25 minut

29. listopadu 2023

Část: Liberty požádala o individuální moratorium

Obsah dílu

Začíná chřipková sezóna — Začíná chřipková sezóna — Liberty požádala o individuální moratorium — Nehoda autobusu na Šumpersku — Námraza komplikovala provoz v Beskydech — V Beskydech zasněžují i níže položené areály — V Jeseníkách upravují první běžkařské tratě — Návrh rozpočtu Olomouckého kraje — Lékaři vypovídají přesčasy v nemocnicích — Lékaři vypovídají přesčasy v nemocnicích — Premiéra muzikálu Interview v NDM

Části dílu

01:04
Začíná chřipková sezóna
    Česko je podle hygieniků na začátku chřipkové epidemie. V mezitýdenním srovnání stoupl počet nakažených o 125 procent. Nemocí dýchacích cest přibylo od předchozího týdne zhruba o třináct procent. Nemocné jsou teď hlavně předškolní děti. Případů covidu-19 bylo podle dat ministerstva zdravotnictví v pondělí přes 2800, nejvíc za uplynulý rok a půl.
    03:51
    Začíná chřipková sezóna
      Počet nemocných za Olomoucký kraj přiblíží mluvčí krajské hygienické stanice Markéta Koutná.
      06:29
      Liberty požádala o individuální moratorium
        Firma Liberty požádala o takzvané individuální moratorium, chce tím předejít úpadku. Opatření se týká jednoho z největších věřitelů - společnosti Tameh. Ta firmě dodává energie.
        07:46
        Nehoda autobusu na Šumpersku
          ájezdový autobus s pěti desítkami studentů z jižních Čech havaroval těsně před polednem na silnici u Rejchartic na Šumpersku. Sjel z namrzlé vozovky do příkopu a tam se naklonil tak, že hrozilo převrácení. Dřív než přijeli záchranáři, rozbili cestující okna a postupně se všichni dostali ven. Studenty pak odvezl náhradní autobus. Tomu museli silničáři prohrnout a inertem posypat cestu.
          08:39
          Námraza komplikovala provoz v Beskydech
            Sněžení způsobilo i další dopravní komplikace na tuzemských silnicích. Přes 11 hodin byla od noci po tragické nehodě čtyř kamionů neprůjezdná dálnice D1 u Humpolce ve směru na Prahu. V Beskydech nebo taky na Opavsku si ráno řidiči museli dávat pozor na námrazu.
            10:25
            V Beskydech zasněžují i níže položené areály
              Z mrazivého počasí posledních dní mají radost provozovatelé ski areálů - sjezdovky mohli začít zasněžovat dřív než vloni. Na některých kopcích si lidé zalyžují už během následujícího víkendu. A chystat začínají v Beskydech i běžkařské tratě.
              12:53
              V Jeseníkách upravují první běžkařské tratě
                I v Jeseníkách jsou dobré sněhové podmínky ve většině běžkařských lokalit nad 1000 metrů. Třeba v oblasti Paprsku už mají upraveno přes 80 kilometrů tratí. K úpravě stop mohli na skútrech vyjet ale i v oblastech v nižších nadmořských výškách.
                15:18
                Návrh rozpočtu Olomouckého kraje
                  Vyšší příjmy i výdaje než letos - tak vypadá návrh rozpočtu Ol-kého kraje na příští rok. Počítá s příjmy necelých 7 miliard 860 milionů korun a výdaje skoro 8 a půl miliardy. Schodek 605 milionů korun chce hejtmanství pokrýt letošním a loňským přebytkem. Krajské zastupitelstvo bude o rozpočtu rozhodovat v půlce prosince.
                  15:42
                  Lékaři vypovídají přesčasy v nemocnicích
                    Někteří lékaři od pozítří nebudou v nemocnicích sloužit přesčasy. A nemocnice kvůli tomu ruší část plánovaných operací nebo omezují provoz ambulancí. Jak se to projeví v moravskoslezských zařízeních, zjišťoval Jiří Šíma.
                    17:15
                    Lékaři vypovídají přesčasy v nemocnicích
                      Téma doplní Kateřina Kyselá, náměstkyně ředitele ostravské městské nemocnice.
                      22:04
                      Premiéra muzikálu Interview v NDM
                        Rozhovor vyhořelého moderátora a začínající zpěvačky, který nabere úplně jiný směr, než si oba představovali. Světovou premiéru muzikálu Interview uvede dnes večer Divadlo „dvanáctka“ - komorní scéna Národního divadla moravskoslezského, kterému ho tvůrci napsali na míru.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž25 minut
                        Další díl
                        30. listopadu 2023

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        31. května

                        Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                        31. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        30. května

                        Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                        30. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        29. května

                        29. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        28. května

                        Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                        28. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        27. května

                        Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                        27. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        24. května

                        24. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        23. května

                        Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                        23. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        22. května

                        Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                        22. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        21. května

                        10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                        21. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        20. května

                        20. 5. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám