26 minut

31. srpna 2023

Část: Pilotní projekt monitoringu výpustí odpadních vod

Obsah dílu

Výrobci medoviny se bojí zvýšení daně — Zdanění tichého vína — Zdražování se dotkne i piva — Jednání o odvolání náměstka Pospíšila — Policejní kontroly na pomezí Polska a Česka — Klíčový tah v Litomyšli je opět průjezdný — Pilotní projekt monitoringu výpustí odpadních vod — Vandalové ničí posedy — Protesty proti výstavbě výškových budov v Kutné Hoře — Startovací byty v Pardubicích — Požár elektroodpadu v Jihlavě — Policie dopadla dvojici podezřelých, kteří měli v úterý napadnout muže před O2 Arenou — Policie střeží fotbalový zápas na Letné — Správa železnic chce v letošním roce zrušit zhruba stovku přejezdů — Více operací díky robotickému systému — Záchrana seniorů pomocí technologií — Akce "Stůl na Míru" v centru Pardubic

Části dílu

01:11
Výrobci medoviny se bojí zvýšení daně
    Svaz vinařů a Vinařská unie jsou proti zavedení této daně. Připojují se i výrobci medoviny, kterých je v Česku asi stovka a pro většinu z nich by zavedení spotřební daně na jejich výrobek mohlo být likvidační.
    03:52
    Zdanění tichého vína
      Úsporný balíček vlády aktuálně se zdaněním tichého vína, a tedy i včelařské medoviny, nepočítá. Vznikla ale pracovní skupina se zástupci z ministerstev, Celní správy a vinařských organizací, která přínosy, ale i rizika připravovaného zdanění vyhodnocuje.
      04:48
      Zdražování se dotkne i piva
        Od Nového roku se daň z lihu ještě zvýší a zdražování se dotkne i piva. Změnu svého ceníku oznámil největší tuzemský pivovar Plzeňský Prazdroj. U většiny svých značek navýší ceny téměř o šest procent.
        05:25
        Jednání o odvolání náměstka Pospíšila
          Opoziční uskupení Praha sobě chce jednat se STAN a Piráty, aby podpořili jeho požadavek na odvolání Jiřího Pospíšila, jednoho z předních politiků vládního TOP09 z funkce náměstka primátora hlavního města.
          08:00
          Policejní kontroly na pomezí Polska a Česka
            Saská policie už druhý den výrazně posiluje kontroly na pomezí s Polskem a Českem. Česká policie na Ústecku ale žádná opatření nechystá.
            08:30
            Klíčový tah v Litomyšli je opět průjezdný
              Konec dlouhým kolonám na trase z východních Čech na Moravu. Silničáři dnes dokončují rekonstrukci části silnice číslo 35.
              10:01
              Pilotní projekt monitoringu výpustí odpadních vod
                Jak předcházet ekologickým haváriím na řekách - třeba takovým, jako byla ta předloni na Bečvě - tím se teď zabývají ministerstva životního prostředí a zemědělství. Vyjít chtějí z pilotního monitoringu výpustí odpadních vod do Labe.
                11:59
                Vandalové ničí posedy
                  Zničené posedy na Šumavě u lipenské nádrže. Vandalové na nich způsobili škody za desítky tisíc korun. Od poloviny prázdnin po nich pátrá policie. Podobné případy řešila už na Vysočině.
                  13:47
                  Protesty proti výstavbě výškových budov v Kutné Hoře
                    Developerská společnost Marplo projednává s obyvateli Kutné Hory projekt na výstavbu nové čtvrti pro tisícovku lidí. Vzniknout má v místní části Malín. Vedení města i obyvatelé jsou ale proti.
                    15:41
                    Startovací byty v Pardubicích
                      Pardubice budou letos v říjnu už podruhé losovat o takzvané startovací byty pro mladé lidi. Zájemci se můžou během losování ucházet o některý z 13 bytů, většina z nich má dispozici 1+kk.
                      16:08
                      Požár elektroodpadu v Jihlavě
                        Zhruba milionovou škodu způsobil noční požár elektroodpadu v jihlavské části Hruškové Dvory. Na vině byly zřejmě akumulátory určené k recyklaci.
                        16:24
                        Policie dopadla dvojici podezřelých, kteří měli v úterý napadnout muže před O2 Arenou
                          Jeden při potyčce použil teleskopický obušek, druhý podle kamerového záznamu držel pistoli. Při zadržení u něj policisté zajistili kradenou střelnou zbraň a dva zásobníky. Devětadvacetiletý recidivista kvůli tomu skončil ve vazbě.
                          16:49
                          Policie střeží fotbalový zápas na Letné
                            Zhruba za třičtvrtěhodiny začne fotbalový zápas Sparty s chorvatským Dinamem Záhřeb. Odveta čtvrtého předkola Evropské ligy se odehraje na letenském stadionu.
                            18:33
                            Správa železnic chce v letošním roce zrušit zhruba stovku přejezdů
                              Vybrala proto ty, které považuje za zbytečné. Zatím jich letos odstranila třicet. Na seznamu těch, se kterými dál nepočítá, je i železniční přejezd v Novém Městě pod Smrkem. Jeho vedení se proti záměru ohradilo.
                              20:26
                              Více operací díky robotickému systému
                                Už druhého operačního robota teď nově mají v královéhradecké fakultní nemocnici. Díky tomu budou moci ročně odoperovat dvakrát tolik pacientů a to z více oddělení. Takové operace jsou daleko šetrnější a výrazně kratší je i rekonvalescence.
                                22:21
                                Záchrana seniorů pomocí technologií
                                  Záchrana seniorů pomocí slaňování. Jen brněnští strážníci měli takových zásahů v srpnu přes deset, pětkrát víc než třeba v květnu. Důvodem je teplé počasí a s tím spojené častější nevolnosti.
                                  24:15
                                  Akce "Stůl na Míru" v centru Pardubic
                                    Centrem Pardubic se dnes vine 220 metrů dlouhá tabule ze 70 stolů. Lidé se u ní symbolicky loučí s prázdninami při sousedské večeři.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    1. září 2023

                                    Přehled dílů

                                     
                                    Stopáž25 minut

                                    11. června

                                    11. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    10. června

                                    Autobusové zastávky pouze na znamení — Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO — Výsledky referend — Odklízení poškozeného vagónu RegioJet — Požár v historickém centru Prahy — Dostavba dálnice D4 — Těžká technika demoluje most v Semilech — Vlaky jezdí podle nového řádu — Pokles nezaměstnanosti — 82 let od vypálení Lidic — Frýdlant sníží daň z nemovitosti — Českým nemocnicím stále scházejí dárci krve — Poslední zápas před ME ve fotbale — Tlející dvřevo i v hospodářských lesích — Stovky chemiků napříč NATO cvičí v ČR — 50 milionů pro ústecké filmaře

                                    10. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    7. června

                                    Odklízení po vlakovém neštěstí — Obnovení provozu na trati — Mobilní signál na železničních koridorech — Sporný kurhový objezd v Českém Krumlově — Nehoda sanitky na Třebíčsku — Reklamace oprav na D1 u Koberovic — Začaly volby do Evropského parlamentu — Referenda v rámci evropských voleb — Na Ještěd začnou jezdit autobusy — Rekonstrukce liblínské rozhledny — Začín 16. ročník noci kostelů — Nejdek má po deštích špatnou vodu — Zajištění skal a svahů u Vltavy v Boršově — Rytířský řád pro českého mistra skláře

                                    7. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    6. června

                                    Železniční neštěstí v Pardubicích — Stav zraněných po srážce vlaků — Zabezpečovací systém na trati — Podobné železniční nehody — Komplikace na železnici kvůli srážce vlaků — Likvidace následků železniční nehody — Reakce na nehodu na sociálních sítích — Přípravy na volby do Evropského parlamentu — Výjimečný trest za vraždu na Svitavsku — Za znásilnění a pokus o vraždu 19 let vězení — V Praze skončila opatření proti velké vodě — Výstraha před bouřkami — Setkání párů z nové řady StarDance

                                    6. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    5. června

                                    Přibývá nehod sanitních vozů — Hromadná nehoda deseti aut na dálnici D1 v Brně — Další uvolnění trhu práce pro cizince — Nová firma u Českých Budějovic — Málo asistentů pedagoga na středních školách — Bezpečnější železniční přejezdy — Sesuv svahu pod železniční tratí na Litoměřicku — Na jižním Plzeňsku zemřel dělník — Policie dopadla podezřelého z vraždy — Spor kvůli parkování na Litoměřicku — Sporná výběrová řízení na školách — V Liberci začal třídenní festival dětského čtenářství — Petize za záchranu provozu v centru Kasárna Karlín — On-line rezervace a návštěvnost památek — Opravené terasy Křižíkových pavilonů

                                    5. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    4. června

                                    Likvidace následků záplav ve Štěnovicích — Blesk udeřil na Jindřichohradecku — Situace na Vltavě a jejích přítocích se po silných deštích uklidňuje — Otava zaplavila plovárnu v Písku — Škody na úrodě jahod po přívalových deštích — Spor o podobu rychlodráhy z Prahy do Drážďan — Starosta Zlatníků ve funkci skončil — Uznávání vzdělání ukrajinských lékařů — Kácení v Prachovských skalách — Požár kamionu na D1 — Polygon pro práci pod vysokým napětím — Sbírka Karla Tutsche — Koncert Stinga pod širým nebem v Plzni — Firma v Klášterci nad Ohří zazdila otvory pro Rorýse — Koně Převalského ze Zoo Praha v pořádku přiletěli do Kazachstánu — Expedice Z101 se vrátila z Afriky

                                    4. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    3. června

                                    Ničivé přívalové deště na západě Čech — Likvidace škod po lijácích na Plzeňsku — Deště zvedly i hladinu Vltavy v Praze — Stav zraněných po úderu blesku — Jak se chránit před úderem blesku — Omezení kvůli stavbě Dvoreckého mostu — Omezení kvůli opravě mostu v Pardubicích — Provizorní most ze dřeva poškozuje auta — Pilotní projekt žádostí o dávky na poště — Výpadek internetových služeb České pošty — Spor o novou školu v Ledenicích — Sanitka Golem v Náchodě — Zájem škol o vodácke kurzy na Vltavě — Svalnatá babička mistryní Evropy — Speciální videohra k výročí Franze Kafky

                                    3. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    31. května

                                    Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srážky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                    31. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    30. května

                                    Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                    30. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    29. května

                                    Zaměstnanci soudů dnes stávkovali za vyšší platy — Platy pracovníků soudu — Výstavba nových čtvrtí v Praze — Využití chátrajících pražských zámků — Demolice historické textilní továrny — Výsadkářský závod Airborne Triathlon — Karlovarsku chybí veterinární pohotovosti — První útoky vlků na Vysočině — Záchrana pozorovatelny ryb na Domařlicku — Ovocné sady se promění na solární parky — Vzácný korýš listonoh letní v Brdech — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Navzdory handicapu mladý rybář bojuje

                                    29. 5. 2024 na ČT1

                                    Napište nám