26 minut

4. února 2022

Část: Olympijský festival v Brně

Obsah dílu

Nedostatek pečovatelů v sociálních službách — Olympijský festival v Brně — Vražda na Jindřichohradecku — Věznice v karanténách — Útok nožem na revizora — Závěrečné práce na novém železničním koridoru — Stavba části dálnice D3 — Na Šumavě se formuje pátá vlčí smečka — Prázdniny na horách — V Česku v pondělí začínají jarní prázdniny — Autem na hory — Nepůvodní druhy živočichů terčem myslivců — Roste zájem o doučování — Nedostatek zaměstnanců ve školách — Dotační program na podporu lázeňských měst — Začala uzavírka ulice Jana Želivského — Polsko Česku poslalo domluvených 45 milionů eur kompenzace — Zloděj knih — Policisté zastavili řidiče střelbou — Nové vývaziště plavidel v Českých Budějovicích — Nedostatek zdravotníků na Ústecku

Části dílu

01:14
Nedostatek pečovatelů v sociálních službách
    Domovy pro seniory nemají dost pečovatelů a dalších pracovníků. Konkrétně v Plzeňském kraji jsou v nejhorší situaci od začátku covidové pandemie.
    03:32
    Olympijský festival v Brně
      V Pekingu zahajovacím ceremoniálem začaly zimní olympijské hry. A v Brně se v areálu Nové Zbrojovky u vlakového nádraží v Židenicích pro veřejnost otevřel Olympijský festival.
      03:57
      Vražda na Jindřichohradecku
        Česko má další případ vraždy s mrtvým v sudu. Policie objevila tělo muže ze Slovenska, ukryté v plastovém sudu pod betonovou podlahou sklepa v domě na zatím neznámém místě na Jindřichohradecku.
        04:50
        Věznice v karanténách
          Víc než 500 členů vězeňské stráže a dalších zaměstnanců je v covidové karanténě nebo izolaci. A týká se to i několika desítek odsouzených.
          06:37
          Útok nožem na revizora
            Revizora napadl nožem 22 letý cestující v pražské tramvaji, na zastávce na Vítězném náměstí na rozhraní Dejvic a Bubenče. Revizor mladíka přistihl jako černého pasažéra, bez lístku. Ten reagoval nečekanou agresí.
            07:07
            Závěrečné práce na novém železničním koridoru
              Mezi Jihočeským a Středočeským krajem vstupují do závěrečné fáze práce na novém železničním koridoru. V úseku Votice–Sudoměřice po něm mají začít vlaky jezdit začátkem letních prázdnin.
              07:27
              Stavba části dálnice D3
                Dálnice D3 se v jižních Čechách pořád ještě staví. Dnes Ředitelství silnic a dálnic začalo budovat její 8,5 kilometrový úsek Dolní Třebonín–Kaplice nádraží.
                09:22
                Na Šumavě se formuje pátá vlčí smečka
                  Podle vedení parku se začal pár vlků objevovat v západní části rezervace. Populace těchto šelem se začíná v národním parku zvyšovat. Ještě před dvěma roky jich tu bylo třináct. Teď se počet odhaduje až na třicet jedinců.
                  11:02
                  Prázdniny na horách
                    Od pondělí začínají první turnusy jarních prázdnin - v nich se postupně budou střídat různé okresy až do 20.března.
                    11:56
                    V Česku v pondělí začínají jarní prázdniny
                      Hotely, horské boudy a pensiony v Krkonoších mají na následující dny rezervovanou více než polovinu ubytovacích kapacit - někde ale dokonce hlásí téměř vyprodáno.
                      13:14
                      Autem na hory
                        O víkendu komplikoval život na horách silný vítr. V týdnu tu napadlo několik desítek centimetrů sněhu a tvořily se sněhové jazyky. Že je tady dost sněhu, vidíte za mnou. Na hřebenech platí třetí stupeň lavinového nebezpečí.
                        15:00
                        Nepůvodní druhy živočichů terčem myslivců
                          Nutrie se na mnoha místech v Česku přemnožily - v blízkosti řek, běžně i uprostřed velkých měst. A na venkově zemědělcům poškozují úrodu.
                          16:31
                          Roste zájem o doučování
                            Školáci z devátých tříd, kteří se chtějí připravit na přijímací zkoušky pro další studium také formou doučování, často narážejí na to, že nemohou sehnat učitele. Chybí zejména ti, kteří se specializují na matematiku.
                            17:53
                            Nedostatek zaměstnanců ve školách
                              Kvůli náporu epidemie teď funguje řada škol v improvizovaném režimu. Chybí tolik personálu, že si zbývající zaměstnanci musí vypomáhat i napříč pracovišti. Problémy mají i školní jídelny - některé omezují nabídku obědů.
                              19:23
                              Dotační program na podporu lázeňských měst
                                Karlovarský kraj vyhlásil dotační program na podporu lázeňských měst, která se dostala na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Kraj tak rozdělí celkem 6 milionů korun.
                                21:08
                                Začala uzavírka ulice Jana Želivského
                                  Kvůli opravě plynovodu začala uzavírka ulice Jana Želivského v Praze na Žižkově - a to už je v této části metropole pro změnu kvůli ražbě kanalizace omezená průjezdnost křižovatky u stanice metra Želivského.
                                  23:05
                                  Polsko Česku poslalo domluvených 45 milionů eur kompenzace
                                    Polsko Česku poslalo domluvených 45 milionů eur kompenzace za vliv těžby na životní prostředí a Česko stáhlo žalobu na Polsko u Soudního dvora Evropské unie.
                                    23:38
                                    Zloděj knih
                                      Už 78 knih během 14 dnů ukradl zatím neznámý muž z knihkupectví v Ječné ulici v Praze - bezpečnostní kamery ho takto zachytily, jak si knížky zastrkává do bundy. Policie po něm pátrá a žádá veřejnost o pomoc.
                                      23:49
                                      Policisté zastavili řidiče střelbou
                                        A střelbou museli policisti zastavovat auto, po kterém se pátralo. Jeho řidiče zadrželi v poli za Nebušicemi poté, co ujížděl několik kilometrů Prahou. Při pronásledování byla tři policejní auta poškozena a jeden policista byl lehce zraněn.
                                        28:45
                                        Nové vývaziště plavidel v Českých Budějovicích
                                          Povodí Vltavy dokončilo nové vývaziště plavidel v Českých Budějovicích. Nová stavba na Jiráskově nábřeží v centru jihočeské metropole bude sloužit plavidlům a návštěvníkům od počátku letošní plavební sezony.
                                          30:03
                                          Nedostatek zdravotníků na Ústecku
                                            Ústecký kraj se stále potýká s nedostatkem zdravotnického personálu. V severočeských nemocnicích chybí zhruba 200 zdravotních sester a 100 lékařů. Hejtmanství proto ve spolupráci s Krajskou zdravotní přišlo s mimořádnými benefity. Nabídne byty i rodinné domy.
                                            Přehrát celé video
                                            Stopáž26 minut
                                            Další díl
                                            7. února 2022

                                            Přehled dílů

                                             
                                            Stopáž26 minut

                                            9. května

                                            Hromadné propouštění v dole ČSA na Mostecku — Rožná na Vysočině odmítá průzkumné práce související s těžbou lithia — Případ splašeného koně vyšetřuje policie — Vražda v plzeňských Křižíkových sadech — Skládka v Třebnouševsi není legální — Dvě seniorky zavalila v zámeckém parku zeď — Zabezpečení stezky pod padající skálou — Pohyb svahu v Žiželicích — V Bedřichově panují obavy o budoucnost lyžařského areálu — Vyproštění vykolejeného vlaku u Klínce — 50 let pražského metra — A už dva roky se staví nové linky metra D — Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech — Vlk na předměstí Plzně — Den otců v Národním parku

                                            9. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            7. května

                                            7. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            6. května

                                            Mobilní pošta na Rychnovsku na zkoušku — Prodej nemovitostí České pošty — Stavba dalšího úseku dálnice D35 — Dopravní zkouška pro České Budějovice — Požár karlovarské porcelánky — Rekonstrukce vyhořeloého kostela v Chlumu u Třeboně — Meteorologové varují před silními bouřkami — Zájem o dotace z programu Oprav dům po babičce — Veřejné setkání kvůli stavbě vodovodu — Vzpomínka na oběti holokaustu — Premiéra dokumentu o pražském metru — Vysoká aktivita klišťat v Česku — Los v Krkonoších — Slavnosti svobody v Plzni

                                            6. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            3. května

                                            Vyšetřování vykolejení vlaku — Vlak vykolejil taky na Chebsku — Proti plánovanému průmyslovému areálu ve Stráži pod Ralskem vznikla petice — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium — Omezení zdravotní péče pro pacienty z Ukrajiny — Chytré byty pro lidi s roztroušenou sklerozou — Jižní Čechy bez nábytkové banky — 70 architektů soutěžilo o školu ve Vimperku — V Plzni začaly Slavnosti svobody — Lázně očekávají vydařenou sezonu — Přesně za týden začne MS v hokeji — Kocianova houslová soutěž

                                            3. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            2. května

                                            Zmatky po změnách v MHD v Ústí nad Labem — Výluka tramvají v Praze — Otická past na kamiony — Vykolejený vlak — Povolení průzkumu Rožné pro těžbu lithia — Hrozí odchod až 12 000 sester do důchodu — Začal festival United Islads of Prague — Nárůst kriminality v západní části Hradce Králové — 10 minut na parkování na letišti — Muž do Česka pašoval 4,5 kila kokainu — Požár domu v Hradci Králové — Problém s bezdomovci na kolonádách — Oslavy osvobzení v Domažlicích — Karlovarské hasiče chrání nově svatý Forian — Na horách začíná letní sezona — Nový přírůstek v pražské zoo

                                            2. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            30. dubna

                                            Turismus v Česku je na vzestupu — Historicky největší železniční zakázka — Nejasnosti kolem pálení čarodějnic — Pálení čarodějnic na Ladronce — Turisté v noci nesmějí do lesů v národním parku České Švýcarsko. — Policie prověřuje zákrok těžkooděnce na Majálesu — Noční zákaz vjezdu do centra Prahy — Požár u Horní Cerekve — Nedostatek zdravotního personálu — V Ústeckém kraji přibývá urgentních příjmů — Umělá inteligence otestuje zdraví krav — Sídliště rozdělené sporem o parkovací dům — Pražské Výstaviště dokončuje rekonstrukci divadla Spirála — Zvoníci pečují o historické zvony

                                            30. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            29. dubna

                                            Mráz na jihu Čech poškodil i obilí a řepku — Brzký a rychlý nástup letošního jara zmátl včely — Rojení kůrovce zastavilo chladné počasí — Nehoda na Pražském okruhu — Hrozba stávky v justici — Výluka tramvají v centru Prahy — Podezřelé zavadadlo v metru — Debata k vyhlášení NP Křivoklátsko — Rekonstrukce bazénu v Liberci v ohrožení — Výstraha před požáry — Investice do oprav silnic v Praze — Novou starostkou Hřenska je Kateřina Horáková — ČEZ mění plány s lithiem — Nové Holešovice — Jarní kontroly dětských hřišť — Nejvyšší česká hokejová liga má svého vítěze — Výluka vysílače Ústí nad Labem – Buková hora

                                            29. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            26. dubna

                                            Mráz zničil úrodu vína na Moravě — Mrazy spálily vinnou révu — Kolony v Chebu kvůli opravám silnic — V části centra Prahy se na několik měsíců zastaví provoz tramvají — Návrat tramvají mezi Liberec a Jablonec nad Nisou — Církev bere zpět plány na opuštění kostelů — Doživotní trest pro Jiřího Dvořáka platí — Obyvatelé Mělníka se obávají technopárty — Spor o podobu náměstí v Přibyslavi — Provoz Pošty Partner v Peci pod Sněžkou — Finále Play off extraligy — Vojenský újezd Boletice omezuje vstup pro turisty — Výcvik střelby ve vojenském prostoru Brdy — Prahou projel Konvoj svobody — Unikátní sbírku mincí dražili v Praze

                                            26. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            25. dubna

                                            Rozsáhlé škody ovocnářů — Brambory ani mák mráz nepoškodil — Jihočeské letiště České Budějovice opouští zaměstnanci — Větrné elektrárny v obci Mšené-lázně — Oprava silnic poničených při opravě D1 — Spor o stavbu obchvatu Nové Bystřice — Černý kašel se dál šíří — Opilý řidič nezvládl řízení a zranil sebe i své tři spolujezdce — Časomíry hlídají čas parkování v Praze — Černé skládky zatěžují Plzeň — Plzeňský kraj láká na vojenskou turistiku — Poničené prostranství u hotelu Thermal — Obvinění policisty za napadení mladé dívky — Obnovené kontroly průvodců v Českém Krumlově — Pražské ptactvo — Začíná Flora Olomouc

                                            25. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            24. dubna

                                            Zatýkání falešných bankéřů — Kybernetických útoků na klienty bank přibývá — Kyberpodvody na sociálních sítích — 19 let vězení za znásilnění a pokus o vraždu — Trest za porušování sankcí proti Rusku — Odvolání ředitelky ZŠ v Blovicích platí — Další výstavba na hlavním nádraží v Praze — Omezení dopravy na území Prahy 6 — Počet dopravních přestupků v Praze roste — Statisícové odměny pro vedení města — Na most u Kfel se po dvou letech vrátil provoz — Opatření před MS v hokeji — Meteorologvé dál varují před mrazem — Škody na úrodě ovoce — Oslavy a dobročinnost o skautském dni — Skauti slaví svátek svého patrona, svatého Jiří

                                            24. 4. 2024 na ČT1

                                            Napište nám