26 minut

28. února 2023

Část: Další rozvoj Letiště Leoše Janáčka

Obsah dílu

V Mošnově začíná stavba cargo terminálu — Další rozvoj Letiště Leoše Janáčka — Další rozvoj Letiště Leoše Janáčka — Modulární reaktor v Dětmarovicích — Kapacity středních škol jsou dostatečné — Obvinění za smrt po požití drogy — Návrat zimy a jarní prázdniny — Záchrana železářské peci v Drakově — Knihovna ve Štramberku v opravených prostorech — Dražší chov dobytka — Přibývá lidí s domácí hemodialýzou — Prvorepublikoví studenti z Opavy v knize

Části dílu

00:59
V Mošnově začíná stavba cargo terminálu
    Na ostravském letišti Leoše Janáčka zahájili stavbu nového cargo terminálu. Má přinést víc možností v nákladní letecké přepravě. Vyjde skoro na 140 milionů korun a hotový má být letos na podzim.
    02:57
    Další rozvoj Letiště Leoše Janáčka
      Na pozemcích vedle mošnovského letiště plánují různí investoři hned několik dalších projektů a staveb - město Ostrava nabízí v součtu k využití ještě 60 hektarů půdy. Na části průmyslové zóny už od loňska funguje nový terminál kombinované dopravy, na dalších pozemcích chce stavět distribuční a logistické centrum developerská společnost Panattoni. Hned vedle má vyrůst armádní logistické centrum.
      03:27
      Další rozvoj Letiště Leoše Janáčka
        Ředitel mošnovského letiště Jaromír Radkovský živě hostem Události v Regionech
        06:48
        Modulární reaktor v Dětmarovicích
          Nahradit uhelnou elektrárnu v Dětmarovicích na Karvinsku výhledově malým modulárním reaktorem - zvažuje to energetická společnost ČEZ. Stát s modulárními reaktory počítá, bere je za důležitou součást přechodu na bezemisní energetiku.
          09:11
          Kapacity středních škol jsou dostatečné
            Skoro 11 a půl tisíce žáků devátých tříd zamíří v Moravskoslezském kraji na střední školy. Je to zhruba o 7 set víc než vloni. Podle obou hejtmanství je v regionech dost středoškolských a učňovských míst. Velký zájem je o gymnázia, zdravotnické obory, informační technologie a pedagogiku. V Olomouckém kraji je 6200 deváťáků, oproti loňsku asi o 640 víc.
            09:38
            Obvinění za smrt po požití drogy
              Až 18 let vězení hrozí dvěma lidem obviněným kvůli smrti mladého muže z Opavska. Zemřel vloni po předávkování drogou fentanyl, tu mu ve formě náplasti předali obvinění, pětadvacetiti letý muž a osmatřicetiti letá žena, oba jsou ve vazbě. Fentanyl se v medicíně využívá jako silné analgetikum, tedy lék tlumící bolest. Nadužívání je nebezpečné, například ve Spojených státech už v souvislosti s drogou zemřelo více než půl milionu lidí.
              10:25
              Návrat zimy a jarní prázdniny
                Do Jeseníků se po velké oblevě z minulého týdne vrátila zima. Radost z toho mají návštěvníci, kteří do hor vyrazili na jarní prázdniny. Tento týden je mají školáci z Olomoucka, Šumperska, Jesenicka nebo Opavska. Podle jesenických provozovatelů je letošní sezona spíš průměrná.
                12:17
                Záchrana železářské peci v Drakově
                  Je jí 215 let a má namále. Unikátní kamennou dřevo-uhelnou pec teď chtějí v Heřmanovicích na Krnovsku zachránit. Stavba v lokalitě Drakov je jediným pozůstatkem dřevo-uhelných vysokých pecí v údolí řeky Černá Opava v Jeseníkách. Teď kvůli havarijnímu stavu hrozí, že se zřítí.
                  14:47
                  Knihovna ve Štramberku v opravených prostorech
                    Skoro po třech letech zpátky ve svém, ale kompletně opraveném zázemí - Městská knihovna ve Štramberku se vrátila do prostor Staré školy. Společně s ní mají Štramberští i nové komunitní centrum - otevřené je každé úterý.
                    15:29
                    Dražší chov dobytka
                      Chovatelům dobytka rostou náklady, jenže - výkupní ceny se téměř nemění. Někteří se kvůli tomu rozhodli s argo-podnikáním skončit. Týká se to hlavně chovu prasat. A ubývá i lidí, kteří chovají dobytek doma.
                      18:06
                      Přibývá lidí s domácí hemodialýzou
                        Návrat k častějším transplantacím i domácím hemodialýzám, obojí na čas utlumil covid. V Česku žije podle odhadu asi 400 tisíc lidí s diabetem a onemocněním ledvin.
                        20:43
                        Prvorepublikoví studenti z Opavy v knize
                          Cesta do hlubin duše opavského študáka. To je nová publikace o životě a uměleckých zájmech opavských studentů z přelomu dvacátých a třicátých let minulého století. Autor Jiří Knapík procházel kroniky i rodinné pozůstalosti. Knížku lze pořídit v opavském Informačním centru nebo si ji půjčit v opavských knihovnách.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž25 minut
                          Další díl
                          1. března 2023

                          Přehled dílů

                           
                          Stopáž25 minut

                          31. května

                          Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                          31. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          30. května

                          Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                          30. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          29. května

                          29. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          28. května

                          Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                          28. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          27. května

                          Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                          27. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          24. května

                          24. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          23. května

                          Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                          23. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          22. května

                          Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                          22. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          21. května

                          10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                          21. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          20. května

                          20. 5. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám