25 minut

18. února 2022

Část: Havarijní stav cyklostezky Bečvy

Obsah dílu

V únoru roste počet lidí s depresemi — Covid-19 může vyvolat deprese — Silný vítr hrozí i o víkendu — Reakce na úmrtí biskupa Františka Lobkowicze — Pokles počtu nakažených — Svaz varuje před nekvalitními naslouchátky — Centrum energetických technologií VŠB-TUO — Ptačí budky ve městě — Hasiči uhasili požár skládky v Mrsklesích — Havarijní stav cyklostezky Bečvy — Ukradli kabely za statisíce korun — První dlužníci v Bohumíně zaplatili pokuty — V Zoo Olomouc uhynul lev berberský — Venuše v kožichu u Bezručů

Části dílu

00:54
V únoru roste počet lidí s depresemi
    Podle odborníků patří únor k nejdepresivnějším měsícům v roce. Lidé mají problémy s duševním zdravím například kvůli nevlídnému počasí, anebo protože nezvládli dodržet svá novoroční předsevzetí. Nejčastěji souvisí cíle se zdravým životním stylem.
    03:18
    Covid-19 může vyvolat deprese
      03:39
      Silný vítr hrozí i o víkendu
        Živě Vítězslav Mikulčík, redaktor ČT.
        05:18
        Reakce na úmrtí biskupa Františka Lobkowicze
          Na prvního ostravsko-opavského biskupa Františka Václava Lobkowicze vzpomínají osobnosti v kraji. Biskup zemřel včera ve věku 74 let. V čele diecéze stál od jejího založení v roce 1996. V posledních několika měsících už ale nevystupoval na veřejnosti. Studoval teologii v Litoměřicích a rakouském Innsbrucku.
          06:18
          Pokles počtu nakažených
            V MS kraji za týden přibylo15 230 nakažených koronavirem. Je to o 6 785 méně než v minulém týdnu. Počet hospitalizovaných je ale mírně vyšší, v péči lékařů je 532 lidí s koronavirem. V OLK za týden přibylo 7 388 potvrzených nákaz, o 3 635 méně proti minulému týdnu. I tam ale pozvolna roste počet hospitalizovaných, aktuálně jich je v nemocnicích 232.
            06:53
            Svaz varuje před nekvalitními naslouchátky
              Naslouchátka koupená v obchodech či e-shopech mohou nadělat více škody než užitku. Tvrdí to český Svaz neslyšících a nedoslýchavých. Jakožto univerzální zesilovače zvuku totiž nereagují na individuální sluchové vady. Naopak sluchadla jsou speciální zdravotnickou pomůckou, jejich cena je ale vyšší.
              08:28
              Centrum energetických technologií VŠB-TUO
                V kampusu Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostravavyroste nové multioborové vědecké zázemí. Centrum energetických a environmentálních technologií, které je unikátní nejen v Česku, ale i v Evropě, má sloužit k testování moderních technologií pro využití alternativních paliv.
                10:35
                Ptačí budky ve městě
                  V Ostravě se snaží zvýšit počet volně žijících ptáků. Už podruhé město do parků a dalších míst se stromy nechá instalovat stovku nových ptačích budek. Investuje do nich bezmála 100 tis. Kč. Nově přibudou i v ostravské ZOO, pro kterou je vyrobili školáci na workshopech v Dolních Vítkovicích.
                  13:06
                  Hasiči uhasili požár skládky v Mrsklesích
                    V Mrsklesích na Olomoucku hasiči po 3 dnech uhasili požár skládky. Hořící plasty a další odpad na ploše zhruba 50 m2 zakouřil široké okolí. Podle hasičů i krajské hygienické stanice nehrozí kontaminace spodní vody nebo ovzduší.
                    13:58
                    Havarijní stav cyklostezky Bečvy
                      Více než 2 roky je úsek páteřní cyklostezky mezi Osekem nad Bečvou a Grymovem zavřený. Rozvodněná řeka tam strhla břeh a hrozí propadnutí trasy. Vzniknout měla na místě proto ještě letos provizorní cesta. Jenže předpokládané náklady jsou milion a půl korun, pro OL kraj vysoká částka.
                      17:20
                      Ukradli kabely za statisíce korun
                        Zloděje měděných kabelů za stovky tisíc zadržela v Ostravě přímo při činu ochranka firmy, do které chodili pravidelně krást. Pracovníci ostrahy je vzápětí předali policistům. Při krádežích muži používali rozbrušovačku, následně kabely opálili a prodali ve sběrnách.
                        18:47
                        První dlužníci v Bohumíně zaplatili pokuty
                          Prvních šest dlužníků už pod hrozbou odstavení auta uhradilo své pohledávky vůči městu Bohumínu. Městští policisté tam začali jako jedni z prvních v Moravskoslezském kraji využívat novou pravomoc. Novela zákona jim umožňuje zabavovat majitelům aut registrační značky za dříve neplacené dopravní pokuty nebo jim dát na vůz takzvanou botičku.
                          20:17
                          V Zoo Olomouc uhynul lev berberský
                            V ZOO na Svatém Kopečku v Olomouci uhynul téměř 17letý lev berberský Šimon. Podle ošetřovatelů trpěl mimo jiné chronickými potížemi pohybového aparátu. Lev Šimon byl samcem s největším počtem odchovaných mláďat, která se v zoologických zahradách na celém světě narodila. Byl otcem 6 lvíčat.
                            20:40
                            Venuše v kožichu u Bezručů
                              Erotické dusno a sadomasochistické téma přináší na jeviště ostravské Divadlo Petra Bezruče. Intimní hra pro dva herce Venuše v kožichu se odehrává v prostředí hereckého castingu. Díky netradičnímu rozvržení jeviště i hlediště ji diváci sledují prakticky v pozici voyera.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž25 minut
                              Další díl
                              21. února 2022

                              Přehled dílů

                               
                              Stopáž25 minut

                              31. května

                              Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                              31. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              30. května

                              Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                              30. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              29. května

                              29. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              28. května

                              Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                              28. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              27. května

                              Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                              27. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              24. května

                              24. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              23. května

                              Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                              23. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              22. května

                              Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                              22. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              21. května

                              10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                              21. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              20. května

                              20. 5. 2024 na ČT1

                              Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                              Napište nám