26 minut

26. srpna 2021

Část: Rozvoz testů do škol

Obsah dílu

Přibývá dětí s potížemi zraku — Péče po onemocnění covid-19 — Výsledky Liberty Ostrava ve 2. čtvrtletí — Pokuty za kartel v Prostějově — Rozvoz testů do škol — Vikantice bojují proti skladu kadmia — Uzavírka I/68 v Třinci-Neborech — Soutěž průzkumníků na Libavé — Výzkum v Hranickém krasu — Turismus se probouzí — Nová rozhledna v Blahutovicích — Činohra NDM začíná sezónu

Části dílu

00:41
Přibývá dětí s potížemi zraku
Přibývá dětí s potížemi zraku
    Přibývá dětí s potížemi zraku. Někteří lékaři evidují až o 20 % dětských pacientů víc. Přičítají to distanční výuce i době lockdownu, kdy děti trávily namísto kroužků čas u počítačů a mobilů. Horší vidění se ale může objevit také po prodělaném covidu, jako projev tzv. postcovidového syndromu. Ten může postihnout celý organismus.
    03:54
    Péče po onemocnění covid-19
    Péče po onemocnění covid-19
      Živě Jaroslav Novotný, vedoucí lékař Priessnitzových lázní v Jeseníku.
      07:54
      Výsledky Liberty Ostrava ve 2. čtvrtletí
      Výsledky Liberty Ostrava ve 2. čtvrtletí
        Huť Liberty Ostrava zvýšila ve druhém čtvrtletí svůj hrubý provozní zisk o 600 mil. na více než 2,5 mld. Kč. Jde o nejlepší čtvrtletní výsledek firmy od roku 2011. Tržby činily 13 mld. Kč. Příznivý vývoj očekává huť i ve druhém pololetí. Předpokládá, že se její roční výroba oproti loňsku zvýší o více než 3/4 mil. tun na celkových 2,5 mil. tun oceli.
        08:22
        Pokuty za kartel v Prostějově
        Pokuty za kartel v Prostějově
          Ústavní soud odmítl stížnosti firem Eurogema CZ a Stavební společnost Navrátil, které dostaly milionové pokuty za účast na kartelových dohodách. Týkaly se 4 tendrů radnice v Prostějově.
          Pokuty vyměřil skupině firem Úřad pro ochranu hospodářské soutěže a postupně je potvrdil i Krajský soud v Brně a Nejvyšší správní soud. Už dříve ústavní soudci odmítli stížnosti jiných dvou firem.
          08:54
          Rozvoz testů do škol
          Rozvoz testů do škol
            Školy si na radnicích vyzvedávají testovací sady pro žáky. Moravskoslezští hasiči jich do kraje dopravili skoro půl milionu. Rozvezli je do 22 obcí s rozšířenou působností. Podle ministra školství by měly být testy ve školách nejpozději v pátek. Třeba v Opavě krabice vydávali v evakuačním centru a zaměstnanci škol měli na vyzvednutí jeden den.
            10:46
            Vikantice bojují proti skladu kadmia
            Vikantice bojují proti skladu kadmia
              Ve Vikanticích na Šumpersku stojí desítky let sklad s toxickým kadmiem. U místních budí obavy a vedení obce proti němu od roku 2008 bojuje, zatím neúspěšně. Nynější starosta Libor Sedlařík teď hledá podporu u měst a obcí, které by mohl případný únik nebezpečné látky ohrozit.
              12:52
              Uzavírka I/68 v Třinci-Neborech
              Uzavírka I/68 v Třinci-Neborech
                Ode dneška je v platnosti uzavírka silnice I/68 v Třinci-Neborech. Obousměrná uzávěra potrvá ve frekventovaném, zhruba 700metrovém úseku, až do soboty. Projet tudy nyní mohou jen záchranáři a autobusy. Na místě je nyní kolega Jiří Šíma. Jiří, s jakým zpožděním musí řidiči počítat?
                14:21
                Soutěž průzkumníků na Libavé
                Soutěž průzkumníků na Libavé
                  Čtyři dny a tři noci jen s minimem času na spánek a odpočinek. V nohách až 130 km. Mezi tím plnění náročných úkolů. Ve vojenském újezdu Libavá vyvrcholila celoarmádní soutěž průzkumných hlídek. Náročný závod se konal po 2leté přestávce. Jeho hlavním tématem byly československé paravýsadky z období protektorátu.
                  16:52
                  Výzkum v Hranickém krasu
                  Výzkum v Hranickém krasu
                    Unikátní oblast, která fascinuje jeskyňáře i vědce už po staletí, přesto dál skrývá tajemství. To je Hranický kras. Území teď podrobně zkoumají odborníci z brněnské Mendelovy univerzity. Několikaletý mezioborový výzkum má hlavně ukázat, jak s jedinečnou oblastí dál nakládat.
                    18:54
                    Turismus se probouzí
                    Turismus se probouzí
                      Do MS kraje přijelo za 2. letošní čtvrtletí 104 tis. turistů, skoro o 2/3 víc než ve stejném období loni. Nejvíce do Beskyd. Podle Českého statistického úřadu je severní Morava a Slezsko jedním ze 7 tuzemských regionů, které ve druhém kvartále překonaly hranici 100 tis. návštěvníků. Vyšší návštěvnost zaznamenal také Olomoucký kraj, kam přijelo přes 70 tis. turistů, je to o polovinu více než ve stejném období před rokem.
                      19:29
                      Nová rozhledna v Blahutovicích
                      Nová rozhledna v Blahutovicích
                        Výletníkům na severu Moravy se otevírá další možný cíl, rozhledna v Blahutovicích na Novojičínsku.
                        Vysoká je 27 metrů a nabízí výhled na Jeseníky, Beskydy nebo Moravskou bránu. Otevřená je non stop.
                        21:28
                        Činohra NDM začíná sezónu
                        Činohra NDM začíná sezónu
                          Činohra Národního divadla moravskoslezského otevírá novou sezónu dramatem Diplomacie. Rekonstruuje poslední hodiny druhé světové války, kdy se vedla diplomatická bitva o záchranu Paříže.
                          Nejpřekládanější hra francouzského dramatika Cyrila Gelyho se v roce 2011 stala hitem pařížské divadelní sezóny.
                          Přehrát celé video
                          Události v regionech (Ostrava) - 27. srpna 2021
                          Stopáž26 minut
                          Další díl
                          27. srpna 2021

                          Přehled dílů

                          4642 dostupných
                          Události v regionech (Ostrava) - 20. září
                          Stopáž25 minut

                          20. září

                          Volby v zaplavených oblastech — Centrální sklad pomoci v Jeseníku — V Hanušovicích po povodní uklízejí — Návrat pacientů do nemocnice v Bohumíně — Zaplavená zařízení sociálních služeb — Obnova provozu na železnici a dálnici — Policisté uzavřeli Červenohorské sedlo — Uzavírky silnic na Bruntálsku a Jesenicku — V zatopených oblastech pomáhají vězni — Povodí Odry odpouští přehrady na Moravici — Dobrovolníci vaří pro zaplavené — Liberty propouští a prodává odval

                          20. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 19. září
                          Stopáž25 minut

                          19. září

                          Přípravy voleb v postižených oblastech — Problémy s pořádáním voleb — Pomoc s volbami obcím po povodních — Pravidla krajských a senátních voleb — Následky povodni v Zátoru — Pomoc v postižených oblastech — V zasažených oblastech pomohou dobrovolníci — Opravy zničených železničních tratí — Odčerpávání vody v Bohumíně — Mapování škod v Beskydech — Výběr ze sociálních sítí ČT — Zpracování odpadů po povodni — Vytopený minipivovar v Krnově

                          19. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 18. září
                          Stopáž25 minut

                          18. září

                          Povodeň těžce poničila malé obce — Povodeň zasáhla také Osoblažsko — Pomoc zatopeným na Jesenicku — Sbírky na pomoc zatopeným lidem — Prezident navštívil postižené oblasti — Bohumín nadále bez elektřiny — V Bohumíně otevřeli lékaři a lékárna — Volby v zaplavených oblastech — Čerpání vody ze zatopených částí Ostravy — Opravy v elektrárně v Ostravě-Třebovicích — Čtvrtá oběť povodní — Povodeň vytopila nápojářský závod v Krnově — Škody na železnici po povodni — Kvalita pitné vody po povodních

                          18. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 17. září
                          Stopáž25 minut

                          17. září

                          V Jeseníku sčítají škody po povodni — V Jeseníku sčítají škody po povodni — Vláda v Moravskoslezském kraji — Voda už prasklou hrází v Ostravě neteče — V Opavě pomáhá armáda — Hejtman MS kraje: škody za desítky miliard — Situace v malých obcích na Hlučínsku — Záběry povodní od iReportérů — Vytopený Chomutov a Litovel — Pravidla hygieny v zatopených oblastech — V Bohumíně opadla voda, lidé se vracejí — Výběr ze sociálních sítí — Potravinové banky posílají pomoc

                          17. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 16. září
                          Stopáž25 minut

                          16. září

                          16. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 13. září
                          Stopáž25 minut

                          13. září

                          Vydatné deště a hrozba povodní — Vydatné deště a hroza povodní — Obce na Jesenicku se připravují na povodně — Výhled vývoje srážek a povodní — Kam se obrátit v případě nouze — K vydatnému dešti se přidá silný vítr — Fotbalová asociace odložila ligové zápasy — Výběr ze sociálních sítí — Adaptace dětí na pobyt v mateřských školách

                          13. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 12. září
                          Stopáž25 minut

                          12. září

                          Přípravy na extrémní srážky — Závěry povodňové komise Olomouckého kraje — Aktuální situace před vydatnými dešti — Ochrana před velkou vodou v MS kraji — Rušení akcí kvůli riziku povodní — Hasiči posilují směny — Přípravy dobrovolných hasičů — 10,5 mld. na projekty z MS kraje — Nové rehabilitační pokoje v Krnově — Výběr ze sociálních sítí — Návrat Wintonova dítěte do Vítkova

                          12. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 11. září
                          Stopáž25 minut

                          11. září

                          Dopadová studie ke stavbě gigafactory — Dopadová studie ke stavbě gigafactory — Výstraha před extrémními srážkami — Vrchní státní zastupitelství ke kauze Vrbětice — Prodloužení oprav na dálnici D46 — Vzácné vykopávky na Opavsku — Mapování hazardu ve společnosti — Anonym vyhrožoval střelbou na Filozofické fakultě OU — Výběr ze sociálních sítí — Investice do výroby tradičních cukrovinek — Uctění památky horníku — Festival Resistance pro mladé divadelníky

                          11. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 10. září
                          Stopáž25 minut

                          10. září

                          Přeshraniční zaměstnávání pracovníků — Život v česko-polském příhraničí — Kritika péče o lidi s demencí — Vrchní soud otevře korupční kauzu Vidkun — Havárie vodovodu v Olomouci — Speciální výhybka pro VRT — 100 let husitského kostela v Rychvaldě — Do Česka míří extrémní srážky — Cvičení složek IZS na povodně — Výběr ze sociálních sítí ČT — Léčba spinální svalové atrofie — Slovenský výtvarník Marek Kvetan v GVUO

                          10. 9. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Ostrava) - 9. září
                          Stopáž25 minut

                          9. září

                          Ekologizace výroby v železárnách — Ekologické změny v hutnictví — Ostravské Nové Lauby dokončeny — Soud s výrobci pervitinu — Dopravní komplikace v Olomouci — Podpis memoranda o proměně Bečvy — Olomouc zaplatí 398 mil. za Namiro — Zpožděný začátek školního roku — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nová budova Ekonomické fakulty VŠB — Stěhování sochy Mária Kotrby — NDM startuje novou sezonu

                          9. 9. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám