26 minut

4. prosince 2015

Část: Nová LDN v bývalé nemocnici Nové huti

Obsah dílu

Kontroly stánků na vánočních trzích — Zloději prorazili autem dveře prodejny v Hněvotíně — Nová LDN v bývalé nemocnici Nové huti — Soud zprostil viny starostu Hnojníku — Šedesátiny Havířova — Kašprek učí malé Romy — Silný vítr škodil na Krnovsku — V Jablunkově vzniká muzeum bible — Veronika Holbová - nová operní naděje

Části dílu

00:50
Kontroly stánků na vánočních trzích
    S kontrolami vánočního zboží začala v těchto dnes Česká obchodní inspekce. Kontroloři se zaměřili jak na kamenné prodejny, tak zejména na vánoční trhy. Například v Olomouci dnes inspektoři prověřili téměř dvě desítky stánků.
    06:59
    Zloději prorazili autem dveře prodejny v Hněvotíně
      Škodu 700 tisíc korun za sebou nechali tři zloději v Hněvotíně na Olomoucku. V noci na čtvrtek prorazili autem dveře prodejny se zahradními jezírky a ukradli pokladnu. Zlodějům, hrozí trest vězení až na 5 let.
      08:31
      Nová LDN v bývalé nemocnici Nové huti
        Senioři z Moravskoslezského kraje musí na postel v léčebně dlouhodobě nemocných čekat i několik týdnů. Situaci by mohlo změnit nové soukromé zařízení pro 120 pacientů. V léčebnu se mění bývalá nemocnice Nové huti Ostrava.
        10:50
        Soud zprostil viny starostu Hnojníku
          Zprošťující rozsudek vynesl soud nad starostou Hnojníku Miroslavem Molinem. Žalobci se nepodařilo přesvědčit soud, že starosta Molin zmanipuloval veřejnou zakázku na rekonstrukci hasičské zbrojnice za více než milion.
          12:49
          Šedesátiny Havířova
            Před šedesáti lety získal Havířov městská práva a stal se nejmladším městem v Československu. Důvodem vzniku byla potřeba zajistit bydlení pro horníky, kteří pracovali v okolních dolech.
            15:51
            Kašprek učí malé Romy
              Interaktivní dílny, ve kterých má jednu z hlavních rolí loutka, pořádají členové sdružení THeatr ludem už několik let. Letos poprvé s nimi ale navštěvují i školáky ze sociálně znevýhodněného prostředí.
              18:44
              Silný vítr škodil na Krnovsku
                Silný vítr zasáhl během dnešního dopoledne Krnovsko. Na několika místech tam lámal stromy a strhával střechy. Kvůli silným poryvům větru spadl vzrostlý strom na jeden z bytových domů.
                20:39
                V Jablunkově vzniká muzeum bible
                  V Jablunkově vzniká Světové muzeum Bible. Nadšenci ho budují v bývalém klášteře, který dosud chátral. První návštěvníci si vystavené exponáty prohlédnou ještě před Vánocemi, na plno by muzeum mohlo začít fungovat do dvou let.
                  22:40
                  Veronika Holbová - nová operní naděje
                    Novou českou operní nadějí je pěvkyně Veronika Holbová. Šest-a-dvacetiletá sopranistka z Ostravy triumfovala na pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech.
                    Přehrát celé video
                    Stopáž26 minut
                    Další díl
                    7. prosince 2015

                    Přehled dílů

                     
                    Stopáž25 minut

                    16. dubna

                    Nová trasa pro horská kola v Mostech

                    16. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    15. dubna

                    Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                    15. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    12. dubna

                    Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                    12. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    11. dubna

                    Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                    11. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    10. dubna

                    10. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    9. dubna

                    9. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    8. dubna

                    8. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    5. dubna

                    Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                    5. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    4. dubna

                    Oprava Sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Památky Unesco v Česku — Olomouc opraví Sloup Nejsvětější Trojice — Začínají uzavírky hlavních silnic — Další uzavírky hlavních silnic — Ostrava podepsala smlouvu na koncertní sál — Řidičáky na zkoušku — Sovy pálené v jablunkovském klášteře — Nový domov pro handikepované v Zábřehu — V Ostravě vyvíjí nový typ vytápění budov — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nové rehabilitační oddělení v Nemocnici Třinec — Výstava obrazů o hrozbách kyberprostoru

                    4. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    3. dubna

                    Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Docházka romských dětí do mateřských škol — Srážka auta s vlakem u Prostějova — Z Ukrajiny přivezli postižené dítě — Domov pro lidi s autismem v Ostravě — Semifinále fotbalového poháru v Opavě — Fotografické dopisy z New Yorku Marka Nenutila

                    3. 4. 2024 na ČT1

                    Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                    Napište nám