27 minut

24. května 2021

Část: Rekordní zájem o výlety s průvodci

Obsah dílu

Headlines — Plán rozvolnění restrikcí — Školy po celém Česku se dneškem vrátily k plně prezenční výuce — Volnočasové kroužky ve vnitřních prostorách — Očkování pro skupinu lidí 35+ — Kempy otevírají, zájem není velký — Hotely a penziony otevírají — Rekordní zájem o výlety s průvodci — Rekordní zájem o šumavské výpravy — Únik plynu v Hrádku nad Nisou — Tragická nehoda na dálnici D11 — Průjezd kolony americké armády — Odložený případ hada, který měl uštknout dívku z Jenštějna — Požár hotelu v Benešově — Pokuta pro řidiče v Brně — Kvůli nedostatku součástek chybí traktory — Chladné počasí komplikuje práci zemědělcům — Centrum pro lidi bez domova bude pokračovat — Úhyn zubrů na Rokycansku — Česká televize natáčí novou pohádku — Zoo mohou otevřít vnitřní prostory

Části dílu

00:06
Headlines
    Přehled zpráv
    01:13
    Plán rozvolnění restrikcí
      Vláda na dnešní schůzi rozhodla o dalším rozvolňování protiepidemických opatření. Zároveň bude zdravotní pojišťovna hradit 2 PCR testy a 4 antigenní testy za měsíc.
      02:30
      Školy po celém Česku se dneškem vrátily k plně prezenční výuce
        Na těch základních skončil rotační systém, do lavic usedli také středoškoláci, kteří se dosud mohli scházet jen v rámci praktického vzdělávání.
        04:52
        Volnočasové kroužky ve vnitřních prostorách
          Na vnitřních sportovištích může ode dneška trénovat až 30 lidí, zatímco dosud to bylo možné pro 10 sportujících. Taky volnočasové kroužky se můžou ode dneška vrátit do vnitřních prostor.
          05:55
          Očkování pro skupinu lidí 35+
            K očkování proti covidu se ode dneška můžou hlásit zájemci starší 35 let. Od středy se registrace otevře pro lidi nad 30. A od června už bude očkování proti koronaviru k dispozici pro každého, kdo bude mít zájem, a bude starší 16 let.
            06:30
            Kempy otevírají, zájem není velký
              Ubytovací zařízení - hotely, penziony - můžou ode dneška zase ubytovávat hosty. Za podmínky, že ti se prokážou negativním testem na covid-19, který nebude starší než 2 dny, certifikátem o platném očkování nebo dokladem o prodělání covidu v uplynulých 180 dnech.
              08:51
              Hotely a penziony otevírají
                S rezervacemi na léto už to ale vypadá jinak. Právě kempy jsou ze 70 % vyprodané, a to hlavně v červenci. Nejčastěji mají lidi zájem o samostatné chatky s vlastním sociálním zařízením.
                10:23
                Rekordní zájem o výlety s průvodci
                  Šumavu čeká stejně jako loni rekordní návštěvnost. Alespoň podle množství registrací výprav do divočiny s průvodcem. Z dvanácti set míst zbývá už sotva čtvrtina. A výlety do nejatraktivnějších míst národního parku už zájemci úplně rozebrali.
                  10:38
                  Rekordní zájem o šumavské výpravy
                    NP Šumava zahájil registraci výprav do divočiny s průvodcem. O výlety je rekordní zájem, tři čtvrtě míst z 1 200 už je vyprodaných.
                    11:05
                    Únik plynu v Hrádku nad Nisou
                      Sedm a sedmdesát lidí museli krátce po desáté hodině evakuovat hasiči v Hrádku nad Nisou.Důvodem byla havárie na plynovém potrubí. Do svých bytů se mohli obyvatelé vrátit po necelých dvou hodinách.
                      13:08
                      Tragická nehoda na dálnici D11
                        Kvůli tragické dopravní nehodě je uzavřena dálnice D11 na příjezdu do Prahy. Podle pražských hasičů se na místě srazily tři kamiony a dvě osobní auta.
                        13:26
                        Průjezd kolony americké armády
                          Poslední kolona americké armády, která míří na vojenské cvičení do Maďarska, dnes překročí česko-německou hranici. Pohybovat se po tuzemských silnicích mohla jen v noci, aby neomezovala dopravu.
                          15:37
                          Odložený případ hada, který měl uštknout dívku z Jenštějna
                            Případ šesti leté dívky, kterou měl na Nový rok na zahradě domu v Jenštejně u Prahy uštknout had teď policie případ odložila. Poté, co se na botě žádné stopy biologického materiálu nenašly a experti z oborů mechanoskopie a biologie vyloučili, že by šlo o hada.
                            16:13
                            Požár hotelu v Benešově
                              Odhadem 15 milionovou škodu způsobil noční požár hotelu v Benešově, v ulici Karly Machové. Hořet tam začalo před půlnocí u popelnic za hotelem - oheň se pak rozšířil na fasádu budovy, a to až do výšky 4. patra.
                              16:33
                              Pokuta pro řidiče v Brně
                                Pokutu 50 tisíc korun a zákaz řízení na jeden rok dostal u Městského soudu v Brně řidič na tomto policejním videozáznamu, který v září, když se mu nechtělo čekat v koloně, chtěl se svým terénním autem Nissan Patrol přejet do protisměru přes zatravněný tramvajový pás v ulici Nové Sady v centru města.
                                17:00
                                Kvůli nedostatku součástek chybí traktory
                                  I déle než půl roku teď zemědělci a další zájemci čekají na nový traktor, pokud si ho chtějí koupit, i další techniku. Na trhu jich není dost a ani součástky k nim nejsou. I to je důsledek covidové pandemie ve světě, kde výrobci utlumili výrobu.
                                  18:47
                                  Chladné počasí komplikuje práci zemědělcům
                                    Počasí tohoto jara je nebývale chladné, taky deštivé - půda je podmáčená, výsev i růst plodin má i měsíční skluz. A už teď se mluví o tom, že opožděný bude i začátek letošních žní.
                                    20:40
                                    Centrum pro lidi bez domova bude pokračovat
                                      Centrum pro lidi bez domova organizace Naděje vedle křižovatky U Bulhara zůstane na místě další dva roky. Dnes o tom rozhodli pražští radní. Vedení Prahy 1 ale v březnu magistrát vyzvalo, aby nájem neprodlužoval, protože centrum v roce 2007 vzniklo jako provizorní řešení.
                                      22:15
                                      Úhyn zubrů na Rokycansku
                                        Čtyři z pěti zubrů uhynuli v přírodní rezervaci na Rokycansku. Zvířata zapůjčila ochranářská společnost Česká krajina. V 36 hektarové ohradě bývalého cvičiště se mělo stádo největšího evropského savce rozmnožit.
                                        23:45
                                        Česká televize natáčí novou pohádku
                                          Zámek Frýdlant na Liberecku obsadili zbrojnoši, šlechta i sudičky. Česká televize tam ve spolupráci s německou stanicí TV Kika a slovenskou RTVS natáčí pohádku s názvem Jak si nevzít princeznu.
                                          24:48
                                          Zoo mohou otevřít vnitřní prostory
                                            Ode dneška se otevřely vnitřní pavilony pro návštěvníky zoologických zahrad. Na každého ale musí být minimálně 15 metrů čtverečních. Některé pavilony proto zůstaly zavřené.
                                            Přehrát celé video
                                            Stopáž26 minut
                                            Další díl
                                            25. května 2021

                                            Přehled dílů

                                             
                                            Stopáž26 minut

                                            17. května

                                            Změny v rozdělování sdílených daní — Soud odročil případ požáru v Českém Švýcarsku — Škoda po požáru skladu olejů — Otevření zrekonstruované Hrabalovy chaty — Vrcholí festival Open House Praha — Začíná festival muzejních nocí — Větrný park vznikne u Dolního Dvořiště — Regulace sdíleních koloběžek a kol — Stát prodává zámek Štiřín — Mládě orangutana je samec — Otevření nového úseku D49 v ohrožení — Obyvatelé Chrášťan si prosadili referendum o hazardu — Zájem o lestí školky roste — Začíná festival Jižní svéráz — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Úklid během hokejového šampionátu

                                            17. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            16. května

                                            Případ největšího lesního požáru u soudu — Soud se žhářem — Případ největšího lesního požáru u soudu — Obnova NP České Švýcarsko — Prodloužení oprav Barrandovského mostu — Otrava bonbony s psychotropními látkami — Požár skladu olejů v Kladně — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Správa železnic hledá projektanty na stavbu železničního koridoru ze Stodu do Domažlic — Byty z areálu zkrachovalého Botasu — Plzeňská kasárna se promění v byty — Ječmen ohrožují výkyvy počasí — Objev středověkého pokladu — Ukrajinské slavnosti vyšívaných košil — Završení svatojánských slavností Navalis

                                            16. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            15. května

                                            Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

                                            15. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            14. května

                                            Svitavsko zkouší autobusy na objednávku — Rekonstrukce Václavského náměstí — Trutnovské městské vlaky končí — