25 minut

22. září 2023

Část: Rozsvícené bunkry připomenou mobilizaci

Obsah dílu

Vyšší daň pro těžký průmysl v Ostravě — Vyšetřování výbuchu v Otinovsi — Rozsvícené bunkry připomenou mobilizaci — Parkování na náměstí Republiky v Olomouci — Spor o předčasné splacení úvěru — Věřitelé schválili reorganizační plán NWT — Stav chmelnic po srpnových bouřkách — Varhany pro Katedrálu Božského Spasitele — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mezinárodní týden neslyšících — Stavba roku Moravskoslezského kraje

Části dílu

01:04
Vyšší daň pro těžký průmysl v Ostravě
    Zastupitelé Ostravy schválili změnu koeficientu pro výpočet daně z nemovitosti. Důvodem je výpadek příjmů v rozpočtu kvůli vládnímu úspornému balíčku. Obyvatelé Ostravy změnu podle vedení města nepocítí. Koeficient se zvýší jen pro ty, kteří ve městě provozují podniky těžkého průmyslu.
    03:37
    Vyšetřování výbuchu v Otinovsi
      Policisté dál vyšetřují výbuch v Otinovsi na Prostějovsku. Jednou z možných příčin je neopatrná manipulace se zábavní pyrotechnikou. Prodávali ji v domě, vedle kterého došlo k explozi. Při ní zemřel majitel budovy, který byl profesionálním hasičem. Jeho identitu má ještě potvrdit pitva.
      06:35
      Rozsvícené bunkry připomenou mobilizaci
        Kolem 160 nasvícených betonových bunkrů v českém pohraničí připomene výročí mobilizace z roku 1938. Do akce nazvané Světlo nad bunkry se zapojí pracovníci muzeí, členové klubů vojenské historie a také dobrovolníci. Někteří vlastníci bunkrů připravují také celodenní doprovodný program.
        06:59
        Parkování na náměstí Republiky v Olomouci
          Světový den bez aut si připomíná řada států po celém světě, mezi nimi i Česko. Poukázat chce na přijatelnější způsoby dopravy. V Olomouci akci sledovala Anna Hovorková.
          09:12
          Spor o předčasné splacení úvěru
            Žena z Přerovska vyhrála soudní spor s bankou, která ji za předčasné splacení hypotečního úvěru vyměřila poplatek za úrokovou ztrátu ve výši 44 tisíc korun. Podle rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 4 a poté i odvolacího Městského soudu Praha jde ze strany banky o bezdůvodné obohacení.
            12:52
            Věřitelé schválili reorganizační plán NWT
              Věřitelé inovační společnosti NWT z Hulína na Kroměřížsku na schůzi přijali reorganizační plán firmy, který zahrnuje prodej majetku i prominutí části dluhů. Rozhodnutí musí ještě potvrdit insolvenční soud. Firma se dostala do potíží před rokem kvůli rostoucím cenám energií.
              13:18
              Stav chmelnic po srpnových bouřkách
                V Kokorách na Přerovsku končí likvidace chmelnic, které poničila srpnová bouřka. Do jara musí zemědělci postavit nové konstrukce. Škody odhaduji na 25 milionů korun.
                15:47
                Varhany pro Katedrálu Božského Spasitele
                  Katedrála Božského spasitele v centru Ostravy bude mít do tří let nové varhany. Současný nevyhovující nástroj nahradí varhany, které v minulosti hrávaly při sjezdech Komunistické strany Československa v pražském Paláci kultury. Po sametové revoluci je v Domě kultury města Ostravy využívala Janáčková filharmonie. Na renovaci a instalaci nástroje potřebuje farnost sehnat zhruba 27 a půl milionu korun.
                  17:22
                  Výběr ze sociálních sítí ČT
                    Desítky drobných krádeží v ostravských obchodech s potravinami, oblečením, v drogeriích i v hobbymarketech napáchal v posledních několika měsících v 33letý zloděj, a to navzdory tomu, že jej v devadesáti procentech případů přistihla ochranka. Hrozí mu dva roky vězení. // Havířov chce za přibližně 50 milionů korun opravit park Stromovka ve vnitrobloku podél Hlavní třídy. Vzniknout by tam mohly vodní plochy, lávky, relaxační a kulturní zóny.
                    17:57
                    Mezinárodní týden neslyšících
                      V rámci mezinárodního týdne neslyšících se po celé republice se konají osvětové přednášky a různé akce. V Ostravě-Porubě vystoupil speciální divadelní soubor. Právě kulturní představení jsou pro lidi se sluchovým postižením stále hůře dostupné.
                      20:55
                      Stavba roku Moravskoslezského kraje
                        Opravená nádražní hala v Havířově získala hlavní cenu v soutěži Stavba roku Moravskoslezského kraje. Jedenáctičlenná porota vybírala z celkem padesáti sedmi rekonstrukcí a novostaveb. Další ceny dostal opavský parkovací dům nebo rekonstrukce domů v Karviné. Podrobnosti přidal předseda soutěžní poroty Martin Vilč.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž25 minut
                        Další díl
                        25. září 2023

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        31. května

                        Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                        31. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        30. května

                        Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                        30. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        29. května

                        29. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        28. května

                        Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                        28. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        27. května

                        Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                        27. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        24. května

                        24. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        23. května

                        Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                        23. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        22. května

                        Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                        22. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        21. května

                        10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                        21. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        20. května

                        20. 5. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám