Vzdělávání


BiologieFyzikaChemieSoutěž mladých vědcůPopularizace vědy

FameLab

4. 5. 2012

FameLab je zábavná soutěž pro mladé vědce a vědkyně, která jim nabízí šanci zlepšit svou schopnost vědu popularizovat. Tato soutěž, kterou organizuje Britská rada, si zároveň klade za cíl přinést publiku aktuální ukázky toho, čím se současná věda zabývá. Soutěže se mohou zúčastnit studenti, studentky, vědečtí a pedagogičtí pracovníci starší 21 let, pracující nebo studující v České republice v oblasti matematiky, medicíny, technických oborů a přírodních věd. Zavítáme nyní na druhé oblastní kolo.

» Číst více


ŠkolstvíSoutěž mladých vědců

FameLab - soutěž pro vědce

30. 3. 2012

FameLab je zábavná soutěž pro mladé vědce a vědkyně, která jim nabízí šanci zlepšit svou schopnost vědu popularizovat. Tato soutěž, kterou organizuje Britská rada, si zároveň klade za cíl přinést publiku aktuální ukázky toho, čím se současná věda zabývá. Soutěže se mohou zúčastnit studenti, studentky, vědečtí a pedagogičtí pracovníci starší 21 let, pracující nebo studující v České republice v oblasti matematiky, medicíny, technických oborů a přírodních věd. Zavítáme na první oblastní kolo, které se konalo v Clam-Gallasově paláci v Praze.

» Číst více


ŠkolstvíiTEC

Škola budoucnosti

23. 3. 2012

Doba, ve které stačilo naučit se nazpaměť předepsané údaje, už dávno zanikla. Ve světě zahlceném informacemi, ke kterým má přístup každý, memorování nikomu nepomůže. Otázkou zůstává, jak se v datech vyznat – čili jak se naučit samostatně myslet. Role učitelů se tím dramaticky mění. Už nejsou zdrojem informací. Měli by dětem sloužit jako průvodci chaosem moderního světa. První vlaštovkou v moderní výuce je projekt iTEC.

» Číst více


Informační technologiePočítačová gramotnost

Radost z učení - eTwinning

9. 3. 2012

Děti z lounské školy Jana Amose Komenského se baví a ještě za to vyhrály první cenu. Zapojily se totiž do projektu eTwinning, který umožňuje učit se společně s partnerskou třídou kdekoli v Evropě za pomoci internetu. Aktivita eTwinning je iniciována evropskou komisí a evropskými ministerstvy školství a jez měřena především na vytváření mezinárodních vzdělávacích projektů on line, to znamená s využitím počítačů a internetu.

» Číst více