25 minut

24. listopadu 2023

Část: Omezení péče kvůli výpovědím z přesčasů

Obsah dílu

Jednání krajské koalice o korupční kauze — Důsledky korupční kauzy pro krajsou koalici — Zapojení škol do stávky — Omezení péče kvůli výpovědím z přesčasů — Změny ve vedení Hlučína — Zámek Plumlov plánuje rekonstrukci — Výstraha před náledím — Vyplavené domy v ostravské Nové Vsi — Propagace sportu pro handicapované — Výběr ze sociálních sítí ČT — Den pro zdravé plíce v MN Ostrava — Přehlídka Meat Design opět v Ostravě

Části dílu

02:27
Jednání krajské koalice o korupční kauze
    ODS už nebude mít v Olomouckém kraji na starost oblast dopravy. Rozhodla o tom koaliční rada, kterou kvůli vyšetřování veřejných zakázek na dopravní stavby v kraji svolal hejtman Josef Suchánek ze STAN. ODS přišla o resort kvůli svému bývalému členovi a náměstkovi hejtmana pro dopravu Michalu Záchovi, který je jedním z obviněných v případu. Kdo ho v krajské radě nahradí, zatím jasné není.
    03:43
    Důsledky korupční kauzy pro krajsou koalici
      Více informací k tématu připojil politolog z olomoucké Univerzity Palackého Karlem Páral.
      06:11
      Zapojení škol do stávky
        Ke stávce středních, základních a mateřských škol se hlásí stále další instituce. Web Učitelská platforma, který zveřejňuje mapu stávkujících škol, hlásil v pátek ráno takový nápor, že se mapa přestala aktualizovat. Momentálně eviduje Učitelská platforma více než 3400 škol, které se ke stávce připojí.
        07:43
        Omezení péče kvůli výpovědím z přesčasů
          Akutní péče v Moravskoslezském kraji bude v prosinci i přes výpovědi nemocničních lékařů z přesčasů zachována. Po jednání se zástupci nemocnic to uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer. Přesčasovou práci v celém Česku na prosinec vypovědělo víc než 6100 lékařů. Podrobnosti o situaci v kraji doplnil Jiří Šíma.
          09:13
          Změny ve vedení Hlučína
            Po devíti letech byl z funkce starosty města Hlučína odvolán Pavel Paschek - zvolený jako nestraník za Starosty a nezávislé. Ve funkci místostarostky skončila křesťanská demokratka Petra Řezáčová. Zastupitelstvo nově zvolilo do funkce starostky Petru Teskovou a na pozici místostarosty Václava Škvaina, oba z hnutí ANO.
            09:42
            Zámek Plumlov plánuje rekonstrukci
              Zámek Plumlov na Prostějovsku je nově národní kulturní památkou. O tento status obec bojovala pět let, a to především kvůli financím - zdobená fasáda se rozpadá a na její opravu nejsou prostředky. Z fondu obec získala na opravu více než 50 milionů korun, dalších 50 milionů musí získat z jiných zdrojů.
              11:57
              Výstraha před náledím
                Meteorologové varují před lokálním náledím. Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven.
                12:24
                Vyplavené domy v ostravské Nové Vsi
                  Část ostravského obvodu Nová Ves zaplavila voda. Nejdříve se objevila na polích, pak se posunula blíž k obydlím. Zatopila asi desítku domů a také zahrady. Podle tamních obyvatel to může souviset s odstávkou nedaleké úpravny vody.
                  15:04
                  Propagace sportu pro handicapované
                    Na ostravských školách se letos děti mohou těšit na tzv. Paratour. Parasportovci a trenéři žákům ve spolupráci s městem Ostrava přibližují, jaký je sport s handicapem. Vyzkoušet si mohou například basketbal na sportovním vozíčku nebo parahokej.
                    18:14
                    Výběr ze sociálních sítí ČT
                      Sériového vykradače automobilů, který řádil v Havířově, dopadli policisté. Od července se vloupal do 19 aut. // Začala modernizace železniční stanice v Havířově za zhruba 3,2 miliardy korun. Díky ní budou vlaky ve směru od Ostravy moci zajíždět až do zastávky Havířov střed.
                      18:17
                      Den pro zdravé plíce v MN Ostrava
                        V ostravské městské nemocnici se konal Den pro zdravé plíce. Lidé si mohli nechat například bezplatně vyšetřit své dechové funkce a také zjistit, jaké jsou možnosti léčby závislosti na kouření. Podle Ministerstva zdravotnictví bylo v tuzemsku loni více než 20 % kuřáků.
                        21:07
                        Přehlídka Meat Design opět v Ostravě
                          Do Ostravy se vrací přehlídka Meat Design. Na několika místech v Dolních Vítkovicích se představí více než stovka značek a tvůrců. Hlavním letošním festivalovým tématem je umírněnost. Informace přidala ředitelka festivalu Karolína Skórkova.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž25 minut
                          Další díl
                          27. listopadu 2023

                          Přehled dílů

                           
                          Stopáž25 minut

                          31. května

                          Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                          31. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          30. května

                          Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                          30. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          29. května

                          29. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          28. května

                          Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                          28. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          27. května

                          Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                          27. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          24. května

                          24. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          23. května

                          Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                          23. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          22. května

                          Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                          22. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          21. května

                          10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                          21. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          20. května

                          20. 5. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám