26 minut

10. února 2023

Část: Požár v libereckém kulturním domě

Obsah dílu

Vyšetřování výbuchu v Košťanech — Pomoc oblastem zasaženým zemětřesením — Soud zamítl návrh na obnovu řízení v kauze Petra Kramného — Pražští Starostové a nezávislí dnes jednohlasně odsouhlasili návrh koaliční smlouvy se SPOLU a Piráty — Požár v libereckém kulturním domě — Demolice mostu na Mladoboleslavsku — Příprava CHKO Krušné hory — Češi letos na horách šetří — Do Českého Krumlova se pomalu vracejí turisté z Asie — Mobilní úřad pro Ukrajince — Zimní údržba silnic na Liberecku — Nedostatek pediatrů na Náchodsku — Konec tržnice v synagoze ve Velkém Meziříčí — Babylon na Domažlicku se dočká obchvatu — Zahájení Jizerské padesátky — Jizerská padestáka pro děti — Nedostatek dárců krve

Části dílu

01:31
Vyšetřování výbuchu v Košťanech
    Kriminalisté vyšetřují výbuchu a následný požár v závodě v Košťanech na Teplicku jako obecné ohrožení z nedbalosti. Při explozi se zranilo pět lidí z toho tři vážně.
    03:50
    Pomoc oblastem zasaženým zemětřesením
      Čeští záchranáři, kteří pomáhají po ničivém zemětřesení v Turecku, dnes ráno vyprostili ze sutin dva přeživší. Lidé v Česku se oběma zemím snaží pomoci sbírkami.
      06:01
      Soud zamítl návrh na obnovu řízení v kauze Petra Kramného
        Ten je odsouzený k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě v roce 2013. Podle soudu Kramný a jeho advokátka nepředložili nové důkazy.
        06:22
        Pražští Starostové a nezávislí dnes jednohlasně odsouhlasili návrh koaliční smlouvy se SPOLU a Piráty
          Tu tento týden odhlasovali také všechny strany SPOLU. Pokud návrh zítra schválí i Piráti, mohli by zastupitelé na jednání 16. února zvolit nové vedení Prahy v čele s primátorem Bohuslavou Svobodou z ODS.
          06:45
          Požár v libereckém kulturním domě
            4 jednotky hasičů likvidovaly odpoledne v Liberci požár v tamním kulturním domě. Čtyři lidé se nadýchali kouře. Maturitní ples, který se tam večer měl konat, museli zrušit.
            07:10
            Demolice mostu na Mladoboleslavsku
              Bourání potrvá ještě dva týdny. Souběžně s demolicí už stavbaři začali s výstavbou mostu nového. Ten bude do dvou let stát na místě původního.
              08:56
              Příprava CHKO Krušné hory
                Krušné hory by se mohly stát Chráněnou krajinou oblastí. Právě o to už dva roky usiluje Karlovarský kraj. Oblast je posledním z velkých pohoří, které takovou plošnou ochranu nemá.
                10:38
                Češi letos na horách šetří
                  Zvyšování cen za ubytování i stravu letos nutí návštěvníky hor hledat úspory. Turisté si tak stále častěji pronajímají apartmány, kde si můžou uvařit sami.
                  12:20
                  Do Českého Krumlova se pomalu vracejí turisté z Asie
                    I v zimě se ve městě na seznamu UNESCO objevují skupiny návštěvníků. Stále jich je ale méně, než před covidem. Začínají ale jezdit turisté z Číny.
                    13:56
                    Mobilní úřad pro Ukrajince
                      Imigrační služba Ukrajiny spouští v Česku projekt mobilního vydávání pasů. Sloužit bude Ukrajincům, kteří se nemůžou pro nové doklady vrátit zpátky do vlasti.
                      14:55
                      Zimní údržba silnic na Liberecku
                        Liberecký kraj chce znovu jednat o rozšíření silničních úseků, kde se v zimě bude solit. Zatím je to možné na zhruba 40 procentech silnic, což podle kraje nestačí.
                        16:41
                        Nedostatek pediatrů na Náchodsku
                          Stovky dětí na Náchodsku bez pediatra. Do důchodu letos odešly dvě lékařky jenže všichni pacienti nového praktika nenašli, dočasně se jich tak ujala nemocnice v Náchodě.
                          18:28
                          Konec tržnice v synagoze ve Velkém Meziříčí
                            Novogotická synagoga ve Velkém Meziříčí, která nyní slouží jako asijská tržnice, by mohla už brzy změnit majitele, a najít tak důstojnější využití.
                            20:00
                            Babylon na Domažlicku se dočká obchvatu
                              V obci na hlavním tahu mezi Domažlicemi a hraničním přechodem Folmava roste počet aut o tisíce ročně. Doprava tu začala narůstat hned po otevření hranic na začátku devadesátých let.
                              21:38
                              Zahájení Jizerské padesátky
                                I když program tradiční Jizerské 50 dnes pokračoval druhým dnem, oficiální zahájení této sportovní akce se na stadionu v Bedřichově koná až teď.
                                22:15
                                Jizerská padestáka pro děti
                                  Děti různých věkových kategorrií závodily o perníkové medaile.
                                  23:20
                                  Nedostatek dárců krve
                                    Nemocnice v Klatovech loni odebrala nejvíc krve za posledních 10 let. Mladí lidé, kteří by chodili dávat krev opakovaně, jí ale scházejí. Přitom starší generace pravidelných dárců postupně odchází.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    13. února 2023

                                    Přehled dílů

                                     
                                    Stopáž26 minut

                                    31. května

                                    Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srázky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                    31. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    30. května

                                    Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                    30. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    29. května

                                    Zaměstnanci soudů dnes stávkovali za vyšší platy — Platy pracovníků soudu — Výstavba nových čtvrtí v Praze — Využití chátrajících pražských zámků — Demolice historické textilní továrny — Výsadkářský závod Airborne Triathlon — Karlovarsku chybí veterinární pohotovosti — První útoky vlků na Vysočině — Záchrana pozorovatelny ryb na Domařlicku — Ovocné sady se promění na solární parky — Vzácný korýš listonoh letní v Brdech — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Navzdory handicapu mladý rybář bojuje

                                    29. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    28. května

                                    Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                    28. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    27. května

                                    Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                    27. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    24. května

                                    Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                                    24. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    23. května

                                    Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                                    23. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    22. května

                                    Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                                    22. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    21. května

                                    V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                                    21. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    20. května

                                    Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                                    20. 5. 2024 na ČT1

                                    Napište nám