26 minut

20. prosince 2022

Část: Lobista Roman Janoušek na svobodě

Obsah dílu

Ledovka způsobila dopravní komplikace — Výstraha před námrazou a ledovkou — Ledovka způsobila stovky úrazů — Lobista Roman Janoušek na svobodě — Rozhodnutí soudu v případu pojistných podvodů — Češi jezdí pro léky do Rakouska — Hospitalizace dětí s respirační infekcí — Doručení zásilek do Vánoc — Podvodníci se vydávají za dopravce — Pomoc Ukrajině z Černošic — Vyprošťovací vozidlo a tanky jako dar za pomoc Ukrajině — První dodávka dílů pro americké vrtulníky — Začala stavba obchvatu Pardubic — V Lazarské ulici v Praze vykolejila tramvaj — Jindřichohradecká úzkokolejka chátrá — Vepřín v Letech u Písku zbourán — Ve Dvoře Králové se narodilo mládě nosorožce černého

Části dílu

01:21
Ledovka způsobila dopravní komplikace
    Mohutná ledovka zasáhla také celý Karlovarský kraj. Nejhorší situace byla ve Slavkovském lese, kde bylo zavřeno sedm úseků silnic a uvízly tam čtyři autobusy. Do některých míst se s technikou nemohli dostat ani silničáři.
    04:47
    Výstraha před námrazou a ledovkou
      Do západních Čech teď jdeme živě za Kamilou Medovou. A jak to teď s počasím vypadá právě u vás na Karlovarsku?
      06:17
      Ledovka způsobila stovky úrazů
        V celém Česku vyjížděly sanitky ke stovkám zraněných chodců. Nejčastěji šlo o zlomeniny, pohmožděniny i úrazy hlavy.
        08:12
        Lobista Roman Janoušek na svobodě
          Lobista Roman Janoušek, který se sám označuje za "politického podnikatele", je na svobodě. Městský soud v Praze vyhověl jeho odvolání a z vězení ho předčasně propustil poté, co si odpykal něco přes polovinu trestu.
          09:02
          Rozhodnutí soudu v případu pojistných podvodů
            Krajský soud v Hradci Králové uznal z rozsáhlých pojistných podvodů vinnými všech 20 obžalovaných. Některé poslal do vězení na 4-9 let, někteří odešli jen s podmínkami a zákazy činnosti v oboru.
            09:22
            Češi jezdí pro léky do Rakouska
              Část Čechů jezdí pro léky, kterých je v tuzemsku nedostatek, do sousedního Rakouska. Nurofen sirup na teplotu a bolest pro děti totiž stále chybí i pacientům v jihočeském příhraničí.
              11:14
              Hospitalizace dětí s respirační infekcí
                Lidí s chřipkou a dalšími virovými nemocemi stále přibývá. Respirační infekce navýšily i počty dětí, které se léčí na lůžkách v nemocnicích. Podle odhadů by vlna této nemoci měla v příštích týdnech slábnout.
                12:43
                Doručení zásilek do Vánoc
                  Do Štědrého dne zbývají už jen 4 dny, bez dneška 3 pracovní. A s tím se krátí i lhůta pro včasné doručení balíků s vánočními dárky.
                  14:46
                  Podvodníci se vydávají za dopravce
                    Podvodníci rozesílají v tyto dny podvodné, falešné SMS a e-maily, které vytvářejí dojem výzvy k zaplacení České poště nebo jinému dopravci. Ve skutečnosti jde ale o podvod.
                    16:28
                    Pomoc Ukrajině z Černošic
                      Sanitku plnou generátorů, topidel a zimního oblečení darovala obec Černošice u Prahy partnerskému městu Bilopillja na Ukrajině.
                      18:39
                      Vyprošťovací vozidlo a tanky jako dar za pomoc Ukrajině
                        Za českou zbraňovou pomoc Ukrajině dostane Česko jako dar a kompenzaci z Německa vyprošťovací vozidlo a 14 starších tanků Leopard.
                        19:14
                        První dodávka dílů pro americké vrtulníky
                          Na leteckou základnu v Náměšti nad Oslavou dorazila první dodávka dílů pro nové vrtulníky systému H-1, které má Česká republika získat od Spojených států. Nahradí dosavadní původně sovětské stroje.
                          20:57
                          Začala stavba obchvatu Pardubic
                            Po desítkách let čekání, několika odkladů i složitých výkupech pozemků se Pardubice konečně dočkají jednoho z plánovaných obchvatů. Stavba severovýchodního začala dnes ráno.
                            22:24
                            V Lazarské ulici v Praze vykolejila tramvaj
                              V Lazarské ulici v Praze vykolejila tramvaj a narazila do zábradlí. Podle policie se nehoda obešla bez zranění. Provoz tramvají na místě je přerušený a další linky musí jezdit odklonem. Systém pražské integrované dopravy proto cestujícím doporučuje, aby využili metro.
                              22:57
                              Jindřichohradecká úzkokolejka chátrá
                                Jindřichohradecká úzkokolejka dál zůstává bez majitele. Tamní nádraží je častým terčem útoků vandalů a vlaky, které zůstávají opuštěné opakovaně někdo poškodil. Vagony navíc může ničit současné chladné počasí.
                                24:28
                                Vepřín v Letech u Písku zbourán
                                  V Letech u Písku skončilo bourání bývalého vepřína. Na místě někdejšího koncentračního tábora pro Romy zůstala 2 torza zemědělské haly, která se stanou součástí expozice. Návštěvnické centrum tam chce Muzeum romské kultury otevřít do začátku roku 2024.
                                  24:54
                                  Ve Dvoře Králové se narodilo mládě nosorožce černého
                                    Mládě kriticky ohroženého nosorožce černého neboli dvourohého východního se podařilo odchovat Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem. Samička přišla na svět 13.prosince a vážila 28 kilogramů.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    21. prosince 2022

