25 minut

3. srpna 2023

Část: Výběr ze sociálních sítí ČT

Obsah dílu

Zemědělci sčítají škody — Levnější tankování i nákupy v Polsku — Arnika se odvolá — Více návštěvníků památek v Olomouckém kraji — Transfuzní stanice volají nové dárce — Autistické děti poznávají nemocnici — Spor o stavbu bytového domu — Vlci v Moravskoslezském kraji — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nebezpečí na řekách — Výstava ukrajinských válečných fotografů

Části dílu

01:03
Zemědělci sčítají škody
    Na Opavsku jsou dlouhodobě přemnožení divočáci. Opavský magistrát před pár lety žádal, aby se jejich odlov zvýšil o 40 procent, podle zemědělců se to ale nestalo a úrodu jim černá zvěř ničí dál. Škody jsou vidět hlavně v období žní.
    03:53
    Levnější tankování i nákupy v Polsku
      Ceny paliv v Česku výrazně rostou. Litr benzinu řidiči aktuálně natankují v průměru za 38,65 Kč a zdražila i nafta. Ke zvýšení její ceny přispělo navrácení spotřební daně na původní úroveň, která platí od začátku srpna. Češi proto jezdí levněji tankovat do Polska, kde nakupují také potraviny, drogerii nebo nábytek.
      06:09
      Arnika se odvolá
        Spolek Arnika se odvolá proti rozhodnutí České inspekce životního prostředí, která v červenci zamítla žádost o uložení nápravných opatření možné ekologické újmy na řece Bečvě. Spolek podal žádost kvůli úniku velkého množství neznámých látek do Bečvy 20. září 2020, následkem čehož došlo k otravě a úhynu ryb.
        06:33
        Více návštěvníků památek v Olomouckém kraji
          Památky ve správě Národního památkového ústavu v Olomouckém kraji navštívilo letos do konce července 110 232 lidí. Zvýšila se návštěvnost státního hradu Bouzov na Olomoucku a zámku Velké Losiny na Šumpersku, naopak na zámek Jánský Vrch na Jesenicku přišlo ve srovnání s předchozím rokem méně lidí.
          07:03
          Transfuzní stanice volají nové dárce
            Kvůli období dovolených i většímu počtu úrazů se nemocnice opět potýkají s nedostatkem krve. Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Olomouc se proto s naléhavou výzvou obrátilo na pravidelné i nové dárce.
            09:44
            Autistické děti poznávají nemocnici
              Děti s autismem si na příměstském táboře spolku ADAM v Městské nemocnici v Ostravě vyzkoušely, co všechno je může v nemocnici potkat. Lékaři dětského oddělení setkání zorganizovali spolu s vedoucími spolku proto, aby se děti při budoucích vyšetření tolik nebály a aby se lékaři s těmito dětmi naučili lépe pracovat.
              13:20
              Spor o stavbu bytového domu
                Obyvatelé rodinných domů na Bludovickém kopci v Havířově sbírají podpisy pod petici proti stavbě třípodlažního bytového domu, který v sousedství plánuje soukromý investor. Podle místních dům nezapadá do struktury zástavby rezidenční čtvrti, což nařizuje územní plán. Investor namítá, že s lidmi jednal a stavbu už podle jejich připomínek upravil.
                15:44
                Vlci v Moravskoslezském kraji
                  Královéhradecký krajský úřad vydal jako první v České republice výjimku na lov problémových jedinců vlka obecného. Nejde o bezprostřední povolení k odstřelu, ale o administrativní rámec, který po vyčerpání všech možností na zapuzení vlka lov umožní. Informace o situaci v Moravskoslezském kraji přidala členka rady kraje Zdenka Němečková Crkvenjaš.
                  18:44
                  Výběr ze sociálních sítí ČT
                    Z vnitřku 30 metrů vysokého a úzkého komína v Karviné-Dolech zachraňovali hasiči čápa, který tam spadl a nemohl se sám dostat ven. Ptáka uvnitř komína objevili zaměstnanci firmy, která staví výměníkovou stanici. Hasiči čápa vypustili do přírody, zraněný nebyl. // Majitel auta si ve Slezské Ostravě všiml hada, který se ze zadního nárazníku dostal dovnitř do vozu. Hasiči museli demontovat kolo, uvolnit zadní nárazník a světla. Jednalo se o užovku obojkovou, kterou vypustili do přírody.
                    19:31
                    Nebezpečí na řekách
                      Záchranáři varují před nebezpečími na řekách. Úrazů během koupání, ale i sjezdů řek o prázdninách pravidelně přibývá, může za to nedostatečná příprava nebo podcenění vlastních sil. Jen v Moravskoslezském kraji záchranáři toto léto vyjížděli zhruba k desítce případů.
                      22:03
                      Výstava ukrajinských válečných fotografů
                        Prostory nově zrekonstruovaného Červeného kostela a Vlastivědného muzea v Olomouci zaplnila výstava fotografií předních ukrajinských válečných fotografů. Expozice s názvem Bojují i za nás ukazuje nynější život na Ukrajině. Výstava bude otevřená do 28. srpna, poté se s ní kurátoři představí v Texasu.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž25 minut
                        Další díl
                        4. srpna 2023

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        31. května

                        Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                        31. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        30. května

                        Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                        30. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        29. května

                        29. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        28. května

                        Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                        28. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        27. května

                        Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                        27. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        24. května

                        24. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        23. května

                        Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                        23. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        22. května

                        Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                        22. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        21. května

                        10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                        21. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        20. května

                        20. 5. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám