25 minut

30. ledna

Část: Investice do záchrany pevnosti Josefov

Obsah dílu

Požár v libereckém baru — Vyšetřování požáru v Liberci — Kvůli chřipce vysvědčení o den dříve — Elektronické přihlášky na střední školy — Další ohnisko ptačí chřipky — Ptačí chřipka u volně žijících ptáků — Obcím chybí peníze z hazardu — Stavba nového mostu v Českých Budějovicích — Prodej budovy pošty v Jindřišské ulici — Pád dvou lidí ze Sněžky skončil smrtí — Výstraha před ledovkou — Nebezpečné sladkosti s látkou HHC — Nevědomé požití cukrovinek s HHC — Zájemci se přetahují o zámek v Kunraticích — Investice do záchrany pevnosti Josefov

Části dílu

01:09
Požár v libereckém baru
Požár v libereckém baru
    Policie pátrá po údajném pachateli žhářského útoku, ke kterému došlo v baru Black Panther v Liberci. Podle svědků došlo k hádce mezi obsluhou a jedním z hostů. Ten poté zapálil kanystr s hořlavinou a hodil ho do prostoru.
    03:08
    Vyšetřování požáru v Liberci
    Vyšetřování požáru v Liberci
      Další informace k případu přidá živě ještě Karolína Nová od nemocnice Královské Vinohrady, kam sanity přivezli další dva zraněné. Po jednom pak mířili také do nemocnic v Mladé Boleslavi a Hradci Králové.
      04:42
      Kvůli chřipce vysvědčení o den dříve
      Kvůli chřipce vysvědčení o den dříve
        Do předávání pololetních vysvědčení zbývá ještě den, jsou ale školy, kde děti dostaly vysvědčení už dnes. A pololetní prázdniny mají o něco delší kvůli vysoké nemocnosti jak mezi žáky, tak mezi učiteli
        06:40
        Elektronické přihlášky na střední školy
        Elektronické přihlášky na střední školy
          Od 1. února budou moct děti a jejich rodiče začít podávat elektronické přihlášky na střední školy na webu DIPSY.CZ. ***SYN***
          07:51
          Další ohnisko ptačí chřipky
          Další ohnisko ptačí chřipky
            V Česku je další, nové ohnisko výskytu ptačí chřipky. Tentokrát se objevila v komerčním chovu firmy Mach Drůbež v Kosoříně u Chocně. Několik desítek tisíc slepic a kohoutů tam bude nutné utratit.
            08:14
            Ptačí chřipka u volně žijících ptáků
            Ptačí chřipka u volně žijících ptáků
              Letos první případy potvrdili veterináři v Českých Budějovicích a blízko Lomnice nad Lužnicí. Radnice se tam dohodla s rybáři, že zajistí sběr případně dalších uhynulých zvířat. Typ viru je přenosný i na člověka.
              10:11
              Obcím chybí peníze z hazardu
              Obcím chybí peníze z hazardu
                Hlavně v příhraničí, kde jsou navíc na daních z kasin závislí. Radnice kvůli tomu teď omezují investice a některé ruší úplně.
                12:18
                Stavba nového mostu v Českých Budějovicích
                Stavba nového mostu v Českých Budějovicích
                  V Českých Budějovicích se rozhořel spor o plánovanou stavbu nového, v pořadí 4. mostu přes Vltavu. Řeku má překlenout na jihu města; a obyvatelé blízké Papírenské ulice jsou proti. Projekt hájí jihočeský hejtman Martin Kuba, podle něj je další most potřeba, aby se odlehčilo dopravě v krajském městě. S jeho stavbou se počítá v roce 2026.
                  12:41
                  Prodej budovy pošty v Jindřišské ulici
                  Prodej budovy pošty v Jindřišské ulici
                    Několik měsíců jednalo vedení hlavního města s Českou poštou o odkoupení její dosavadní hlavní budovy v Jindřišské ulici nedaleko Václavského náměstí. Magistrát o koupi uvažoval, nakonec oznámil, že v budově pro jeho potřeby není dost prostoru a její nutná rekonstrukce by byla příliš nákladná. Jiného zájemce pošta zatím nem.
                    14:53
                    Pád dvou lidí ze Sněžky skončil smrtí
                    Pád dvou lidí ze Sněžky skončil smrtí
                      Dva lidi nepřežili pád ze Sněžky, po třetím se ještě pátrá.
                      16:14
                      Výstraha před ledovkou
                      Výstraha před ledovkou
                        Ledovka se může tvořit nejen v Krkonoších a nejen na horách. Po nočním dešti, který se čeká, platí vydané meteorologické varování obecně pro celý sever země. Nejvyšší míra nebezpečí se má týkat Ústeckého a Libereckého kraje a dál Orlickoústecka, Bruntálska a Rýmařovska.
                        16:37
                        Nebezpečné sladkosti s látkou HHC
                        Nebezpečné sladkosti s látkou HHC
                          Už pět případů předávkování psychoaktivní látkou HHC od začátku roku eviduje karlovarská nemocnice. Tři z toho přitom byly děti ze základní školy.
                          19:09
                          Nevědomé požití cukrovinek s HHC
                          Nevědomé požití cukrovinek s HHC
                            Zkušenost s látkou HHC, tentokráte v sušenkách, má i rodina z Olomoucka. Cukrovinky také požila omylem. V šoku byla hlavně z toho, že u pochutiny nebyl žádný návod nebo dávkování, který by ji upozornil.
                            20:31
                            Zájemci se přetahují o zámek v Kunraticích
                            Zájemci se přetahují o zámek v Kunraticích
                              Chátrající budovu chce koupit vítěz nedávné elektronické aukce. Zájem má i městská část Kunratice, na jejímž území zámek leží. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových jí nabídl částku z aukce dorovnat - o případné koupi chce městská část rozhodnout na dnešním zastupitelstvu. Cena se ale mezitím zvedla o 20 milionů.
                              22:19
                              Investice do záchrany pevnosti Josefov
                              Investice do záchrany pevnosti Josefov
                                Víc než miliardu korun hodlá vláda v následujících letech investovat do záchrany pevnosti Josefov na Náchodsku.
                                Přehrát celé video
                                Události v regionech (Praha) - 31. ledna
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                31. ledna

                                Přehled dílů

                                4625 dostupných
                                Události v regionech (Praha) - 30. srpna
                                Stopáž26 minut

                                30. srpna

                                30. 8. 2024 na ČT1
                                Události v regionech (Praha) - 29. srpna
                                Stopáž26 minut

                                29. srpna

                                Další omezení na Barrandovském mostě — Změny v pražské hromadné dopravě — Nestabilní skalní masiv uzavřel silnici v Hřensku — Odpal pumy u Litvínova proběhne zítra kolem poledne — Nárůst dětských úrazů o prázdninách — Začíná kemp pro zájemce o studium medicíny — Rozkrytí sítě falešných e-shopů — U požáru minibusu zasahovali pražští hasiči — Začala stavba Dasného a Češnovic — Na obchvatu Pardubic se objevují další problémy — Piknik u jednoho stolu v Pardubicích — Průzkum na Klatovsku kvůli jadernému úložišti — Prohloubení koryta řeky Labe — Spor o stavbu větrníků ve Strmilově — Požár bytu v Hradci Králové — Školy a školky na Plzeňsku rozšiřují kapacitu — Myslivci z Jablonce nad Nisou vyhání divočáky — Oprava přesunuté kapličky v Horních Ředicích — Prodaná nevěsta v podání ochotnického souboru pod širým nebem

                                29. 8. 2024 na ČT1
                                Události v regionech (Praha) - 28. srpna
                                Stopáž26 minut

                                28. srpna

                                Příliš hlučné RegioFoxy — Klimatizovaná veřejná doprava — Smrtelná nehoda zastavila ráno provoz na dálnici D2 před Brnem — Posílení bzpečnosti v Kunratickém lese — 26 let vězení pro Pavla Jirečka za umučení muže ve sklepě domu na Svitavsku — Přípravy na odpálení pumy u Litvínova — Pec pod Sněžkou odkoupila budovu pošty — Česká pošta získala ve výběrovém řízení licenci na dalších 5 let — Hledá se viník čtyřikrát rozvodněné Melounky — Varování před bouřkami — Uzavírka kvůli nestabilnímu masiv v Hřensku — Plzeň založila vlastní realitní agenturu — Dva nové obory v Karlovarském kraji v říjnu otevře Západočeská univerzita — Z bývalé nádražní budovy kulturní centrum — Nové odběrové místo krve ve Strakonicích — Na jižní Moravě začala sklizeň hroznů — Začíná folklórní festivla v Karlových varech

                                28. 8. 2024 na ČT1
                                Události v regionech (Praha) - 27. srpna
                                Stopáž26 minut

                                27. srpna

                                Obnovené operace v prachatické nemocnici — Nápor na urgentních příjmech — Bezpečnost dělníků na železnici — Přípravy na likvidaci pumy u Litvínova — Přípravy na těžbu manganu u Chvaletic — Opatření proti neukázněným turistům — Praha 1 kontroluje stav svých budov — Slavonice ohrožuje potok — Ani pád z motorky řidiče nezastavil při útěku před policií — Nová část dálnice D6 — Ukradené smírčí kameny na Žďársku — Areál v Chocni na seznamu kulturních památek — Injekční stříkačky a drogy na veřejných místech — Vzdělával skauty na Ukrajině — Začal festival Zlatá pecka

                                27. 8. 2024 na ČT1
                                Události v regionech (Praha) - 26. srpna
                                Stopáž26 minut

                                26. srpna

                                Učitelům ZŠ začal týden příprav — Přípravy na začátek školního roku — Muž středního věku spáchal sebevraždu ve zlínském Baťově mrakodrapu — Nevybuchlá puma v centru Brna — Nové rychlostní radary na Trutnovsku — Oprava Dvoreckého mostu — Týden po bleskové pvodni ve Stachách — Záchrana hotelu na Klínovci je v ohrožení — Muž poškodil sochu Nicolase Wintona — Zpřísnění podmínek krátkodobého ubytování — Otevření obchvatu Dašic — Oprava dálnice D10 — Menší úroda pro samosběr — Nová přírodní památka v Hradci Králové — Festival Týden Křišťálového údolí v Liberci

                                26. 8. 2024 na ČT1
                                Události v regionech (Praha) - 23. srpna
                                Stopáž26 minut

                                23. srpna

                                Likvidace nevybuchlé pumy v litvínovské chemičce — Zemědělci budou mít letos podle Agrární komory druhou nejhorší úrodu za posledních 12 let. Sklidili zhruba jen 7 milionů tun obilovin a olejnin, tedy asi o desetinu méně než loni. — Pěstitelské pálenice na Vysočině očekávají horší sezonu. — Chomutovští zastupitelé jednohlasně odvolali primátora Marka Hrabáče. — Pražští kriminalisté dopadli muže, který v průběhu několika měsíců podvodně vylákal bezmála půl milionu korun od vyděšeného seniora. — Zabezpečení kempů před zloději — Testovací provoz letní školky v Praze 6 — Vltavská vyhlídka Máj — Polovina dnešních Událostí v regionech je za námi, čemu se ještě budeme věnovat? — Ukážeme nebe plné balonů nad Jindřichovým Hradcem. — Na českých horách výrazně přibylo úrazů — Strážníci v Plzni na Borech chytali v bytě hejno netopýrů. Majitelé si je zavolali na pomoc, když jim asi dvacet jedinců obsadilo celý pokoj. — Zbytky gotického hradu objevili stavbaři v centru Hradce Králové. — Re-use bazar v Hradci Králové — Oprava libereckého kina Varšava — 50. ročník mistrovství v balonovém létání

                                23. 8. 2024 na ČT1
                                Události v regionech (Praha) - 22. srpna
                                Stopáž26 minut

                                22. srpna

                                Nález nevybuchlé letecké pumy v Litvínově — Historie bombardování chemičky v Litvínově — České domácnosti se v prvním pololetí letošního roku víc zadlužily. — Zdravotnická zařízení s kvalitním vybavením můžou přitáhnout lékaře do středních Čech. Ti často dávají přednost pracovištím v Praze. — Záchrana života díky nouzovému tlačítku — Řidič nákladního auta dostal anafylaktický šok po bodnutí hmyzem a zkolaboval video z předminulého víkendu teď zveřejnila policie. — Z obří mozaiky zachránili jen fragmenty — Státní zemědělská a potravinářská inspekce objevila myší trus, mrtvé hlodavce a rozkousané potraviny v prodejně JIP v Mostě. — Připomínkové řízení k CHKO Krušné hory — 50. ročník agrosalonu Země živitelka — Historie Země živitelky — Česko se bude příští rok prezentovat na světové výstavě EXPO budovou z českého dřeva a skla. — Dnešní Události v regionech míří do druhé části vysílání. — Zámecký příkop na Konopišti zřejmě přijde o oblíbeného medvěda Jiřího. — Týrané třicetihlavé stádo skotu se prodalo za 687 tisíc. — V Teplicích nad Metují právě začíná 41. ročník Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu. — Ve středních Čechách přibylo turistů. Za první pololetí letošního roku jich do regionu přijelo 566 tisíc, což je nejvíc od roku 2012. — Medvěd Jiří ze zámeckého příkopu na Konopišti se přesune do Ostravy.

                                22. 8. 2024 na ČT1
                                Události v regionech (Praha) - 21. srpna
                                Stopáž26 minut

                                21. srpna

                                56 let od vpádu vojsk Varšavské smlouvy — Památník obětem srpna 1968 a 1969 — V Liberci si připomněli vpád okupačních vojsk — Srpen 1968 v českobudějovických ulicích — Srpen 1968 v českobudějovických ulicích — Kriminalisté v noci zadrželi podezřelého z vraždy muže v Kunratickém lese — Kriminalisté v noci zadrželi podezřelého z vraždy muže v Kunratickém lese — Český záchranný tým se vrátil z Řecka — Český záchranný tým se vrátil z Řecka — Přívalové deště v Královéhradeckém kraji — Přívalové deště v Královéhradeckém kraji — Rozšíření kapacity pražské trati — Rozšíření kapacity pražské trati — Světový pohár v běhu na lyžích v roce 2025 nebude v Novém Městě na Moravě — Světový pohár v běhu na lyžích v roce 2025 nebude v Novém Městě na Moravě — Rozkopané chodníky v Hrdci Králové — Rozkopané chodníky v Hrdci Králové — Lidé v Pardubicích kritizují nové značení — Lidé v Pardubicích kritizují nové značení — Zbourání bývalé fořtovny v Planinách — Zbourání bývalé fořtovny v Planinách — Dopravní problémy v Českém Krumlově — Dopravní problémy v Českém Krumlově — Boží Dar proti vyhlášení CHKO Krušné hory — Boží Dar proti vyhlášení CHKO Krušné hory — Letecká puma v litvínovské chemičce — Letecká puma v litvínovské chemičce — Zájem o skauting v Česku v posledních letech roste — Zájem o skauting v Česku v posledních letech roste — Nedostatek kluboven pro skauty — Nedostatek kluboven pro skauty

                                21. 8. 2024 na ČT1
                                Události v regionech (Praha) - 20. srpna
                                Stopáž26 minut

                                20. srpna

                                Spor o výstavbu domů a bytů ve Statenicích — Referendum za zámek Žitenice — Jaderná elektrárna Temelín příští úterý odstaví první blok — Zámek Konopiště zřejmě přijde o medvěda Jiřího — Jednání vlády k digitalizaci stavebního řízení — Odklízení škod po nedělních silných bouřkách — Aš bude mít novou pediatričku — Omezení tramvajové dopravy v Seifertově ulici — Archeologický výzkum na východě Čech — Rozpad koalice v Karlových Varech — Dobré podmínky pro vodáky — Začíná Letní žurnalistická škola — Šetrná údržba pásma pod elektrickým vedením — Přemnožená divoká prasata obtěžují obyvatele jabloneckých sídlišť — Menší zájem o lanovku na Sněžku — Dobrovolníci obnovují mokřady a potoky na Šumavě

                                20. 8. 2024 na ČT1
                                Události v regionech (Praha) - 19. srpna
                                Stopáž26 minut

                                19. srpna

                                Následky silných bouřek v Česku — Vyplavené domy ve Slavonicích — Na auta v Teplicích se zřítila zeď — Pevnost nového mostu, který je součástí obchvatu Jaroměře na Náchodsku, vyzkoušelo pět kamionů naložených kamením. — Bývalý ředitel Lesní správy Lány Miloš Balák si vyslechl další odsuzující rozsudek. — Muže, který se v tramvaji sexuálně uspokojoval hledá pražská policie. — Do poslední fáze se dostala rekonstrukce pražského Barrandovského mostu. — Kontorverzní výstavba ve Statenicích — Oprava uzavře hráz Nechranické přehrady — Náhlý úhyn vodních ptáků řeší záchranáři v Praze. Na Hamerském rybníku našli během dvou dnů nejméně pět mrtvých kachen a tři labutě včetně letošních mláďat. — Stavba Horácké multifunkční arény — Dostáváme se do další části Událostí v regionech. A co dalšího nás v nich čeká? — A zamíříme i do kuchyně. — Začal Lipno Sport Festival — Pomník připomínající srpnovou invazi — Začíná sklizeň chmelu na Žatecku — Další komplikace při stavbě severovýchodního obchvatu Pardubic. — Dvě nehody nákladních aut zkomplikovaly ranní dopravu na západě Čech a na Vysočině. — Přes 4,5 promile alkoholu v dechu měl řidič, kterého zkontrolovala hlídka v Moldavě na Teplicku. — Pěstování zeleniny na střeše univerzity — Kurz vaření pro školní jídelny

                                19. 8. 2024 na ČT1

                                Napište nám