25 minut

25. července 2023

Část: Výměna rozvodů tepla.

Obsah dílu

Některá města žádají posílení pošt. — Změny ve službách České pošty. — Brigádníci v domovech a nemocnicích. — Čtyři zranění při nehodě v Dubu nad Moravou. — Šumperk obnovuje participativní rozpočet. — Ostrava chystá vlastní stavební předpisy. — Výměna rozvodů tepla. — Rekordní seóna mláďat sokolů v Jeseníkách. — Přehled ze sociálních sítí: Na benzínku přijel řidič se 2 promile. / Neleální migranti v návěsu kamionu. — Požáry fotovoltaických panelů. — Oppenheimer z filmového pásu.

Části dílu

00:55
Některá města žádají posílení pošt.
    Občasný přetlak na zbylých pobočkách pošty, tak popisují některá města i obce čtvrtý týden provozu poté, co státní podnik zrušil na tři sta filiálek v zemi. V Moravskoslezském a Olomouckém kraji přes 6 desítek. Nápor na ty, které zůstaly, teď Česká pošta vyhodnocuje.
    03:19
    Změny ve službách České pošty.
      Host Událostí v regionech - ředitel logistiky České pošty.
      06:04
      Brigádníci v domovech a nemocnicích.
        Na letní brigádu do domova pro seniory nebo do nemocnice. Díky brigádníkům tam o prázdninách vykryjí týdny, kdy si zaměstnanci berou dovolenou. Největší poptávka je po studentech zdravotnických oborů. Pokud v nemocnici pečují o pacienta, je zdravotnické studium dokonce podmínkou.
        08:17
        Čtyři zranění při nehodě v Dubu nad Moravou.
          Čtyři lidé se krátce po poledni zranili při nehodě nákladního a osobního auta v Dubu nad Moravou na Olomoucku. Jednu ze zraněných přepravil do nemocnice vrtulník letecké záchranné služby, zbylé tři tam vezly sanitky. Křižovatka byla po srážce více než hodinu uzavřená, okolnosti nehody vyšetřuje policie.
          08:39
          Šumperk obnovuje participativní rozpočet.
            Šumperská radnice chce znovu zapojit obyvatele do rozhodování o využití městských peněz. V participativním rozpočtu nechala milion korun na nápady místních, hlásit je mohou do půlky září. V listopadu budou lidé hlasovat, který návrh dostane peníze, nejvýše 300 000 na projekt. Šumperští si princip odzkoušeli už v roce 2019 a podobně zapojují obyvatele i další města v kraji, třeba Hranice, Jeseník, Přerov a Prostějov.
            09:12
            Ostrava chystá vlastní stavební předpisy.
              Nová výstavba by v Ostravě mohla být jednodušší a funkčnější. Stejně jako Praha a Brno plánuje i krajská metropole vlastní městské stavební předpisy. Jejich zavedení umožní nový stavební zákon, který začne platit příští rok.
              11:19
              Výměna rozvodů tepla.
                Letní údržba i výměna potrubí, teplárny se chystají na novou topnou sezonu. Dálkové vytápění využívají hlavně velká města. Morava a Slezsko má jednu z nejrozsáhlejších potrubních sítí v Evropě, měří skoro 800 km.
                14:13
                Rekordní seóna mláďat sokolů v Jeseníkách.
                  Sokolí páry letos v Jeseníkách vyvedly 42 mláďat, podle ochranářů nejvíc od roku 2001, kdy se do hor sokol stěhovavý prokazatelně vrátil, za tu dobu v součtu vyvedli skoro 4 stovky mladých. Co k letošnímu rekordu napomohlo, vysvětlil vedoucí Správy CHKO Jeseníky Petr Šaj
                  17:27
                  Přehled ze sociálních sítí: Na benzínku přijel řidič se 2 promile. / Neleální migranti v návěsu kamionu.
                    Přes 2 promile alkoholu naměřili strážníci řidiči, který ve stejnou chvíli jako oni zastavil v sobotu ráno na benzince v Ostravě-Pustkovci. / 14 migrantů z různých států Asie našli kriminalisté v kamionu, který na konci minulého týdne převážel zboží z Turecka do jedné z firem na Opavsku.
                    18:24
                    Požáry fotovoltaických panelů.
                      Přibývá požárů fotovoltaických panelů. Hasiči jich za letošní půlrok evidují už víc než za celý loňský rok. Naposledy hořelo v neděli na garáži domu v Polkovicích na Přerovsku. Příčinou bývá většinou technická závada nebo špatná instalace solárních systémů. Lidé taky často zanedbávají pravidelnou revizi.
                      21:10
                      Oppenheimer z filmového pásu.
                        Očekávaná filmová novinka letošního léta, snímek Oppenheimer, promítaná postaru, z filmového pásu. Fanoušci ji z klasického nosiče uvidí jen na několika místech v zemi. Patří mezi ně kino Odboj v Opavě. Režisérská hvězda Christopher Nolan je milovníkem tradičních filmových postupů, a tak snímek natočil právě na analogový nosič.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž26 minut
                        Další díl
                        26. července 2023

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        31. května

                        Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                        31. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        30. května

                        Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                        30. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        29. května

                        29. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        28. května

                        Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                        28. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        27. května

                        Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                        27. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        24. května

                        24. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        23. května

                        Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                        23. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        22. května

                        Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                        22. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        21. května

                        10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                        21. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        20. května

                        20. 5. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám