26 minut

29. dubna 2019

Část: Vyprostili 4 těla horníků

Obsah dílu

Projednávání stavby Severního spoje — Projednávání stavby Severního spoje — Vyprostili 4 těla horníků — Soud v kauze Studénka odročen — Spory uvnitř hnutí ANO v Karviné — Pochod za nezávislost justice v Olomouci — Třinec oslavuje hokejový titul — Olomoučtí vědci vyvinuli superkatalyzátory — Běh na podporu neonatologie — Důvody odvolání ředitele Muzea umění Olomouc — Film k výročí Ostravsko-opavské operace

Části dílu

00:49
Projednávání stavby Severního spoje
    Po dlouhé době posun v přípravě tzv. Severního spoje v Ostravě. Magistrát dnes představil studii o vlivu stavby na životní prostředí. Nová silnice by měla spojit centrum města s částí Poruba a ulehčit dopravě v přetížené Opavské a Rudné ulici. Dlouho plánovaná stavba a její dopad na ŽP budí u některých občanů obavy.
    04:21
    Projednávání stavby Severního spoje
      Sestřih komentářů z odpolední ČT24.
      09:28
      Vyprostili 4 těla horníků
        Z Dolu ČSM ve Stonavě na Karvinsku vyprostili záchranáři těla dalších 4 horníků, kteří zemřeli při výbuchu metanu loni v prosinci. V podzemí zůstávají stále ostatky 4 mužů, k nim se záchranáři dostanou v květnu. Příčiny neštěstí vyšetřuje speciální tým vyšetřovatelů z Česka i Polska.
        10:06
        Soud v kauze Studénka odročen
          Okresní soud v Novém Jičíně odročil další projednání případu vlakového neštěstí ve Studénce. Na dnešním jednání měli mít znalci poprvé možnost reagovat vzájemně na své znalecké posudky. K soudu ale jeden z nich nedorazil, proto soudce jednání musel zrušil. Novojičínský soud se kauzou znovu zabývá poté, co mu ji vrátil Krajský soud v Ostravě. Nehoda se stala 8. srpna 2008, zemřelo 8 lidí, dalších 95 se zranilo.
          10:38
          Spory uvnitř hnutí ANO v Karviné
            Celorepublikové předsednictvo hnutí ANO zrušilo místní organizaci v Karviné. Návrh podalo vedení hnutí ANO v MS kraji. Důvodem jsou rozbroje uvnitř hnutí.
            12:37
            Pochod za nezávislost justice v Olomouci
              Živě redaktorka Natálie Flajžíková.
              14:36
              Třinec oslavuje hokejový titul
                Hokejová extraliga zná vítěze. Oceláři Třinec porazili v šestém finále Bílé tygry z Liberce 4:2 a stejným poměrem rozhodli i celou sérii, když rozhodující gól vstřelili až necelé 4 minuty před koncem. Druhý titul v historii klubu neslavili jen hráči, ale také fanoušci v třinecké Werk Aréně a také v ulicích a restauracích.
                16:58
                Olomoučtí vědci vyvinuli superkatalyzátory
                  Vysoce účinné katalyzátory, které můžou snadno najít uplatnění třeba v potravinářském, chemickém nebo farmaceutickém průmyslu, vyvinuli vědci z olomouckého Regionálního centra pokročilých technologií a materiálů. Nový typ urychlovačů chemických reakcí dokáží vyrobit z jednotlivých atomů kovů. To by průmyslovou výrobu mohlo zlevnit a zrychlit.
                  18:55
                  Běh na podporu neonatologie
                    Už potřetí se o víkendu v Polance nad Ondrou postavili na start charitativního běhu vedle sebe lékaři, sestřičky, rodiny s předčasně narozenými dětmi i další, kteří chtějí podpořit 2 oddělení neonatologie.
                    Výtěžek běhu poputuje na podporu péče o předčasně narozené děti v MNO a také ve FNO.
                    21:23
                    Důvody odvolání ředitele Muzea umění Olomouc
                      Předražené nákupy pozemků, podobu žádosti o evropské dotace a nesrovnalosti v dokumentech na projektu Středoevropského fóra Olomouc. To jsou nedostatky, které ministr kultury Antonín Staněk, vytýká bývalému řediteli olomouckého Muzea umění Michalu Soukupovi. A kvůli těmto pochybením ho také nedávno odvolal z funkce. Ministerstvo dnes také na svých stránkách zveřejnilo zjištění kontrol, které k odvolání ředitele Soukupa vedly.
                      22:40
                      Film k výročí Ostravsko-opavské operace
                        Výročí Ostravsko-opavské operace, nejtěžších osvobozovacích bojů 2. světové války, připomene nový válečný dokument. Má název "Bitva o Ostravsko 1945". Premiéru má dnes, v předvečer osvobození Ostravy.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž26 minut
                        Další díl
                        30. dubna 2019

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        16. dubna

                        Nová trasa pro horská kola v Mostech

                        16. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        15. dubna

                        Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                        15. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        12. dubna

                        Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                        12. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        11. dubna

                        Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                        11. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        10. dubna

                        10. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        9. dubna

                        9. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        8. dubna

                        8. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        5. dubna

                        Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                        5. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        4. dubna

                        Oprava Sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Památky Unesco v Česku — Olomouc opraví Sloup Nejsvětější Trojice — Začínají uzavírky hlavních silnic — Další uzavírky hlavních silnic — Ostrava podepsala smlouvu na koncertní sál — Řidičáky na zkoušku — Sovy pálené v jablunkovském klášteře — Nový domov pro handikepované v Zábřehu — V Ostravě vyvíjí nový typ vytápění budov — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nové rehabilitační oddělení v Nemocnici Třinec — Výstava obrazů o hrozbách kyberprostoru

                        4. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        3. dubna

                        Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Docházka romských dětí do mateřských škol — Srážka auta s vlakem u Prostějova — Z Ukrajiny přivezli postižené dítě — Domov pro lidi s autismem v Ostravě — Semifinále fotbalového poháru v Opavě — Fotografické dopisy z New Yorku Marka Nenutila

                        3. 4. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám