25 minut

26. června 2023

Část: Obnova hřbitova v Pelhřimovech

Obsah dílu

OKD v zisku 5,1 miliardy korun — Změny v doručování balíků — Územní rozhodnutí pro Nové Heřminovy — Pokus o vraždu bezdomovce — Oprava silnice a zpevnění sesunutého svahu v Hanušovicích — Zájem o ubytování v kempech — Zalesňování po kůrovcové kalamitě — Obnova lesů po kůrovcové kalamitě — Výběr ze sociálních sítí ČT — Psí hotely a zvířata o prázdninách — Cena Slunovratu pro Andreje Zubova — Obnova hřbitova v Pelhřimovech

Části dílu

01:15
OKD v zisku 5,1 miliardy korun
    Těžební společnost OKD hlásí za minulý rok výrazný výdělek. Loni hospodařila s čistým ziskem 5,1 miliardy korun, což je dvacetinásobně víc než předloni. Je to její nejvyšší zisk od roku 2011. V roce 2019 přitom podnik skončil dokonce ve ztrátě 2,5 miliardy korun.
    03:54
    Změny v doručování balíků
      Balíky z většiny rušených poštovních poboček se počínaje dneškem ukládají na tzv. nástupnické pošty, které přeberou práci a zákazníky končících provozoven. S 30. červnem zavře 300 poboček v Česku, z toho 42 v Moravskoslezském a 20 v Olomouckém kraji.
      06:03
      Územní rozhodnutí pro Nové Heřminovy
        Stavební úřad v Bruntále vydal územní rozhodnutí na výstavbu přehrady v Nových Heřminovech na Bruntálsku. Začít by se mělo v roce 2027, skončit o čtyři roky později. Stavba by měla včetně opatření v obci vyjít na 4,26 miliardy korun. Na rok 2032 plánují vodohospodáři napouštění a uvedení do provozu.
        06:27
        Pokus o vraždu bezdomovce
          Až dvacet let vězení hrozí muži z Opavy za pokus o vraždu bezdomovce. Společník, který vše sledoval, ale neoznámil, může dostat až tříletý trest. Minulý čtvrtek si mladíci posilnění alkoholem vyhlédli bezdomoveckou dvojici spící v opuštěném domě v Opavě. Jeden z mladíků zaútočil nožem. Napadený muž i jeho družka útok přežili.
          07:20
          Oprava silnice a zpevnění sesunutého svahu v Hanušovicích
            Stavbaři začali vrtat výztuže svahu, který se před dvěma roky sesunul v Hanušovicích na Šumpersku. Kvůli tomu museli na měsíc uzavřít silnici II. třídy, která je hlavní spojnicí v regionu. Běžně tudy každý den projede několik tisíc aut. Lidem se tak cesta na objížďce prodlouží až o dvacet kilometrů.
            09:31
            Zájem o ubytování v kempech
              O dovolené v kempu je i letos v tuzemsku velký zájem. Naplno se vracejí i kempaři ze zahraničí. Někteří provozovatelé už mají téměř plno, byť mnozí pro letošek zdražili. Například do kempu u Hlučínského jezera poblíž Ostravy návštěvníky láká i nově upravená pláž.
              12:09
              Zalesňování po kůrovcové kalamitě
                České lesy se po kůrovcové kalamitě mění. Třetí rok po sobě lesníci vysázeli více listnatých než jehličnatých stromů. Na ploše zničené kůrovcovou kalamitou a suchem tak vyrostou lesy druhově pestré a odolnější ke změně klimatu. Zároveň se poslední dva roky těží méně kůrovcového dřeva, vloni to bylo přes 5,5 milionu metrů krychlových.
                14:18
                Obnova lesů po kůrovcové kalamitě
                  Více informací k tématu přidal Marek Turčáni, prorektor pro strategii z České zemědělské univerzity v Praze.
                  16:59
                  Výběr ze sociálních sítí ČT
                    Kyselina chlor-sulfanová unikla v sobotu ze dvou poškozených sudů v jedné z hal v průmyslovém areálu v Šenově na Frýdecko-Místecku. Zraněný nikdo nebyl, hasiči ale museli varovat okolní obyvatele. Z areálu odvezli 250 litrů kyseliny a 150 litrů nasáklého sorbentu. Na místě byli deset hodin, celkem zasahovaly čtyři hasičské jednotky. // Čtyři mláďata poštolky se zhruba před měsícem vylíhla za oknem kostela v Bělé pod Pradědem. Poštolka je jedním z nejrozšířenějších sokolovitých dravců v Evropě i v Česku, vejce obvykle klade do opuštěných hnízd jiných ptáků, ve městech jde často o místa ve výklencích budov nebo na římsách. Hnízdo v Bělé pod Pradědem sleduje už několik týdnů iReportérka Anna Neugebauerová.
                    17:58
                    Psí hotely a zvířata o prázdninách
                      S příchodem prázdnin majitelé psů a jiných domácích zvířat řeší, kam s nimi o dovolené. Jednou z možností jsou zvířecí hotely a ubytovny, které se o zvířata celodenně starají. Ačkoli míst přibývá, během letních měsíců kapacita nestačí.
                      20:12
                      Cena Slunovratu pro Andreje Zubova
                        Lidská práva jako hlavní téma debatních scén desátého ročníku hudebně-kulturního festivalu Slunovrat v Opavě, který o víkendu vrcholil. O lidskoprávní problematice mluvili historikové, spisovatelé, politologové i novináři. Letošní novinku - cenu Slunovartu – převzal Andrej Borisovič Zubov – ruský historik, politolog a publicista, kritik Putinova režimu i války na Ukrajině. Ocenění mu předal ředitel ostravského studia České televize Miroslav Karas.
                        21:01
                        Obnova hřbitova v Pelhřimovech
                          Zaniklou obec Pelhřimovy na Bruntálsku zabydlí na týden studenti architektury z Brna. Do bývalých Sudet se na začátku léta na letní školu stěhují už po páté. V někdejší vesnici, ze které zbyl jen kostel, budou tentokrát pracovat na obnově hřbitova.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž25 minut
                          Další díl
                          27. června 2023

                          Přehled dílů

                           
                          Stopáž25 minut

                          31. května

                          Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                          31. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          30. května

                          Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                          30. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          29. května

                          29. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          28. května

                          Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                          28. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          27. května

                          Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                          27. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          24. května

                          24. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          23. května

                          Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                          23. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          22. května

                          Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                          22. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          21. května

                          10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                          21. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          20. května

                          20. 5. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám