25 minut

Události v regionech

Část: Nemocnice terčem kybernetického útoku

Obsah dílu

Vláda schválila navýšení ošetřovného — Uvolňování omezení — Uvolňování omezení — Farmářské trhy — V pondělí se otevřou prodejny aut — První vlna uvolnění — Policisté stíhají dvojici mužů — Fakulty OU porušovaly předpisy při přijímacím řízení — Nakažení senioři v nemocnici — Zařízení pro bezdomovce — Provoz nemocnic — Dětská nemocnice v Brně uvolňuje opatření — Nemocnice terčem kybernetického útoku — Omezení na D1 — V Řečkovicích hořela střecha — Počasí o víkendu — Volejbalisti pomáhají v lese

Části dílu

00:41
Vláda schválila navýšení ošetřovného
    80 % místo dosavadních 60. Vláda na dnešním zasedání schválila navýšení ošetřovného na 80 % denního základu příjmu zaměstnanců, a to zpětně od 1. dubna. Podle návrhu zákona by měl stát ošetřovné kvůli uzavřeným školám vyplácet nejdéle do prázdnin. Příští týden by zákon měla posoudit sněmovna.
    01:41
    Uvolňování omezení
      Vláda dnes taky potvrdila první vlnu rozvolnění opatření - celkem jich je 5. Ševci, švadleny nebo třeba fotografové tak mohou od pondělí otevřít své provozovny. Někteří podnikatelé po dobu nuceného uzavření prodejny dodělávali předem objednané zakázky.
      03:32
      Uvolňování omezení
        Živě redaktorka Aneta Beránková.
        05:32
        Farmářské trhy
          A příští týden se budou pořádat farmářské trhy taky ve Frýdlantě nad Ostravicí nebo v Opavě, i tam ale stánků ubude. Na trhy nesmí občerstvení a ochutnávky farmářských produktů. Mezi zákazníky se budou muset dodržovat rozestupy a u každého stánku bude muset být dezinfekce.
          06:16
          V pondělí se otevřou prodejny aut
            Na znovuotevření po téměř měsíci se připravují i prodejci aut, a to jak těch nových tak ojetých. I oni ale musí dodržet přísná hygienická opatření - při jednání se zákazníkem i při prohlídkách vozů.
            08:13
            První vlna uvolnění
              Na závěr ještě přehled toho, co se od pondělí 20. dubna zprovozní. Své dveře otevřou řemeslníci s provozovnou, autobazary a autosalony. Do měst a vesnic se vrátí i farmářské trhy. Zasnoubené páry budou mít možnost se vzít, počet osob na svatbě ale nesmí přesáhnout 10 lidí. Dál se na sportoviště vrátí i profesionální sportovci a sportovkyně, vysoké školy umožní individuální aktivity pro studenty v posledním ročníku. Vše bude fungovat za zpřísněných hygienických podmínek.
              09:02
              Policisté stíhají dvojici mužů
                Policisté stíhají dvojici mužů z Moravskoslezského kraje kvůli podezření z šíření nakažlivé nemoci, tedy nemoci COVID-19. Jeden z mužů porušil nařízenou karanténu a bez ochranných pomůcek chodil po činžovním domě i před ním. Druhý muž kromě porušování nařízené izolace navíc na sousedy plival z okna. Měl jim dokonce hrozit nákazou a smrtí. Policisté neřekli, jestli muži nemoc COVID-19 skutečně měli.
                09:41
                Fakulty OU porušovaly předpisy při přijímacím řízení
                  Všechny fakulty Ostravské univerzity porušovaly předpisy při přijímacím řízení. Píše se to ve zprávě
                  Kontrolní komise Národního akreditačního úřadu, kterou má Česká televize k dispozici. V krajním případě by univerzita mohla přijít o akreditaci. Problémové bylo zejména přijímání studentů a studentek na základě odvolání. Rektor Jan Lata pochybení popírá.
                  10:41
                  Nakažení senioři v nemocnici
                    Do nemocnice v Bílovci na Novojičínsku dnes sanitky přivezly jedenáct seniorů s onemocněním COVID 19 z ostravského domova pro seniory Iris - někteří už byli hospitalizovaní v jiných zdravotnických zařízeních.
                    12:30
                    Zařízení pro bezdomovce
                      Brno připravilo dvě místa pro lidi bez střechy nad hlavou. V ulici Vlhká bude až čtyřicet lidí v denním centru, podobný počet pak může zůstávat na takzvaném Střeláku v Pisárkách - tam je provoz i přes noc.
                      14:58
                      Provoz nemocnic
                        Do běžného režimu se vrací i menší nemocnice. Od pondělí se chystají otevřít některá svá oddělní. Další se přidají v průběhu času. Lékaři v příštích týdnech provedou akutní operace.
                        17:22
                        Dětská nemocnice v Brně uvolňuje opatření
                          Taky Dětská nemocnice v Brně uvolňuje opatření, která zavedla kvůli šířící se nákaze. Už teď navyšuje počet ambulantních vyšetření a od příštího týdne umožní i více operací a hospitalizací.
                          18:07
                          Nemocnice terčem kybernetického útoku
                            Fakultní nemocnice v Olomouci a v Ostravě se zřejmě staly terčem kybernetického útoku. Hrozbu se podařilo v obou případech odvrátit. Podle mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava jde ale o běžné útoky, které se daří odrážet. Před aktivitami hackerů včera nemocnice varoval Úřad pro kybernetickou bezpečnost.
                            18:30
                            Omezení na D1
                              Řidiče čeká v noci ze soboty na neděli úplná uzavírka dálnice D1. Provoz zastaví demolice tří nadjezdů mezi Devíti Kříži a EXITem Ostrovačice. Ode dneška je omezený provoz v modernizovaných úsecích u Humpolce.
                              19:57
                              V Řečkovicích hořela střecha
                                Střecha rodinného domu dnes odpoledne hořela v brněnských Řečkovicích. Hasiči požár hasili několika vodními proudy, konstrukci museli rozebrat. Dvě zraněné osoby ošetřili zdravotníci.
                                20:10
                                Počasí o víkendu
                                  Živě redaktor Dušan Gavenda.
                                  22:04
                                  Volejbalisti pomáhají v lese
                                    Profesionální sportovci můžou začít trénovat v pondělí, zatím to nejde. Brněnští volejbalisti a volejbalistky si tak našli alternativu. Pomáhají v lese. Udržují se tak v kondici a zároveň pomáhají přírodě.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    20. dubna 2020

                                    Přehled dílů

                                     
                                    Stopáž25 minut

                                    14. června

                                    Kraj dá lidem z Liberty bezplatnou půjčku — O zaměstnance LIberty mají firmy zájem — Zaměstnancům Liberty pomůže kraj i Úřad práce — 7 obviněných za výrobu pervitinu — Moravskoslezským policistům chybí 170 lidí — Obvinění kvůli dotačním a daňovým podvodům — Sesuv zastavil provoz na železnici — Přípravy na Noc muzeí — Dopravní omezení v Olomouci během půlmaratonu — V Javorníku otevřeli kostel po 20 letech — Výběr ze sociálních sítí ČT — 100 let léčby plicních nemocí v Jablunkově — Budoucnost obchodního domu Breda

                                    14. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    13. června

                                    Liberty Ostrava v insolvenčním řízení — Liberty Ostrava v insolvenčním řízení — Kontroly kamionů a nelegálního alkoholu — Armáda nabízí studentům výcvik — Mladík vyhrožoval bombami, byl dopaden — Rekonstrukce tváři moravských Přemyslovců — Čápům se letos daří — 30 let charitních azylových domů v Ostravě — Výběr ze sociálních sítí ČT — Petr Hajdyla vystavuje v galerii Crears

                                    13. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    12. června

                                    Obchvat Mošnova zprovozněn — Za propagaci Hamásu podmíněný trest — Budova pošty v Olomouci prodána — Rodinný gang vyráběl pervitin — Lepší porod v debatách specialistů — Výběr ze sociálních sítí — Obnova ovocného sadu po 30 letech

                                    12. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    11. června

                                    Z Česka zmizelo sucho — Soud potřetí odročen — Dvoudenní uzavírka Dluhonic — Policie řeší potyčku při utkání — Romové míří na Svatý Kopeček — Vítězství moravského sedláře na soutěži v USA — Vítkovská knihovna má mobilní pobočku — První bateriový vlak pro Moravskoslezský kraj — Výběr ze sociálních sítí — Oslavy svátku v Archivu města Ostravy — Muzikál Kinky Boots v NDM

                                    11. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    10. června

                                    Referendum Dolní Lutyně — Další referenda dopadla zamítavě — Výsledky EU voleb MS a OL kraj — Spojení filharmonie a divadla potvrzeno — Nezaměstnanost v květnu klesla — Hromadná nehoda na Rudné — Jawa Minor míří na závod veteránu — Gastroenterologie MNO v novém — Následky těžby odstraní OKD, ne DIAMO — Olomoucká náplavka se na čas vylidní

                                    10. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    7. června

                                    Probíhají volby do Evropského parlamentu — Místní referenda v obcích — Význam voleb do Evropského parlamentu — Komplikace v zemědělství kvůli počasí — Návrat ovcí do okolí Pradědu — Palkovice Vesnicí roku MS kraje — Noc kostelů 2024 — Vyšší náklady na čištění v DP Ostrava — Výběr ze sociálních sítí ČT — Létající Citadela na festivalu Cirkulum

                                    7. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    6. června

                                    Tragická srážka vlaků v Pardubicích — Provoz na koridoru Praha-Ostrava — Přípravy volebních místností — Volby do Evropského parlamentu — Výstraha před silnými bouřkami — Další aukce Hanáckých kasáren — Prostějov by měl získat historickou budovu místního nádraží — MS kraj převezme muzeum Tatra — Pomalejší výkup pozemků pro logistické centrum — Zájem o zelené střechy roste — Výběr ze sociálních sítí ČT — Léčba závislosti na alkoholu — Houslistka H. Kotková na MHF Leoše Janáčka

                                    6. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    5. června

                                    Kampaň před gigafactory — Další dvě referenda — Škody po deštích — Česko zasáhnou ve čtvrtek silné bouřky — Vývoj autonomního vojenského vozidla — Konstruktérská akademie Robotechnik — Žhářský útok v Petrovicích u Karviné — Plánovaná zvířecí rezervace na Karvinsku — Vrchoslavice zvoleny Vesnicí Olomouckého kraje — Výběr ze sociálních sítí — Zástupci evropských univerzit v Ostravě — Ostravica-Textilia po rekonstrukci

                                    5. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    4. června

                                    Následky silných dešťů — Modernizace vlaků v Olomouckém kraji — Objasnění vraždy seniorky z Karviné — Oprava evangelického kostela v Olomouci — Začátek sezóny letních brigád — Výše průměrných mezd v prvním čtvrtletí — Problematické chátrající budovy ve městech — Karviná opraví zchátralé zámecké konírny — Výběr ze sociálních sítí — Přípravy festivalu Beats for Love — Vrcholí přípravy festivalu Cirkulum 2024

                                    4. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    3. června

                                    Nejistota změdělců kvůli gigafactory — Podmínka za nehodu kamionu s vlakem v Olomouci — Likvidace kadmia ve Vikanticích — Nový biotop v Ostravě-Hrabůvce — Hledání práce pro lidi s autismem — Výstraha před silnými bouřkami — Únik neznámé látky do řeky Desná — Plán výstavby nové ostravské čtvrti — Měsíc do změny stavebního zákona — Měsíc do změny stavebního zákona — Nejhorší věc na světě v Divadle loutek

                                    3. 6. 2024 na ČT1

                                    Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                                    Napište nám