26 minut

21. května 2021

Část: Historie stavby dálnice u Přerova

Obsah dílu

Odklad zahájení stavby D1 u Přerova — Historie stavby dálnice u Přerova — Týdenní vývoj pandemie v krajích — Vlaky Brno-Bohumín v plném provozu — Lidé sledovali hokej na zahrádkách restaurací — Obnova kurzů pro mladé řidiče — Podpora cestovního ruchu v MS kraji — Na Karolině vznikne budova Organica — Kříž na kostele v Gutech — Přípravy na pondělní rozvolňování — Plán rozvolňování — Sezóna klíšťat začíná později — Fingovaný únos v Karviné — 7 let za stržení volantu — Hra o životě Věry Špinarové

Části dílu

00:45
Odklad zahájení stavby D1 u Přerova
    Dostavba dálnice D1 se znovu odsouvá. Chybějící úsek mezi Přerovem a Říkovicemi se začne stavět nejdřív v polovině příštího roku. MD ČR sice zahájilo tento týden stavební řízení, dostavbu dálnice ale napadnou odpůrci stavby znovu u soudu. Komplikovaný je ale i tendr na zhotovitele.
    03:16
    Historie stavby dálnice u Přerova
      A historii stavby dálnice D1 přiblíží Lucie Botorová.
      03:59
      Týdenní vývoj pandemie v krajích
        Počty nově nakažených dál klesají. V MS kraji přibylo za posledních 7 dní 900 pozitivně testovaných, je to nejméně zhruba od půlky září. Nově nakažených na 100 tis. obyvatel také výrazně ubylo, je jich 76. V OL kraji přibyly za týden přes 4 stovky nakažených, v týdenním přepočtu na 100 tis. obyvatel má region 68 nemocných.
        04:25
        Vlaky Brno-Bohumín v plném provozu
          Rychlíková linka R8 mezi Brnem a Bohumínem se vrátila do plného provozu. Společnost Regiojet, která ji provozuje, obnovila hodinový interval spojů, celkem 16 párů vlaků denně. Dosavadní spoje využívá zhruba 70 % cestujících z doby před pandemií.
          04:52
          Lidé sledovali hokej na zahrádkách restaurací
            Živě redaktorka Kateřina Golasovská.
            06:22
            Obnova kurzů pro mladé řidiče
              Mladí řidiči znovu pilují dovednosti za volantem. 25 z nich se ode dneška v Ostravě rok po získání řidičského oprávnění učí ovládat auto na kluzkém povrchu, nebo v ostré zatáčce. V autoškolách, které po lockdownu znovu zkoušejí, teď čekají zájemci na závěrečnou zkoušku s komisařem i měsíc.
              08:17
              Podpora cestovního ruchu v MS kraji
                Do MS kraje přicestovalo v době pandemie výrazně méně turistů. A to znamená méně peněz do rozpočtu institucí a samospráv. V porovnání s r. 2019 přišel kraj až o 6 mld. Kč.
                09:43
                Na Karolině vznikne budova Organica
                  Na ploše ve čtvrti Nová Karolina v Ostravě vznikne do 2 let nová budova s kancelářemi a obchody za 1 mld. Kč. Stavba by podle developerů měla být částečně energeticky soběstačná a šetrná k životnímu prostředí. Pracovat by v ní mohlo až 3 500 lidí.
                  11:50
                  Kříž na kostele v Gutech
                    Dělníci dokončují v Gutech stavbu repliky dřevěného kostela ze 16. století. Na střechu věže dnes osadili kříž s kopulí, ve které se nachází schránka s dokumenty pro budoucí generace. Slavnostní posvěcení kostela je v plánu 6. června.
                    12:08
                    Přípravy na pondělní rozvolňování
                      V pondělí se po 7 měsících kompletně sejdou ve třídách žáci a studenti ZŠ i SŠ. Do poslucháren mohou i vysokoškoláci, příliš toho ale nevyužijí, většina univerzit už má zkouškové období. Na pondělí se chystají i hoteliéři. Po téměř půl roce přivítají hosty. Zájem je velký.
                      14:52
                      Plán rozvolňování
                        Kromě obnovení výuky v běžných školách mohou od pondělí žáci také do ZUŠ, středisek volného času a škol v přírodě. Počet žáků tam může být vyšší, pokud budou děti otestované. Zvyšuje se také počet lidí na sportovištích, kde může být najednou až 30 lidí, 1 tým ale může mít max. 12 členů.
                        15:23
                        Sezóna klíšťat začíná později
                          Sezóna klíšťat začala letos opožděně. Podle odborníků za to může dlouhá zima. Očekávají zvýšenou aktivitu roztoče především v létě až do podzimu. MS hygienici letos neevidují žádný případ nemocí, kterou klíšťata přenášejí.
                          17:11
                          Fingovaný únos v Karviné
                            Policisté v Karviné šetří fingovaný únos. Svědek nahlásil na tísňovou linku, že viděl, jak pětice mužů napadla dívku a odvezla ji autem. Policisté spustili pátrací akci, během které zjistili, že únos byl jen jako, a mělo jít o narozeninový dárek pro dívku. Zábava ale může mít dohru, policie případ šetří jako narušení občanského soužití.
                            17:37
                            7 let za stržení volantu
                              7 roků vězení za pokus o těžké ublížení na zdraví autem dostal nepravomocně u Krajského soudu v Ostravě Martin Majling. Ve vysoké rychlosti strhnul volant auta, které řídila jeho přítelkyně. Ta čelní srážce s protijedoucím vozidlem zabránila jen shodou šťastných okolností.
                              19:53
                              Hra o životě Věry Špinarové
                                Ostravské Divadlo Petra Bezruče vzdává hold zpěvačce Věře Špinarové. Hru o jejím životě s názvem „Špinarka“ napsal a s herci nastudoval režisér Tomáš Dianiška. Jsou v ní vzlety i pády zpěvačky, která nejen ostravskou hudební scénu okouzlila už jako 15letá.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž27 minut
                                Další díl
                                24. května 2021

                                Přehled dílů

                                 
                                Stopáž25 minut

                                16. května

                                ČSOP proti stavbě gigafactory u Dolní Lutyně — Plán na stavbu gigafactory u Dolní Lutyně — Zesílená bezpečnostní opatření na MS v hokeji — Brankářem polského hokejového týmu je Čech — Ceny pohonných hmot klesly — Začíná ústní část maturit — Větší zájem o zápis dvouletých dětí do MŠ — Cvičení na radnici v Jeseníku — Začaly samosběry jahod — Výběr ze sociálních sítí — Policisté dopadli pachatele vloupání do aut — Výročí první české školy na Jablunkovsku

                                16. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                15. května

                                Výsledky příjímacích zkoušek na střední školy — Výsledky příjímacích zkoušek na střední školy — Výsledky příjímacích zkoušek na střední školy — MS v ledním hokeji: zápasy Česka s Dánskem a Slovenska s Polskem — Odklad nástupu do Liberty do konce června — Nález starých mincí v Opavě — Další jednání zastupitelů o Bauhausu v Ostravě — Vědci testují zadržování vody v krajině — Mezinárodní soutěž řemeslných oborů — Tanec a architektura na Divadelní Floře

                                15. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                14. května

                                Ubytování fanoušků hokeje v Ostravě a okolí — Návštěvnost MS v ledním hokeji v Ostravě — Další program MS v hokeji v Ostravě — Liberty navrhla odborům snížení mezd — ČSOP odmítá stavbu gigafactory u Dolní Lutyně — 8 let vězení za vraždu otce a zranění matky — Lopatky pro vodní hamr do skanzenu — Největší lákadla Colours of Ostrava 2024 — Spor mezi developerem a Prostějovem u soudu — Výběr ze sociálních sítí ČT — Operace syndromu krčního žebra novou metodou — Malíř Andrej Dúbravský v galerii Telegraph

                                14. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                13. května

                                Čtvrtý den MS v hokeji v Ostravě — MS v hokeji: policisté řeší falešné vstupenky — Speciální hokejové vlaky ze Slovenska — Další program MS v hokeji v Ostravě — Včelaři už vytáčejí první med — Výstavba bytů v Olomouckém kraji ožívá — Stavba prodloužení Porážkové do 2 let — Debata o návratu turnerských symbolů do Krnova — Rekonstrukce hlediště amfiteátru Horečky — Výuka funkčního dýchání na základní škole — Výběr ze sociálních sítí ČT — Bezplatné vyšetření znamének a skvrn na kůži — Hra o zkáze Ostravy

                                13. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                10. května

                                Začíná MS v hokeji v Ostravě — Slovenští fanoušci dorazili na MS v hokeji — Opatření v hale a fanzóně — Jak se dostat k Ostrava Aréně — Restaurace se připravily na MS v hokeji — Program MS v hokeji v Ostravě — Jednání o budoucnosti koksovny v Liberty — Nezaměstnanost v obou krajích klesla — Cvičení Immediate Response — Prvenství ve výrobě senzorů z grafenu — Začíná festival Divadelní Flora

                                10. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                9. května

                                Komplikace kvůli rekonstrukcím silnic — Rekonstrukce silnic v Olomouckém kraji — Den do začátku MS v hokeji — Návrh potvrzení restrukturalizace Liberty — Tuleja nabídl rezignaci na funkci prorektora — Nové biocentrum u Žulové — PHM zlevňují druhý týden po sobě — Zámek v Ptení ožívá — Partnerství Ostravy a ukrajinského Dnipra — Průjezd hasičů ulicemi Ostravy — O víkendu může být opět vidět polární záře — Výběr ze sociálních sítí ČT — První lesní cyklotrasy na Zábřežsku — Premiéra komedie S. Castra v Divadle Mír

                                9. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                7. května

                                Příprava demolice Dolu Lazy — Budoucnost pohornické krajiny na Karvinsku — Nový systém onkologické péče — Liberty dluží na odvodech za zazaměstnance — Dostavba obchvatu Opava — Příprava Osoblažky na sezónu — Olomoucký majáles vrcholí — Vyšetřování požáru na farmě — Kompenzace pro zemědělce kvůli mrazům — Knihovna jako sdílený pracovní prostor — Duo Vrámoll přibližuje klasiku

                                7. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                6. května

                                Líiberty dluží za odvody — Zápisy do mateřských škol — Obvinění řidiče kamionu — Nová ředitelka TS Ostrava — Přípravy MS v ledním hokeji — Branná soutěž Wolfram 2024 — Výstraha před silnými bouřkami — Výskyt fosforu v přehradě Plumlov — V Olomouci začíná majáles — Letní kapela v Račím údolí

                                6. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                3. května

                                Vrcholí přípravy hokejového šampionátu — Vrcholí přípravy na hokejové mistrovství světa — Dostavba dálnice D1 u Přerova jde podle plánu — Tuleja se vzdal nominace — Liberty nepředpokládá spolupráci s firmou Tameh — Druhý cizí jazyk: povinný nebo volitelný? — Výběr ze sociálních sítí — Invazivní husice vytlačuje jiné ptáky — Muzeum umění v Olomouci digitalizuje sbírky

                                3. 5. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                2. května

                                Maturity začaly didaktickými testy — Spor rodičů a Doubravy o ředitelku školy — Další žhář z Vítkova žádá o propuštění — Tulejovy články v tzv. predátorských časopisech — Noční požár v pralese Mionší — Loštice proti rozšíření kamenolomu — Biologická léčba pomáhá v MNO — Výběr ze sociálních sítí ČT — Severská chůze jako vrcholový sport — Eva v nadživotní velikosti na Čeladné

                                2. 5. 2024 na ČT1

                                Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                                Napište nám