26 minut

27. července 2021

Část: Očkování bez registrace

Obsah dílu

Headlines — 10 milionů aplikovaných dávek — Zájem o očkování nad 12 let — Bez registrace očkuje většina regionů — Očkování bez registrace — NSS zrušil opatření týkající se roušek — Dálnice D11 je znovu průjezdná — Následky bouřek na Vysočině — Evakuovaný tábor na Vysočině — Smíchovská vila se zatím bourat nebude — Český modrý mák má chráněné zeměpisné označení — Srážka vlaku s autem — Policie pomáhá střežit Šumavu — Krokodýl na útěku — Vrcholí přípravy paralympijských plavců — Zvýšená proticovidová opatření před odletem — Na paralympiádu se připravuje i Vendula Dušková — Slavný dům na Kampě budou spravovat skauti

Části dílu

00:12
Headlines
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:04
    10 milionů aplikovaných dávek
    10 milionů aplikovaných dávek
      Zdravotníci v Česku aplikovali od začátku očkování proti covidu-19 přes 10 milionů dávek. 52 procent dospělých Čechů už má v současné době očkování kompletní a přes 62 procent dospělých už dostalo alespoň jednu dávku některé z vakcín.
      01:33
      Zájem o očkování nad 12 let
      Zájem o očkování nad 12 let
        O prázdninách roste zájem o vakcinaci dětí starších 12 let. Například v Plzeňském kraji ve Fakultní nemocnici v Plzni, už pro školáky přidávali další termíny. A od příštího týdne v krajské Stodské nemocnici plánují zavést očkování bez registrace i pro tuto nejmladší věkovou skupinu.
        03:25
        Bez registrace očkuje většina regionů
        Bez registrace očkuje většina regionů
          Očkování bez registrace už zahájila většina regionů. Například na východě Čech ho začnou nabízet skoro všechny nemocnice. Pardubický kraj vsadil také na mobilní očkovací kamion. A první krajské místo pro očkování se dnes otevřelo také v Ústí nad Labem.
          04:50
          Očkování bez registrace
          Očkování bez registrace
            Už dva týdny umožňují očkování bez registrace třeba v Praze. Vedle hlavního nádraží jsou to obchodní centra Chodov a Nový Smíchov. Naposledy k nim přibyla také radnice Prahy 13. Nárazově nabízejí stejnou možnost i centra v Plzeňském kraji.
            05:26
            NSS zrušil opatření týkající se roušek
            NSS zrušil opatření týkající se roušek
              Nejvyšší správní soud zrušil stávající opatření ohledně nošení respirátorů uvnitř budov a ve veřejné dopravě. Není podle něj dostatečně odůvodněné.
              06:03
              Dálnice D11 je znovu průjezdná
              Dálnice D11 je znovu průjezdná
                Ministerstvo dopravy podalo podnět k prošetření více než dvoudenní uzavírky dálnice D11. Ta je od dnešního rána plně průjezdná. Zdlouhavou demolici mostu, kvůli které se komplikovala doprava, chce nechat prověřit i správce této stavby, kterým je pražský magistrát.
                07:48
                Následky bouřek na Vysočině
                Následky bouřek na Vysočině
                  Část republiky zasáhly v noci na dnešek silné bouřky. Na Vysočině zvedaly hladinu vodních toků. Voda od pondělního večera dělala potíže řidičům na silnicích. Některé menší komunikace zaplavila. Dostala se i na zahrady a do sklepů několika domů. Hasiči vyjížděli také k popadaným stromům.
                  08:10
                  Evakuovaný tábor na Vysočině
                  Evakuovaný tábor na Vysočině
                    Na Vysočině museli hasiči po půlnoci také evakuovat dětský tábor u Bácovic na Pelhřimovsku. 27 účastníků, z toho 21 dětí, našlo dočasný azyl přímo na hasičské stanici.
                    09:52
                    Smíchovská vila se zatím bourat nebude
                    Smíchovská vila se zatím bourat nebude
                      Pražští radní nechtějí, aby se bourala vila Viktora Beneše na Smíchově. Hlavní město se tak odvolá proti rozhodnutí stavebního úřadu, který demolici povolil. Ministerstvo kultury zároveň začalo s procesem, ve kterém se rozhoduje, zda objekt bude památkově chráněný. Žádá o to radnice Prahy 5, a také někteří místní lidé, kteří vilu chtějí zachránit.
                      11:53
                      Český modrý mák má chráněné zeměpisné označení
                      Český modrý mák má chráněné zeměpisné označení
                        Evropská unie zapsala český modrý mák mezi chráněná zeměpisná označení. Trvalo to pětkrátkrát déle, než je obvyklé. Nová známka předejde míchání kvalitního českého máku s tím, který pochází odjinud. Známka by se na sáčcích mohla objevit během několika měsíců. Předcházet tomu ale bude přísná kontrola producentů.
                        13:50
                        Srážka vlaku s autem
                        Srážka vlaku s autem
                          Na železničním přejezdu v Borovech na Klatovsku dnes rychlík jedoucí z Prahy do Klatov srazil osobní auto. V něm cestoval sedmašedesátiletý muž. Záchranáři ho se středně těžkými zraněními, ale při vědomí, převezli do plzeňské fakultní nemocnice. Řidič vjel na chráněný přejezd bez závor přímo před vlak, strojvedoucí tak střetu nemohl zabránit.
                          14:16
                          Policie pomáhá střežit Šumavu
                          Policie pomáhá střežit Šumavu
                            Strážci šumavského parku dnes vyrazili na společné hlídky s policií. V celé oblasti totiž přibývá přestupků. Šumava je stejně jako vloni plná turistů. Služby s policisty jsou především preventivní. Odradit mají nejen před porušováním návštěvního řádu parku, ale třeba i napadení strážců. I tohle teď vedení parku řeší.
                            16:01
                            Krokodýl na útěku
                            Krokodýl na útěku
                              Už druhým dnem pátrají policisté po krokodýlovi čelnatém v Ostravě-Hrabůvce. Pětiletý, zhruba metr dlouhý plaz utekl chovateli už v sobotu. Muž to ale na policii ohlásil teprve v pondělí.
                              17:36
                              Vrcholí přípravy paralympijských plavců
                              Vrcholí přípravy paralympijských plavců
                                V Českých Budějovicích vrcholí příprava českých paralympijských plavců. Také jim pandemie covidu výrazně zkomplikovala tréninkový plán.
                                19:51
                                Zvýšená proticovidová opatření před odletem
                                Zvýšená proticovidová opatření před odletem
                                  Nejen posunutí her o rok a zavření bazénů, ale i současná opatření mění atmosféru přípravy. Týmy se proto snaží preventivně zavírat do bublin.
                                  20:40
                                  Na paralympiádu se připravuje i Vendula Dušková
                                  Na paralympiádu se připravuje i Vendula Dušková
                                    Nejvíce bude atletů - 6 a právě plavců - také 6. Mezi nimi i Vendula Dušková z Karlových Varů. Reprezentantka je částečně upoutaná na invalidní vozík. Také její přípravu zkomplikovala protiepidemická opatření.
                                    22:30
                                    Slavný dům na Kampě budou spravovat skauti
                                    Slavný dům na Kampě budou spravovat skauti
                                      Rybářský domek na Kampě, který je známý z filmu Jak utopit doktora Mráčka, bude dva roky pod správou skautů. V památkově chráněné budově už teď připravují kulturní a komunitní centrum. Skautský institut by ho chtěl alespoň zčásti otevřít už příští týden.
                                      Přehrát celé video
                                      Události v regionech (Praha) - 28. července 2021
                                      Stopáž26 minut
                                      Další díl
                                      28. července 2021

                                      Přehled dílů

                                      4640 dostupných
                                      Události v regionech (Praha) - 20. září
                                      Stopáž25 minut

                                      20. září

                                      20. 9. 2024 na ČT1
                                      Události v regionech (Praha) - 19. září
                                      Stopáž26 minut

                                      19. září

                                      Další hasiči z Čech vyrazili pomáhat na Moravu — Odstraňování protipovodňových zábran v Praze — Obnova lodního provozu na Vltavě — Farma na Třeboňsku musela kvůli povodním přestat dojit — Likvidace škod po povodních na Frýdlantsku — Strážníci hlídají podmáčené parky — Zítra začínají krajské a senátní volby — Dodávka sjela do Vltavy s malým dítětem uvnitř — Volby po povodni — S volbami se konají i místní referenda — 17 zraněných po nehodě autobusu — Odvolání starostky Žitenic na Litoměřicku — Radnice Prahy 8 sčítá škody po deštích ve vytopených bytech — Problematické vzdělávání na Tachovsku

                                      19. 9. 2024 na ČT1
                                      Události v regionech (Praha) - 18. září
                                      Stopáž26 minut

                                      18. září

                                      Hladiny většiny řek klesají — Záplavy na Moravě mají čtvrtou oběť — Průběh voleb po povodních — Prezident Petr Pavel pokračuje v návštěvě zasažených oblastí — Kulminace dolního toku Labe — Situace se lepší i na jihu Čech — Situace na hrázi rybníku Rožmberk — Preventivní zaplavení přelivu na Orlíku — Srážka vlaků v Praze — Předvolební debata o Středočeském kraji — Problémy s hlasovacími lístky na Karlovarsku — Volby v oblastech zasažených povodněmi — Novým primátorem Chomutova je Milan Petrilák — Zásah NCOZ na pražském magistrátě — Několik dětí rozebíralo protipovodňové zábrany u řeky Otavy v Písku — Veterináři a hasiči zlikvidovali chov drůbeže u Březnice na Příbramsku — Povodně komplikují práci pečovatelkám

                                      18. 9. 2024 na ČT1
                                      Události v regionech (Praha) - 17. září
                                      Stopáž26 minut

                                      17. září

                                      Sčítání škod po povodních — Oběti povodní — Krajské a senátní volby o víkendu budou — Armáda v záloze — Rožmberk odtéká bezpečnostním přelivem — Blanice vytopila domy v Putimi — Hladina Labe na severu Čech dál stoupá — Likvidace a sčítání škod na Frýdlantsku — Povodňová situace ve středních Čechách — Likvidace škod po povodních — Sjízdnost silnic na Pardubicku — Charitativní pomoc v zaplavených oblastech — NP Šumava zastavil splouvání Teplé Vltavy

                                      17. 9. 2024 na ČT1
                                      Události v regionech (Praha) - 16. září
                                      Stopáž26 minut

                                      16. září

                                      Hladiny řek na jihu Čech stále stoupají — Povodňový stav na řece Lužnici — Veselí nad Lužnicí se připravuje na evakuaci — Záplavy na řece Malši — Oprava elektrického vedení — Potravinová banka shání pomoc pro Moravu — Povodeň si vyžádala 3 oběti — Policie zaznamenala první pokusy o rabování v evakuovaných oblastech — Opava žádá odklad voleb — Omezený provoz na železnici a silnicích — V nejhůře dostupných oblastech pomáhají vrtulníky — Vodní záchranáři pomáhají na Moravě — Ve středních Čechách jsou na třetím povodňovém stupni čtyři místa — Pvodeň očima iReportérů — Návrat obyvatel Višňové — Záchrana tří dětí z řeky Stěnavy — Na horách hrozí pády stromů — 80 tisíc domácností bez elektřiny — Výluka vysílače Vimperk – Mařský vrch

                                      16. 9. 2024 na ČT1
                                      Události v regionech (Praha) - 13. září
                                      Stopáž26 minut

                                      13. září

                                      Extrémní srážky, na několika místech i stoletá voda — Česko se připravuje na povodně — Meteorologové během dopoledne rozšířili výstrahu — Opatření v Praze a středních Čechách — Pomoc dobrovolných hasičů — Situace v povodí Labe — Komplikace při opravě mostu přez Jizeru — Povodňová situace na jihu Čech — Vodu regulují i rybáři — Povodňová situace na Vysočině — První sníh leží na hřebenech Krkonoš — Silničáři v pohotovosti — ČD vrací peníze za zrušené jízdenky — Hasiči vyzvali občany, aby se na ně neobraceli s žádostmi o pytle s pískem — Další šíření katarální horečky ovcí — Demoliční čety v Drážďanech strhly poškozenou část mostu Carolabrücke — I přes vydatný déšť začal veletrh Zahrada Čech — Nové album Vladimíra Mišíka

                                      13. 9. 2024 na ČT1
                                      Události v regionech (Praha) - 12. září
                                      Stopáž26 minut

                                      12. září

                                      Protipovodňová opatření v Libereckém kraji — Starosti na řece Novohradce — Obce na Plzeňsku se připravují na povodně — Obavy za zápav v Bechyni — Rušení společenských akcí — Policie kontrolovala řidiče na východě Čech — Odstávka elektřiny z chvaletické elektrárny — Zahájení topné sezony — Od září se v Česku nesmí používat neekologické kotle — Protipovodňová opatření u Vltavy — V Česku hrozí extrémní srážky a povodně — První sníh na horách — Spor o stavbu bytového komplexu v Praze — 10 let manětínské oblasti tmavé oblohy

                                      12. 9. 2024 na ČT1
                                      Události v regionech (Praha) - 11. září
                                      Stopáž26 minut

                                      11. září

                                      V Česku hrozí extrémní srážky — Rušení společenských akcí kvůli počasí — Protipovodňová opatření na Vysočině — Opatření proti vydatným dešťům — Zřícení části mostu v Drážďanech — Další obžalovaní v kauze Dozimetr — Zahájení topné sezony — Rozšíření parkovišť pro kamiony na D1 — Srážka vlaku a dodávky na trase do Vídně — Přístup lékařů do registru zbraní — Předvolební debata o Ústeckém kraji — V Česku vrcholí sklizeň hroznů — Majetkový úřad zrušil aukci zámku Štiřín — Příčina vzniku požáru v Pastvinách objasněna — Jičín, město pohádky — Přípravy na výstavu korunovačních klenotů

                                      11. 9. 2024 na ČT1
                                      Události v regionech (Praha) - 10. září
                                      Stopáž26 minut

                                      10. září

                                      Do škol přišly další výhružné e-maily — Jak s dětmi mluvit o traumatických událostech — Obvinili konkurzního správce Tiby — Narovnání serpentin nad Bečovem nad Teplou se protáhne — Zpozdí se i oprava Barrandovského mostu — Meziroční inflace zůstala v srpnu na 2,2 % — Výrobcům lihovin klesá prodej — Češi dál nakupují v Polsku — Projekt nového bazénu v Českém Krumlově — Předvolební debata o Plzeňském kraji — Rozsudek za smrt na ferratách — Policie hledá svědky nebezpečné honičky v Brně — Lepší ochrana vlaků proti sprejerům — Přibývá žen bez domova — Výstraha před nebezpečným počasím — Lidé s infocenter pomáhají obnovit mokřady na Šumavě — Tachov vítá Davida Kratochvíla

                                      10. 9. 2024 na ČT1
                                      Události v regionech (Praha) - 9. září
                                      Stopáž25 minut

                                      9. září

                                      Obchvat Jaroměře funguje — Rychlejší spojení Českým rájem dnes projednají v Turnově — Další výskyt katarální horečky ovcí — Stanovení ochranného pásma — Chemička u Litvínova znovu v provozu — Nábojnice z druhé světové války zapříčinily požár v Městečku Trnávka — Marek Hrabáč rezignoval na funkci radního a zastupitele Ústeckého kraje — Předvolební debata o Plzeňském kraji — Nehoda na D3 zablokovala dopravu — Na Kladensku vykolejil vlak — Stoupající hladina potoka Melounka — Prudké ochlazení a děšť — Vyšetřování požáru v krumlovském bazénu — Požár haly s textilem v Boskovicích — Posílení prevence před rozsáhlými požáry — V Libereckém kraji jezdí taxibus — Obnova staré synagogy ve Velkém Meziříčí potrvá ještě dva roky — Litomyšl je 25 let v UNESCO

                                      9. 9. 2024 na ČT1

                                      Napište nám