26 minut

5. dubna 2022

Část: Požár výrobny v Čelákovicích

Obsah dílu

Headlines — Začlenění ukrajinských uprchlíků do škol — České tanky pro Ukrajinu — Kompenzace za omezení provozu — Požár výrobny v Čelákovicích — Už jen 9 dní na uzavření smluv — Dostavba horkovodu — Minimálně 700 milionů korun na zajištění vody v příhraničí — Letecká záchranná služba v Karlovarském kraji — Do Krkonoš se vrátila zima — Betonové ochranné zátarasy z 3D tiskárny — Finanční pomoc pro Ukrajinu — Ústecký kraj má volné ubytovací kapacity — Ubytovací buňky pro uprchlíky — 85 let letiště Ruzyně — Spor o dálniční převaděč na Děčínsku — Spor o dálniční převaděč na Děčínsku — Oprava lávky na hrázi v Táboře — Krajský soud v Liberci znovu otevírá kauzu evropských dotací — Škoda 3 miliony za falešných poplach — Protest ekologických aktivistů

Části dílu

00:25
Headlines
    Přehled zpráv
    01:28
    Začlenění ukrajinských uprchlíků do škol
      Na 260 tisíc ukrajinských běženců už podle Ministerstva vnitra získalo v Česku speciální vízum. Necelá třetina z nich Jsou děti starší 6 let. A právě těm se školy snaží zajistit výuku. Někde vytvořili adaptační skupiny, které jsou pouze pro ukrajinské kolektivy, a jinde už začlenili dětské uprchlíky do běžných tříd.
      03:33
      České tanky pro Ukrajinu
        Česko už poslalo na Ukrajinu vlakem desítky kusů vojenské techniky - hlavně bojová vozidla pěchoty a tanky T-72. Jedná se o dar české armády, na kterém se dohodli spojenci v rámci NATO. Stroje mají Ukrajině pomoci při obraně před ruskými útoky.
        04:17
        Kompenzace za omezení provozu
          Majitelé restaurací, hotelů ale i další podnikatelé mohou ode dneška žádat o státní podporu kvůli omezení provozu loni v listopadu a prosinci. Za každý den protiepidemických opatření dostanou 500 korun na každého zaměstnance.
          06:14
          Požár výrobny v Čelákovicích
            V Čelákovicích u Prahy hořela dnes v noci výrobna briket. K zásahu vyjelo 20 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Dva z nich se lehce zranili. Kvůli rozsahu požáru byl vyhlášený třetí poplachový stupeň ze čtyř možných.
            06:46
            Už jen 9 dní na uzavření smluv
              Už jen 9 dní mají lidé na to, aby odešli od takzvaného dodavatele poslední instance. V tomto režimu stále zůstává téměř 14 tisíc domácností u elektřiny a víc než 5 600 odběratelů plynu.
              07:42
              Dostavba horkovodu
                Více než po roce pokračuje dostavba horkovodu mezi jadernou elektrárnou Temelín a Českými Budějovicemi. Původně mělo být 26 kilometrů dlouhé potrubí hotové už na konci léta 2020 a do zkušebního provozu ho elektrárna měla zapojit už v následující topné sezoně.
                08:13
                Minimálně 700 milionů korun na zajištění vody v příhraničí
                  Minimálně 700 milionů korun bude ještě potřeba přidat na zajištění pitné vody v příhraničí Libereckého kraje. Jde o oblast postižené těžbou hnědého uhlí v polském dole Turów.
                  10:02
                  Letecká záchranná služba v Karlovarském kraji
                    Vedení Karlovarského kraje chce znovu jednat o zřízení letecké záchranné služby. Podle hejtmana Petra Kulhánka se totiž přibližně jedna třetina regionu nachází mimo 20 minutovou doletovou vzdálenost helikoptéry z Plzeňského nebo Ústeckého kraje.
                    11:36
                    Do Krkonoš se vrátila zima
                      Do Krkonoš se vrátila zima. Přes noc tam napadlo místy 15 až 20 centimetrů čerstvého sněhu. Husté sněžení navíc doprovázel silný vítr. Například na Sněžce naměřili jeho rychlost přes 144 km/h. V nejvyšším pohoří Česka dnes platil také 1.stupeň lavinového nebezpečí.
                      13:06
                      Betonové ochranné zátarasy z 3D tiskárny
                        Ukrajinským vojákům by mohly pomoci betonové ochranné zátarasy ze Žďáru nad Sázavou. Na 3D tiskárně je začala vyrábět tamní technologická firma. Zábrany vytváří v různých variantách tak, aby se daly sestavit do bloků podle toho, jak armáda bude potřebovat.
                        14:11
                        Finanční pomoc pro Ukrajinu
                          Ukrajině pomůže 5 miliony korun také Plzeňský kraj. Darovací smlouvu dnes podepsali hejtman Rudolf Špoták a velvyslanec Ukrajiny v České republice Jevhen Perebyjnis. Peníze půjdou na nákup zbraní a vojenské techniky od českých výrobců.
                          15:20
                          Ústecký kraj má volné ubytovací kapacity
                            Ústecký kraj zatím nemusel využít připravené ubytování pro uprchlíky v tělocvičnách. Má stále stovku volných míst v ubytovnách nebo penzionech. A to i přesto, že začíná turistická sezona a některé hotely potřebují volné pokoje pro hosty.
                            15:43
                            Ubytovací buňky pro uprchlíky
                              Na chybějící ubytovací kapacity pro uprchlíky zareagovali organizátoři festivalu "Rock for people" v Hradci Králové. V areálu tamního letiště, kde mají dlouhodobě pronajaté pozemky, zařídili obytné buňky zhruba pro 40 lidí.
                              17:17
                              85 let letiště Ruzyně
                                Před 85 lety dosedlo první letadlo na přistávací dráhu letiště v pražské Ruzyni, a tím zahájilo jeho provoz. Československá vláda navrhla postavit letiště na začátku 30. let minulého století, stavba pak trvala necelých 5 let.
                                19:21
                                Spor o dálniční převaděč na Děčínsku
                                  Už 20 let jednají silničáři s obyvateli Děčínska o tom, kudy vést obchvat obce Libouchec, který povede k tamní dálnici D8. Každá z variant měla vždy své odpůrce a signatáře petic. Teď vznikly další dvě možné trasy, kudy by dálniční přivaděč mohl vést.
                                  20:43
                                  Spor o dálniční převaděč na Děčínsku
                                    Jednání v Děčíně o budoucí trase dálničního přivaděče stále pokračuje a je u toho také autorka předchozí reportáže Barbora Lancová.
                                    22:02
                                    Oprava lávky na hrázi v Táboře
                                      Lávku pro pěší na hrázi v Táboře podpírají skoro stoleté sloupy, které mají narušenou statiku. Město teď řeší jejich výměnu s památkáři. Provoz v místě je už ale teď komplikovanější. Chodce ale i řidiče na přilehlé silnici tam omezují také práce energetiků.
                                      23:20
                                      Krajský soud v Liberci znovu otevírá kauzu evropských dotací
                                        Krajský soud v Liberci znovu otevírá kauzu evropských dotací, ve které je obžalovaný také liberecký hejtman Martin Půta. Podle spisu měl dostat úplatek. Spolu s ním čelí obžalobě dalších 11 lidí a 4 firmy. Všichni vinu odmítají.
                                        23:50
                                        Škoda 3 miliony za falešných poplach
                                          V Národním muzeu v Praze žena bez důvodu spustila požární alarm. Došlo k tomu minulý čtvrtek po 16. hodině v Nové budově. Po spuštění protipožárního systému do expozice vnikl hasící plyn, který z místnosti vytlačoval vzduch, aby tak případný oheň uhasil.
                                          24:20
                                          Protest ekologických aktivistů
                                            Výjezd z tunelu Blanka ve směru na Hradčanskou zablokovalo dnes ráno zhruba 10 ekologických aktivistů. Někteří řidiči se je snažili ještě před příjezdem policie odtáhnout.
                                            Přehrát celé video
                                            Stopáž26 minut
                                            Další díl
                                            6. dubna 2022

                                            Přehled dílů

                                             
                                            Stopáž26 minut

                                            31. května

                                            Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srázky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                            31. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            30. května

                                            Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                            30. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            29. května

                                            Zaměstnanci soudů dnes stávkovali za vyšší platy — Platy pracovníků soudu — Výstavba nových čtvrtí v Praze — Využití chátrajících pražských zámků — Demolice historické textilní továrny — Výsadkářský závod Airborne Triathlon — Karlovarsku chybí veterinární pohotovosti — První útoky vlků na Vysočině — Záchrana pozorovatelny ryb na Domařlicku — Ovocné sady se promění na solární parky — Vzácný korýš listonoh letní v Brdech — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Navzdory handicapu mladý rybář bojuje

                                            29. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            28. května

                                            Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                            28. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            27. května

                                            Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                            27. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            24. května

                                            Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                                            24. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            23. května

                                            Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                                            23. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            22. května

                                            Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                                            22. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            21. května

                                            V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                                            21. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            20. května

                                            Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                                            20. 5. 2024 na ČT1

                                            Napište nám