26 minut

2. května 2022

Část: Požár slámy na Náchodsku

Obsah dílu

Headlines — V Česku hledá pomoc méně uprchlíků — Uprchlická centra mění své adresy — V Liberecké městské dopravě už musí běženci platit jízdné — Hasičský zásah na pražském Chodově — Začaly maturitní zkoušky — Klesá zájem o VOŠ — Přípravy oprav Barrandovského mostu — Možné zvýšení plynu pro obce a firmy — Teplo pro obyvatele z vlastních zdrojů — Základní školu v Bílině nově hlídá ochranka — Převoz kovové konstrukce mostu — Požár slámy na Náchodsku — Růst cen ohrožuje veřejné zakázky — Pietní akty u poničených pomníků — Výluka vysílače — Chybí dobrovolníci pomáhající uprchlíkům

Části dílu

00:09
Headlines
    Přehled zpráv
    02:06
    V Česku hledá pomoc méně uprchlíků
      Počet ukrajinských uprchlíků, kteří v Česku hledají pomoc klesl v některých regionech téměř o 90%. Asistenční centra jsou často prázdná, přitom provoz je nákladný a dobrovolníci, hasiči, policisté, nebo úředníci chybí jinde.
      03:45
      Uprchlická centra mění své adresy
        S tím jak se omezují kapacity asistenčních center je některé kraje stěhují do menších budou. Například v Hradci Králové nebo v Pardubicích. V něděli přestěhoval své asistenční centrum také Karlovarský kraj. Ze sportovní arény do prostor Krajské knihovny.
        05:08
        V Liberecké městské dopravě už musí běženci platit jízdné
          Bezplatné cestování v krajském městě 30. dubna skončilo. Lidé z Ukrajiny si proto vyřizují bezkontaktní čipové karty. Po dobytí finanční částky nebo zakoupení kuponu s nimi můžou cestovat v tramvajích, autobusech i ve vlaku.
          06:35
          Hasičský zásah na pražském Chodově
            Zvláštní stupeň požárního poplachu vyhlásili hasiči kvůli požáru na pražském Chodově. Hořela tam střecha bytového domu v Divišovské ulici. Na místě zasahovalo až 19 jednotek hasičů a také velkokapacitní záchranářský vůz Fénix.
            08:10
            Začaly maturitní zkoušky
              Dneškem začaly státní maturity. Studenti psali didaktické testy z matematiky a angličtiny. Čeština přijde na řadu zítra. K jarnímu termínu jednotné maturitní zkoušce se letos přihlásilo skoro 74 tisíc žáků.
              10:15
              Klesá zájem o VOŠ
                Kraj Vysočina už nechce podporovat vyšší odborné školy s jiným než zdravotnickým zaměřením. Zájem o studium ostatních oborů tam v posledních letech výrazně klesl. Některá zařízení třídy kvůli nedostatku studentů už roky neotevřela.
                10:43
                Přípravy oprav Barrandovského mostu
                  Dva týdny zbývají do začátku rozsáhlé rekonstrukce - pražského Barrandovského mostu. První etapa potrvá do září. Už teď jsou na mostě bagry - silničáři připravují přejezdy mezi jižní a severní konstrukcí.
                  11:18
                  Možné zvýšení plynu pro obce a firmy
                    Skokového nárůstu ceny plynu se teď obávají také obce a firmy se zafixovanými tarify u Pražské plynárenské. Od firmy, kterou vlastní hlavní město, dostali dopis, v němž je vyzývá k jednání o nové smlouvě.
                    13:33
                    Teplo pro obyvatele z vlastních zdrojů
                      Nárůst ceny tepla nemusejí řešit obyvatelé středočeské obce Kněžice. Ta si ho vyrábí z vlastního zdroje, a to z bioplynu - a následně ho prodává přímo občanům. A právě k vytápění obcí se dnes vyjádřil v Poděbradech premiér Petr Fiala.
                      14:55
                      Základní školu v Bílině nově hlídá ochranka
                        Základní školu v Bílině nově hlídá ochranka. Má pomoci k vyřešení situace, kdy část - hlavně starších žáků - ničí vybavení školy, šikanuje spolužáky a útočí také na učitele. O zlepšení atmosféry a bezpečnosti nejen ve třídách žádaly ředitelku také samy děti.
                        16:53
                        Převoz kovové konstrukce mostu
                          Téměř čtyři roky po odstranění definitivně mizí z královéhradeckých Svinar zbytky původního ocelového mostu z počátku dvacátého století. Ve šrotu ale neskončí – magistrát konstrukci nechá odvézt na královéhradecké letiště, kde ji uskladní pro další případné využití.
                          19:10
                          Požár slámy na Náchodsku
                            Už druhý den zasahují hasiči v České Metuji na Náchodsku u požáru v tamní zemědělské hale. Balíky slámy v ní začaly hořet v neděli odpoledne.
                            20:28
                            Růst cen ohrožuje veřejné zakázky
                              Rostoucí ceny stavebních materiálů ovlivňují budoucnost některých velkých stavebních projektů. Například liberecká krajská nemocnice vypsala výběrové řízení na zhotovitele nového centra urgentní medicíny. Zájem o stavu měly čtyři firmy. Žádná se ale nevešla do maximální nabídnuté ceny.
                              22:13
                              Pietní akty u poničených pomníků
                                Přesně před 77 lety, 2. května 1945, byl osvobozen Zlín. Konec 2.světové války si připomněli i na jiných místech Zlínského kraje. V Nedachlebicích na Uherskohradišťsku nebo Hřivínově Újezdě na Zlínsku proběhly pietní akty u poničených pomníků.
                                24:30
                                Výluka vysílače
                                  Zítra v čase mezi 6. a 15. hodinou je plánována výluka vysílače Ústí nad Labem – Buková hora pro multiplex 21. Programy České televize tak nebudou v tomto čase divákům, kteří odtud přijímají signál, dostupné.
                                  25:40
                                  Chybí dobrovolníci pomáhající uprchlíkům
                                    Akutní nedostatek dobrovolníků a tlumočníků hlásí koordinátoři ve všech pražských check-pointech, kde se starají o přijíždějící válečné uprchlíky z Ukrajiny.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    3. května 2022

                                    Přehled dílů

                                     
                                    Stopáž26 minut

                                    28. května

                                    Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                    28. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    27. května

                                    Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                    27. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    24. května

                                    Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                                    24. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    23. května

                                    Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                                    23. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    22. května

                                    Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                                    22. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    21. května

                                    V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                                    21. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    20. května

                                    Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                                    20. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    17. května

                                    Změny v rozdělování sdílených daní — Soud odročil případ požáru v Českém Švýcarsku — Škoda po požáru skladu olejů — Otevření zrekonstruované Hrabalovy chaty — Vrcholí festival Open House Praha — Začíná festival muzejních nocí — Větrný park vznikne u Dolního Dvořiště — Regulace sdíleních koloběžek a kol — Stát prodává zámek Štiřín — Mládě orangutana je samec — Otevření nového úseku D49 v ohrožení — Obyvatelé Chrášťan si prosadili referendum o hazardu — Zájem o lestí školky roste — Začíná festival Jižní svéráz — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Úklid během hokejového šampionátu

                                    17. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    16. května

                                    Případ největšího lesního požáru u soudu — Soud se žhářem — Případ největšího lesního požáru u soudu — Obnova NP České Švýcarsko — Prodloužení oprav Barrandovského mostu — Otrava bonbony s psychotropními látkami — Požár skladu olejů v Kladně — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Správa železnic hledá projektanty na stavbu železničního koridoru ze Stodu do Domažlic — Byty z areálu zkrachovalého Botasu — Plzeňská kasárna se promění v byty — Ječmen ohrožují výkyvy počasí — Objev středověkého pokladu — Ukrajinské slavnosti vyšívaných košil — Završení svatojánských slavností Navalis

                                    16. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    15. května

                                    Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

                                    15. 5. 2024 na ČT1

                                    Napište nám