                                    Přehled dílů

                                     
                                    Stopáž25 minut

                                    12. června

                                    Dostupnost bydlení v Praze se opět zhoršila — Nová bytová čtvrť by měla vzniknout i na pozemcích letiště v pražských Letňanech — Oproti tomu nad kolejištěm pražského hlavního nádraží se zřejmě stavět bude. Vedení hlavního města tam změnu územního plánu schválilo. — Zmírnění pravidel pro výstavbu ve městech — Kvůli vyšší dani z nemovitosti se řada lidí začala zbavovat rekreačních chalup — Pražská technická správa komunikací udělala stavební zábor kolem petičního stánku před úřadem vlády — Problémy s digitalizací technických průkazů — Dálnici D7 zablokovala nehoda kamionu — Hromadná nehoda uzavřela pražský Dejvický a Bubenečský tunel v komplexu Blanka ve směru na Troju — Až dvousetkilometrovou rychlost testují v těchto dnech železničáři na trati mezi Táborem a Olbramovicemi — Právě na zavedení jednotného evropského zabezpečovacího systému na železnici se Česko chystá už 8 let — Problémy s osvětlením stadionu — V Hradci Králové začal festival Rock for People — Nechranická přehrada u Chomutova prochází největší rekonstrukcí od své výstavby v 60.letech minulého století — Zoologická zahrada v Táboře otevřela záchranné centrum pro státem zabavené chladnomilné šelmy jako levharty, pumy nebo tygry usurijské — Záchrana kriticky ohroženého motýla

                                    12. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    11. června

                                    Po deseti letech Česko netrápí sucho — Zpoždění sečí kvůli dešťům — Obnova vodovodní infrastruktury — Města a obce přišly o značnou část daní z hazardu — Demolice budovy bývalých jatek v Žatci — Rekonstukce mostu Dr. Edvarda Beneše — Odstranění poškozeného vagonu RegioJet — Dotace na nové nájemní byty pro obce — Ekologická recyklace spotřebičů — Písek se chystá energeticky využívat odpad — Screening sluchu u pětiletých dětí — Ve Starém Vestci na Nymbursku hořela ubytovna — Plný stav policistů na Děčínsku — Zítra začne festival Rock for People

                                    11. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    10. června

                                    Autobusové zastávky pouze na znamení — Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO — Výsledky referend — Odklízení poškozeného vagónu RegioJet — Požár v historickém centru Prahy — Dostavba dálnice D4 — Těžká technika demoluje most v Semilech — Vlaky jezdí podle nového řádu — Pokles nezaměstnanosti — 82 let od vypálení Lidic — Frýdlant sníží daň z nemovitosti — Českým nemocnicím stále scházejí dárci krve — Poslední zápas před ME ve fotbale — Tlející dvřevo i v hospodářských lesích — Stovky chemiků napříč NATO cvičí v ČR — 50 milionů pro ústecké filmaře

                                    10. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    7. června

                                    Odklízení po vlakovém neštěstí — Obnovení provozu na trati — Mobilní signál na železničních koridorech — Sporný kurhový objezd v Českém Krumlově — Nehoda sanitky na Třebíčsku — Reklamace oprav na D1 u Koberovic — Začaly volby do Evropského parlamentu — Referenda v rámci evropských voleb — Na Ještěd začnou jezdit autobusy — Rekonstrukce liblínské rozhledny — Začín 16. ročník noci kostelů — Nejdek má po deštích špatnou vodu — Zajištění skal a svahů u Vltavy v Boršově — Rytířský řád pro českého mistra skláře

                                    7. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    6. června

                                    Železniční neštěstí v Pardubicích — Stav zraněných po srážce vlaků — Zabezpečovací systém na trati — Podobné železniční nehody — Komplikace na železnici kvůli srážce vlaků — Likvidace následků železniční nehody — Reakce na nehodu na sociálních sítích — Přípravy na volby do Evropského parlamentu — Výjimečný trest za vraždu na Svitavsku — Za znásilnění a pokus o vraždu 19 let vězení — V Praze skončila opatření proti velké vodě — Výstraha před bouřkami — Setkání párů z nové řady StarDance

                                    6. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    5. června

                                    Přibývá nehod sanitních vozů — Hromadná nehoda deseti aut na dálnici D1 v Brně — Další uvolnění trhu práce pro cizince — Nová firma u Českých Budějovic — Málo asistentů pedagoga na středních školách — Bezpečnější železniční přejezdy — Sesuv svahu pod železniční tratí na Litoměřicku — Na jižním Plzeňsku zemřel dělník — Policie dopadla podezřelého z vraždy — Spor kvůli parkování na Litoměřicku — Sporná výběrová řízení na školách — V Liberci začal třídenní festival dětského čtenářství — Petize za záchranu provozu v centru Kasárna Karlín — On-line rezervace a návštěvnost památek — Opravené terasy Křižíkových pavilonů

                                    5. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    4. června

                                    Likvidace následků záplav ve Štěnovicích — Blesk udeřil na Jindřichohradecku — Situace na Vltavě a jejích přítocích se po silných deštích uklidňuje — Otava zaplavila plovárnu v Písku — Škody na úrodě jahod po přívalových deštích — Spor o podobu rychlodráhy z Prahy do Drážďan — Starosta Zlatníků ve funkci skončil — Uznávání vzdělání ukrajinských lékařů — Kácení v Prachovských skalách — Požár kamionu na D1 — Polygon pro práci pod vysokým napětím — Sbírka Karla Tutsche — Koncert Stinga pod širým nebem v Plzni — Firma v Klášterci nad Ohří zazdila otvory pro Rorýse — Koně Převalského ze Zoo Praha v pořádku přiletěli do Kazachstánu — Expedice Z101 se vrátila z Afriky

                                    4. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    3. června

                                    Ničivé přívalové deště na západě Čech — Likvidace škod po lijácích na Plzeňsku — Deště zvedly i hladinu Vltavy v Praze — Stav zraněných po úderu blesku — Jak se chránit před úderem blesku — Omezení kvůli stavbě Dvoreckého mostu — Omezení kvůli opravě mostu v Pardubicích — Provizorní most ze dřeva poškozuje auta — Pilotní projekt žádostí o dávky na poště — Výpadek internetových služeb České pošty — Spor o novou školu v Ledenicích — Sanitka Golem v Náchodě — Zájem škol o vodácke kurzy na Vltavě — Svalnatá babička mistryní Evropy — Speciální videohra k výročí Franze Kafky

                                    3. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    31. května

                                    Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srážky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                    31. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    30. května

                                    Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                    30. 5. 2024 na ČT1

                                    Napište nám