25 minut

30. června 2023

Část: Uzavírání poboček České pošty

Obsah dílu

Uzavírání 300 poboček České pošty — Uzavírání poboček České pošty — Konční školní rok — Češi vyrážejí na dovolenou — Zvýšené hodnoty leionelly v MěN Ostrava — Prázdninové výluky v Ostravě — Oprava skautské klubovny — Přípravy Mistrovství světa v ledním hokeji — Spor o parkovací místa v Ostravě — Výběr ze sociálních sítí ČT — Pískové sochy na Pustevnách — Festival v ulicích

Části dílu

01:09
Uzavírání 300 poboček České pošty
    Česká pošta má zhruba o desetinu poboček méně. Ztrátový státní podnik jich uzavřel napříč republikou 300, z toho 42 v Moravskoslezském kraji. O pracovní místa přišlo přes 500 zaměstnanců a někteří zákazníci to mají nově na poštu dál. Některé pobočky ale po uzavření začaly fungovat v režimu Pošta Partner Plus - jejich provoz budou dotovat samosprávy. Je tomu tak třeba v Šumperku nebo na jihu Ostravy.
    05:46
    Uzavírání poboček České pošty
      Další informace přidal z Olomouce mluvčí České pošty Ivo Vysoudil.
      06:24
      Konční školní rok
        Školy dnes rozdávaly závěrečná vysvědčení, skoro 7 tisíc dětí v Olomouckém kraji si pro ně šly na konci roku poprvé. Pro bezmála 6 200 deváťáků to bylo naopak naposledy, co ho dostali na základní škole. Silný ročník přechází na střední školy, kvůli čemuž hejtmanství nakonec navýšilo počet míst u některých maturitních oborů.
        09:02
        Češi vyrážejí na dovolenou
          Jen co skončil školní rok, zamířili někteří lidé na dovolenou. Na silnicích kvůli tomu houstne provoz. V Národním dopravním informačním centru v Ostravě situaci sledoval Jiří Šíma.
          10:51
          Zvýšené hodnoty leionelly v MěN Ostrava
            V pavilonu H1 ostravské městské nemocnice naměřili zvýšené hodnoty bakterie legionella. Hygienici kvůli tomu v jedné části budovy zakázali užívání teplé vody, v další části ho omezili - lidé si tam teplou vodou například nesmí čistit zuby. Kontrolní odběr vody je v plánu v pondělí.
            11:09
            Prázdninové výluky v Ostravě
              Částí ostravského centra nepojedou od 1. července do 18. srpna tramvaje. Dopravní podnik bude modernizovat trať na Nádražní ulici v úseku mezi ulicemi 30. dubna a Valchařskou. Místem neprojedou ani auta, po silnici budou smět pouze autobusy MHD. Oprava 600 metrů trati vyjde na 69 milionů korun bez daně.
              11:54
              Oprava skautské klubovny
                Olomoučtí skauti z Klášterního hradiska se připravují na letní tábory. První děti na tábořiště dorazí už 1. července. Vedoucí ale v úvodu léta řeší i havarijní stav skautské klubovny. Podle odborníků musí projít rozsáhlou rekonstrukcí za zhruba 16 milionů korun.
                14:37
                Přípravy Mistrovství světa v ledním hokeji
                  Sportovní arény v Ostravě a Praze se chystají na nadcházející hokejové mistrovství světa, které se bude hrát v květnu. V Ostravar aréně se představí tradičně Slovensko a díky postupu do elitní skupiny i Poláci. Organizátoři si od toho slibují vysokou návštěvnost.
                  15:44
                  Spor o parkovací místa v Ostravě
                    Rozpory mezi bývalým a novým vedením Ostravy. Neshodnou se, jak řešit parkování pro chystaný polyfunkční dům u Stodolní ulice v centru města. Původně se měla pronajímat stání na blízkém, málo využívaném parkovišti. Po intervenci současného vedení radnice se developer rozhodl část míst postavit přímo v částečně veřejných prostorech domu.
                    18:24
                    Výběr ze sociálních sítí ČT
                      Moravskoslezský kraj pomůže rodinám z Otic na Opavsku, kterým bouře minulou středu nejvíc poškodila domy. Ze Zajišťovacího fondu uvolní půl milionu korun, peníze rozdělí rovným dílem mezi majitele pěti nejponičenějších domů. Silná bouřka s přívalovým deštěm, kroupami i větrem v Oticích zasáhla tři desítky staveb, deset z nich přišlo o střechu. // V ostravské zoo se v červnu vylíhla dvě mláďata bažantů zlatých, kteří v přírodě obývají lesy střední Číny. Ostravský bažantí rodičovský pár dali zoologové dohromady před rokem a půl, je součástí mezinárodního projektu, který má vytvořit životaschopnou čistokrevnou populaci chovanou člověkem.
                      19:09
                      Pískové sochy na Pustevnách
                        Gorila, sloni nebo pandy jako sochy z písku na beskydských Pustevnách. Sochaři je vytvořili pro dobročinný projekt PískoZoo. Výtěžek z dobrovolného vstupného má pomoci organizacím, které zachraňují ohrožená zvířata.
                        21:03
                        Festival v ulicích
                          Hudebníci, tanečníci, mimové, akrobati i kouzelníci z šestnácti zemí světa vystoupí naživo v ulicích ostravské části Poruba. Tamní Hlavní třída a blízké okolí ve dvou dnech hostí Festival v ulicích. Podrobnosti doplnila jeho ředitelka Petra Hradilová.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž25 minut
                          Další díl
                          3. července 2023

                          Přehled dílů

                           
                          Stopáž25 minut

                          28. května

                          Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                          28. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          27. května

                          Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                          27. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          24. května

                          24. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          23. května

                          Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                          23. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          22. května

                          Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                          22. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          21. května

                          10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                          21. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          20. května

                          20. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          17. května

                          Budoucnost zařízení pro vězně na Sv. kopečku — Další zařízení pro propuštěné vězně — MS v ledním hokeji čeká závěrečný týden — Nová budova městské policie ve Frýdku-místku — Policisté zachránili muže ze zakouřeného bytu — Studentský Majáles v Ostravě — Energocentrum pro skleníky s rajčaty — Představení gobelínů pro útulnu Maměnka — Oprava silnice mezi Hvězdou a Ovčárnou — Výběr ze sociálních sítí — Rozkvetlé rododenrony v Arboretu Nový Dvůr — Olomoucká muzejní noc nabídne 60 institucí — Nové varhany v kostele v Ostravě

                          17. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          16. května

                          ČSOP proti stavbě gigafactory u Dolní Lutyně — Plán na stavbu gigafactory u Dolní Lutyně — Zesílená bezpečnostní opatření na MS v hokeji — Brankářem polského hokejového týmu je Čech — Ceny pohonných hmot klesly — Začíná ústní část maturit — Větší zájem o zápis dvouletých dětí do MŠ — Cvičení na radnici v Jeseníku — Začaly samosběry jahod — Výběr ze sociálních sítí — Policisté dopadli pachatele vloupání do aut — Výročí první české školy na Jablunkovsku

                          16. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          15. května

                          Výsledky příjímacích zkoušek na střední školy — Výsledky příjímacích zkoušek na střední školy — Výsledky příjímacích zkoušek na střední školy — MS v ledním hokeji: zápasy Česka s Dánskem a Slovenska s Polskem — Odklad nástupu do Liberty do konce června — Nález starých mincí v Opavě — Další jednání zastupitelů o Bauhausu v Ostravě — Vědci testují zadržování vody v krajině — Mezinárodní soutěž řemeslných oborů — Tanec a architektura na Divadelní Floře

                          15. 5. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám