ostravě
                Ostravsko-opavská Diecézní charita od začátku válečného konfliktu na Ukrajině pomáhá uprchlíkům příchozím do Česka a také lidem na Ukrajině, kteří jsou přímo zasaženi válkou. Více informací o tom, jak ostravsko-opavská charita pomáhá lidem na Ukrajině, přidá Gabriela Juřikowská.
                15:26
                Ujíždějící svah v Těrlicku
                Ujíždějící svah v Těrlicku
                  Těrlicko na Karvinsku řeší problémy se svahem pod nedávno otevřeným sportovištěm. Objevily se v něm totiž trhliny a existuje riziko, že se toto víc než sedmi metrové úbočí sesune do přehrady. Situaci na místě už hodnotil i geotechnik.
                  18:45
                  Výběr ze sociálních sítí
                  Výběr ze sociálních sítí
                    Hned tři horkokrevní a vznětliví řidiči se v pátek po poledni potkali na silnici v obci Česká Ves na Jesenicku. Řidič (32) kamionu tam přímo ve vesnici předjel nejprve motorku, a hned nato začal předjíždět Škodu Superb, jejíž šofér (46) si to ale nemínil nechat líbit, a začal mu v předjetí bránit. „Řidič škodovky se nedržel při pravém okraji vozovky a vjel do jízdní dráhy předjíždějícímu náklaďáku, čímž došlo ke střetu levé zadní části superbu s pravou přední boční částí nákladního vozu,“ řekla policejní mluvčí Ivana Skoupilová. ************** Mezistátní utkání mezi ragbisty Česka a Ukrajiny bylo odehráno za velkého zájmu diváků v sobotu, 23. března na stadionu RC Havířov. Bylo to sportovní střetnutí v rámci seriálu mistrovství Evropy úrovně Trophy. Natáčel tam iReportér Karel Šula.
                    19:29
                    Modernizované sanitky pro Olomoucký kraj
                    Modernizované sanitky pro Olomoucký kraj
                      V Olomouci si dnes záchranáři převzali 9 nových sanitních vozů. V rámci každoroční obměny vozového parku poputují do Šumperku, Litovle nebo Uničova. Sanitky se vyměňují zhruba po 160 tisících najetých kilometrů. Nejde ale jen o kilometry, vozy mají nyní i modernizovanou výbavu.
                      21:31
                      Skončila rekonstrukce Grossmannovy vily
                      Skončila rekonstrukce Grossmannovy vily
                        Skončila rekonstrukce Grossmannovy vily v Ostravě. Město ji za sto třicet dva milionů vrátilo do původní podoby. Architektonickou perlu promyšlenou především ve zdobných detailech nechal jako své rodinné sídlo postavit stavitel František Grossmann. Od příštího týdne si památkově chráněnou vilu může prohlédnout i veřejnost.
                        Přehrát celé video
                        Události v regionech (Ostrava) - 27. března
                        Stopáž25 minut
                        Další díl
                        27. března

                        Přehled dílů

                        4642 dostupných
                        Události v regionech (Ostrava) - 20. září
                        Stopáž25 minut

                        20. září

                        Volby v zaplavených oblastech — Centrální sklad pomoci v Jeseníku — V Hanušovicích po povodní uklízejí — Návrat pacientů do nemocnice v Bohumíně — Zaplavená zařízení sociálních služeb — Obnova provozu na železnici a dálnici — Policisté uzavřeli Červenohorské sedlo — Uzavírky silnic na Bruntálsku a Jesenicku — V zatopených oblastech pomáhají vězni — Povodí Odry odpouští přehrady na Moravici — Dobrovolníci vaří pro zaplavené — Liberty propouští a prodává odval

                        20. 9. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 19. září
                        Stopáž25 minut

                        19. září

                        Přípravy voleb v postižených oblastech — Problémy s pořádáním voleb — Pomoc s volbami obcím po povodních — Pravidla krajských a senátních voleb — Následky povodni v Zátoru — Pomoc v postižených oblastech — V zasažených oblastech pomohou dobrovolníci — Opravy zničených železničních tratí — Odčerpávání vody v Bohumíně — Mapování škod v Beskydech — Výběr ze sociálních sítí ČT — Zpracování odpadů po povodni — Vytopený minipivovar v Krnově

                        19. 9. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 18. září
                        Stopáž25 minut

                        18. září

                        Povodeň těžce poničila malé obce — Povodeň zasáhla také Osoblažsko — Pomoc zatopeným na Jesenicku — Sbírky na pomoc zatopeným lidem — Prezident navštívil postižené oblasti — Bohumín nadále bez elektřiny — V Bohumíně otevřeli lékaři a lékárna — Volby v zaplavených oblastech — Čerpání vody ze zatopených částí Ostravy — Opravy v elektrárně v Ostravě-Třebovicích — Čtvrtá oběť povodní — Povodeň vytopila nápojářský závod v Krnově — Škody na železnici po povodni — Kvalita pitné vody po povodních

                        18. 9. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 17. září
                        Stopáž25 minut

                        17. září

                        V Jeseníku sčítají škody po povodni — V Jeseníku sčítají škody po povodni — Vláda v Moravskoslezském kraji — Voda už prasklou hrází v Ostravě neteče — V Opavě pomáhá armáda — Hejtman MS kraje: škody za desítky miliard — Situace v malých obcích na Hlučínsku — Záběry povodní od iReportérů — Vytopený Chomutov a Litovel — Pravidla hygieny v zatopených oblastech — V Bohumíně opadla voda, lidé se vracejí — Výběr ze sociálních sítí — Potravinové banky posílají pomoc

                        17. 9. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 16. září
                        Stopáž25 minut

                        16. září

                        16. 9. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 13. září
                        Stopáž25 minut

                        13. září

                        Vydatné deště a hrozba povodní — Vydatné deště a hroza povodní — Obce na Jesenicku se připravují na povodně — Výhled vývoje srážek a povodní — Kam se obrátit v případě nouze — K vydatnému dešti se přidá silný vítr — Fotbalová asociace odložila ligové zápasy — Výběr ze sociálních sítí — Adaptace dětí na pobyt v mateřských školách

                        13. 9. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 12. září
                        Stopáž25 minut

                        12. září

                        Přípravy na extrémní srážky — Závěry povodňové komise Olomouckého kraje — Aktuální situace před vydatnými dešti — Ochrana před velkou vodou v MS kraji — Rušení akcí kvůli riziku povodní — Hasiči posilují směny — Přípravy dobrovolných hasičů — 10,5 mld. na projekty z MS kraje — Nové rehabilitační pokoje v Krnově — Výběr ze sociálních sítí — Návrat Wintonova dítěte do Vítkova

                        12. 9. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 11. září
                        Stopáž25 minut

                        11. září

                        Dopadová studie ke stavbě gigafactory — Dopadová studie ke stavbě gigafactory — Výstraha před extrémními srážkami — Vrchní státní zastupitelství ke kauze Vrbětice — Prodloužení oprav na dálnici D46 — Vzácné vykopávky na Opavsku — Mapování hazardu ve společnosti — Anonym vyhrožoval střelbou na Filozofické fakultě OU — Výběr ze sociálních sítí — Investice do výroby tradičních cukrovinek — Uctění památky horníku — Festival Resistance pro mladé divadelníky

                        11. 9. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 10. září
                        Stopáž25 minut

                        10. září

                        Přeshraniční zaměstnávání pracovníků — Život v česko-polském příhraničí — Kritika péče o lidi s demencí — Vrchní soud otevře korupční kauzu Vidkun — Havárie vodovodu v Olomouci — Speciální výhybka pro VRT — 100 let husitského kostela v Rychvaldě — Do Česka míří extrémní srážky — Cvičení složek IZS na povodně — Výběr ze sociálních sítí ČT — Léčba spinální svalové atrofie — Slovenský výtvarník Marek Kvetan v GVUO

                        10. 9. 2024 na ČT1
                        Události v regionech (Ostrava) - 9. září
                        Stopáž25 minut

                        9. září

                        Ekologizace výroby v železárnách — Ekologické změny v hutnictví — Ostravské Nové Lauby dokončeny — Soud s výrobci pervitinu — Dopravní komplikace v Olomouci — Podpis memoranda o proměně Bečvy — Olomouc zaplatí 398 mil. za Namiro — Zpožděný začátek školního roku — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nová budova Ekonomické fakulty VŠB — Stěhování sochy Mária Kotrby — NDM startuje novou sezonu

                        9. 9. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám