25 minut

24. dubna 2023

Část: Výskyt vlka u Šilheřovic.

Obsah dílu

Jednání o ostravské koalici. — Neuhrazené faktury huti Liberty. — Výsledky potravinové sbírky. — Rozbitá silnice na Konicku čeká na opravu — 32 evakuovaných kvůli požáru koloběžky. — Léčba geneticky upravenými krvinkami. — Nová expozice v národním památníku v Hrabyni — Výskyt vlka u Šilheřovic. — Rekonstrukce Červeného kostela v Olomouci. — Zákaz sjíždění Moravice a Ostravici. — Blbec k večeři v Divadle Mír.

Části dílu

01:17
Jednání o ostravské koalici.
    Vyjednávání o nové koalici na ostravské radnici ve formátu ANO, uskupení Spolu, hnutí Ostravak, Starostové pro Ostravu a Piráti se dostalo do patové situace. Politici nejsou schopni se dohodnout na tom, kdo bude novým primátorem a kolik míst, která strana nebo hnutí bude mít v radě města.
    03:32
    Neuhrazené faktury huti Liberty.
      Dodavatelé ostravské huti Liberty řeší nezaplacené faktury. Firma řadě z nich dluží už několik měsíců. To negativně ovlivňuje jejich další fungování. Zástupci Liberty tvrdí, že situace v ocelářství není jednoduchá a celý obor prochází složitým obdobím.
      05:35
      Výsledky potravinové sbírky.
        Češi v letošním jarním kole Sbírky potravin, která se v sobotu uskutečnila v patnácti stech čtyřiceti prodejnách, darovali 438 tun potravin a drogistického zboží. Je to více než na jaře před rokem, méně ale než loni na podzim. Sbírka ještě pokračuje v následujícím týdnu v on-line obchodech. Dary zákazníků budou potravinové banky průběžně rozdělovat osamělým seniorům, rodičům samoživitelům, rodinám v nouzi a dalším potřebným.
        06:05
        Rozbitá silnice na Konicku čeká na opravu
          Silničáři začínají po zimní přestávce s opravami poškozených vozovek. To se týká třeba úseku mezi Ladínem a Hvozdem na Konicku. Trasa je v havarijním stavu. Podle krajské koncepce oprav se přitom s její rekonstrukcí minimálně do roku 2030 nepočítá. Starostové z okolí to chtějí změnit.
          08:09
          32 evakuovaných kvůli požáru koloběžky.
            Dvaatřicet lidí museli ráno hasiči evakuovat kvůli požáru elektrokoloběžky v jednom z ostravských bytových domů. Sedm obyvatel se nadýchalo kouře a skončilo v péči zdravotníků. Oheň způsobil škodu za tři sta tisíc korun. Hasiči varují, že takových případů přibývá, elektrokoloběžku by lidé neměli používat, pokud má poškozený akumulátor.
            08:34
            Léčba geneticky upravenými krvinkami.
              Ve Fakultní nemocnici v Ostravě podávají lidem s rakovinou krve novou terapii geneticky upravenými bílými krvinkami. Ta by pro pacienty mohla být pohodlnější a úspěšnější než současná chemoterapie. Léčba je ale drahá a výroba upravených krvinek trvá dlouho.
              10:42
              Nová expozice v národním památníku v Hrabyni
                Větší důraz na osudy československých vojáků, nová bojová scéna odkazující na Ostravsko-opavskou operaci, ale taky ukázky skutečného života v protektorátu nabídne od soboty Národní památník druhé světové války v Hrabyni. Lidé se tam můžou podívat po roce a půl, památník byl totiž kvůli rozsáhlé rekonstrukci za bezmála 40 milionů korun zavřený.
                13:51
                Výskyt vlka u Šilheřovic.
                  Vlky, kteří se pohybovali v Beskydech i poblíž větších obcí na Novojičínsku, zachytili lidé v osadě Štípky nedaleko Šilheřovic, vzdušnou čarou zhruba čtyři kilometry od hranic Ostravy. Záběry natočil jeden z místních při procházce lesem. Hostem Událostí v regionech - ochranář velkých šelem ze společnosti Hnutí DUHA Michal Bojda
                  15:53
                  Rekonstrukce Červeného kostela v Olomouci.
                    Rekonstrukce odsvěceného Červeného kostela v centru Olomouce po třech letech končí. Tamní Vědecká knihovna bude mít díky rozsáhlé rekonstrukci nové kulturní centrum s reprezentačním sálem, ale i kavárnou. Slavnostní otevření je v plánu na polovinu května.
                    18:40
                    Zákaz sjíždění Moravice a Ostravici.
                      Ochránci přírody společně s vedením Moravskoslezského kraje vydali zákaz sjíždět řeku Moravici a Ostravici - kvůli ochraně živočichů. Vodáci namítají, že kraj přijde o turisty. Úsek Moravice pod Kružberkem má totiž zůstat nesjízdný až do září.
                      21:22
                      Blbec k večeři v Divadle Mír.
                        Ochránci přírody společně s vedením Moravskoslezského kraje vydali zákaz sjíždět řeku Moravici a Ostravici, kvůli ochraně živočichů. Vodáci namítají, že kraj přijde o turisty. Úsek Moravice pod Kružberkem má totiž zůstat nesjízdný až do září.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž25 minut
                        Další díl
                        25. dubna 2023

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        31. května

                        Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                        31. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        30. května

                        Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                        30. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        29. května

                        29. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        28. května

                        Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                        28. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        27. května

                        Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                        27. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        24. května

                        24. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        23. května

                        Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                        23. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        22. května

                        Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                        22. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        21. května

                        10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                        21. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        20. května

                        20. 5. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám