26 minut

25. dubna 2017

Část: Academia Film Olomouc

Obsah dílu

Ostravica znovu na prodej — Ostravica - ohlédnutí za historií — Ostravica znovu na prodej — Poslanci podpořili návrh o vzniku univerzitních nemocnic — Nelegální psychofarmaka pro 2000 lidí — Přestavba multifunkčního domu Lučina — Povodňová bdělost — Nejpevnější slitina titanu na světě — Academia Film Olomouc — 70 případů spalniček — Půjčovna kol ČD v Olomouci funguje celoročně — Letos už sedmá vražda v MS kraji — Oslavy Dne Země

Části dílu

00:54
Ostravica znovu na prodej
Ostravica znovu na prodej
    Plány současného majitele na záchranu a proměnu bývalého módního domu Ostravica-Textilia berou za své. Vlastník netají, že se mu nedaří uskutečnit původní záměr vytvořit z památkově chráněných budov centrum kultury a umění. Aktuálně hledá spoluinvestora, případně kupce. Místo čistě kulturního využití nově připouští, že by domy mohly být využity zčásti i komerčně.
    03:24
    Ostravica - ohlédnutí za historií
    Ostravica - ohlédnutí za historií
      Historie textilního domu se začala psát v roce 1911. V centru Ostravy vyrostl obchodní a nájemní dům Ignace Schmelze. V předválečném období zde pracuje asi 400 zaměstnanců, z toho 110 švadlen a krejčích. Rok před koncem války byla polovina budovy poničena bombardováním.
      04:08
      Ostravica znovu na prodej
      Ostravica znovu na prodej
        Živě s Karlem Cieślarem, architekt, člen představenstva České komory architektů.
        08:38
        Poslanci podpořili návrh o vzniku univerzitních nemocnic
        Poslanci podpořili návrh o vzniku univerzitních nemocnic
          Poslanci v prvním čtení podpořili návrh zákona o vzniku univerzitních nemocnic. Na ty by se mělo proměnit deset fakultních nemocnic po celé republice, mezi nimi i ostravská i olomoucká. I ty by měly být nově více než doteď svázány s fungováním lékařských fakult. Ministerstvo od změny očekává efektivnější fungování nemocnic.
          10:38
          Nelegální psychofarmaka pro 2000 lidí
          Nelegální psychofarmaka pro 2000 lidí
            Případ nelegálního prodeje 200 tisíc tablet léků na lékařský předpis za nejméně 3,5 mil. korun, začal řešit soud v Ostravě. Psychofarmaka a léky na hubnutí prodali dva obžalovaní přibližně 2 tisícům mzájemců z celého Česka.
            12:26
            Přestavba multifunkčního domu Lučina
            Přestavba multifunkčního domu Lučina
              Dlouho opuštěné prostory multifunkčního domu Lučina v centru Havířova začnou brzy sloužit veřejnosti. Vlastník historického objektu tady buduje komunitní centrum. Každodenní program by sem měl přilákat nejen seniory, kterých ve městě stále přibývá. Nové zázemí by tady měly najít i neziskové organizace nebo začínající podnikatelé.
              14:40
              Povodňová bdělost
              Povodňová bdělost
                V části MS a Olomouckého kraje bude od středečního večera do odvolání platit povodňová bdělost. V oblasti Jeseníků a Králického Sněžníku by mohlo do čtvrtečního rána spadnout 40 až 60 mm srážek. V noci na čtvrtek tam proto meteorologové vyhlásili i výstrahu před vydatným deštěm.
                15:12
                Nejpevnější slitina titanu na světě
                Nejpevnější slitina titanu na světě
                  Tým vědců z VŠB-TUO přišel na postup výroby nejpevnější slitiny titanu na světě, kterou navíc dokáže snést i lidské tělo. V budoucnosti by se tak materiál mohl používat v medicíně. Vědci už pracují na společném projektu s kolegy v USA.
                  16:42
                  Academia Film Olomouc
                  Academia Film Olomouc
                    Živě s Jakubem Rálišem, programovým ředitelem AFO.
                    19:27
                    70 případů spalniček
                    70 případů spalniček
                      K dnešnímu dni už 70 případů onemocnění spalničkami evidují hygienici v MS kraji. Mezi nemocnými je i 14 zdravotníků. Kvůli epidemii v minulých dnech omezili i provoz ve dvou zdravotnických zařízeních v Ostravě.
                      19:48
                      Půjčovna kol ČD v Olomouci funguje celoročně
                      Půjčovna kol ČD v Olomouci funguje celoročně
                        1. dubna České dráhy opět spustily službu ČD Bike. Půjčovny kol na nádražích nabízí kola za 100 korun na den, ale také dražší. Např. elektrokolo přijde na trojnásobek. Půjčovna v Olomouci bude navíc od letošního roku fungovat celoročně. Další novinkou jsou také koloběžky.
                        22:07
                        Letos už sedmá vražda v MS kraji
                        Letos už sedmá vražda v MS kraji
                          Letošní už 7. vraždu v MS kraji vyšetřují kriminalisté v Havířově-Prostřední Suché. V řadovém rodinném domě našli včera odpoledne policisté mrtvou ženu. Muže podezřelého z násilného trestného činu policie zadržela.
                          22:26
                          Oslavy Dne Země
                          Oslavy Dne Země
                            Automobilová doprava na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě dnes uvolnila prostor ekologickým projektům a prezentacím určeným široké veřejnosti. Konaly se zde oslavy Dne Země, svátku, který se v řadě zemí celého světa slaví už bezmála půl století. Akci uspořádalo volnočasové centrum Korunka ve spolupráci s Magistrátem města Ostravy a dalšími subjekty.
                            Přehrát celé video
                            Události v regionech (Ostrava) - 26. dubna 2017
                            Stopáž26 minut
                            Další díl
                            26. dubna 2017

                            Přehled dílů

                            4642 dostupných
                            Události v regionech (Ostrava) - 20. září
                            Stopáž25 minut

                            20. září

                            Volby v zaplavených oblastech — Centrální sklad pomoci v Jeseníku — V Hanušovicích po povodní uklízejí — Návrat pacientů do nemocnice v Bohumíně — Zaplavená zařízení sociálních služeb — Obnova provozu na železnici a dálnici — Policisté uzavřeli Červenohorské sedlo — Uzavírky silnic na Bruntálsku a Jesenicku — V zatopených oblastech pomáhají vězni — Povodí Odry odpouští přehrady na Moravici — Dobrovolníci vaří pro zaplavené — Liberty propouští a prodává odval

                            20. 9. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Ostrava) - 19. září
                            Stopáž25 minut

                            19. září

                            Přípravy voleb v postižených oblastech — Problémy s pořádáním voleb — Pomoc s volbami obcím po povodních — Pravidla krajských a senátních voleb — Následky povodni v Zátoru — Pomoc v postižených oblastech — V zasažených oblastech pomohou dobrovolníci — Opravy zničených železničních tratí — Odčerpávání vody v Bohumíně — Mapování škod v Beskydech — Výběr ze sociálních sítí ČT — Zpracování odpadů po povodni — Vytopený minipivovar v Krnově

                            19. 9. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Ostrava) - 18. září
                            Stopáž25 minut

                            18. září

                            Povodeň těžce poničila malé obce — Povodeň zasáhla také Osoblažsko — Pomoc zatopeným na Jesenicku — Sbírky na pomoc zatopeným lidem — Prezident navštívil postižené oblasti — Bohumín nadále bez elektřiny — V Bohumíně otevřeli lékaři a lékárna — Volby v zaplavených oblastech — Čerpání vody ze zatopených částí Ostravy — Opravy v elektrárně v Ostravě-Třebovicích — Čtvrtá oběť povodní — Povodeň vytopila nápojářský závod v Krnově — Škody na železnici po povodni — Kvalita pitné vody po povodních

                            18. 9. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Ostrava) - 17. září
                            Stopáž25 minut

                            17. září

                            V Jeseníku sčítají škody po povodni — V Jeseníku sčítají škody po povodni — Vláda v Moravskoslezském kraji — Voda už prasklou hrází v Ostravě neteče — V Opavě pomáhá armáda — Hejtman MS kraje: škody za desítky miliard — Situace v malých obcích na Hlučínsku — Záběry povodní od iReportérů — Vytopený Chomutov a Litovel — Pravidla hygieny v zatopených oblastech — V Bohumíně opadla voda, lidé se vracejí — Výběr ze sociálních sítí — Potravinové banky posílají pomoc

                            17. 9. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Ostrava) - 16. září
                            Stopáž25 minut

                            16. září

                            16. 9. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Ostrava) - 13. září
                            Stopáž25 minut

                            13. září

                            Vydatné deště a hrozba povodní — Vydatné deště a hroza povodní — Obce na Jesenicku se připravují na povodně — Výhled vývoje srážek a povodní — Kam se obrátit v případě nouze — K vydatnému dešti se přidá silný vítr — Fotbalová asociace odložila ligové zápasy — Výběr ze sociálních sítí — Adaptace dětí na pobyt v mateřských školách

                            13. 9. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Ostrava) - 12. září
                            Stopáž25 minut

                            12. září

                            Přípravy na extrémní srážky — Závěry povodňové komise Olomouckého kraje — Aktuální situace před vydatnými dešti — Ochrana před velkou vodou v MS kraji — Rušení akcí kvůli riziku povodní — Hasiči posilují směny — Přípravy dobrovolných hasičů — 10,5 mld. na projekty z MS kraje — Nové rehabilitační pokoje v Krnově — Výběr ze sociálních sítí — Návrat Wintonova dítěte do Vítkova

                            12. 9. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Ostrava) - 11. září
                            Stopáž25 minut

                            11. září

                            Dopadová studie ke stavbě gigafactory — Dopadová studie ke stavbě gigafactory — Výstraha před extrémními srážkami — Vrchní státní zastupitelství ke kauze Vrbětice — Prodloužení oprav na dálnici D46 — Vzácné vykopávky na Opavsku — Mapování hazardu ve společnosti — Anonym vyhrožoval střelbou na Filozofické fakultě OU — Výběr ze sociálních sítí — Investice do výroby tradičních cukrovinek — Uctění památky horníku — Festival Resistance pro mladé divadelníky

                            11. 9. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Ostrava) - 10. září
                            Stopáž25 minut

                            10. září

                            Přeshraniční zaměstnávání pracovníků — Život v česko-polském příhraničí — Kritika péče o lidi s demencí — Vrchní soud otevře korupční kauzu Vidkun — Havárie vodovodu v Olomouci — Speciální výhybka pro VRT — 100 let husitského kostela v Rychvaldě — Do Česka míří extrémní srážky — Cvičení složek IZS na povodně — Výběr ze sociálních sítí ČT — Léčba spinální svalové atrofie — Slovenský výtvarník Marek Kvetan v GVUO

                            10. 9. 2024 na ČT1
                            Události v regionech (Ostrava) - 9. září
                            Stopáž25 minut

                            9. září

                            Ekologizace výroby v železárnách — Ekologické změny v hutnictví — Ostravské Nové Lauby dokončeny — Soud s výrobci pervitinu — Dopravní komplikace v Olomouci — Podpis memoranda o proměně Bečvy — Olomouc zaplatí 398 mil. za Namiro — Zpožděný začátek školního roku — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nová budova Ekonomické fakulty VŠB — Stěhování sochy Mária Kotrby — NDM startuje novou sezonu

                            9. 9. 2024 na ČT1

                            Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                            Napište nám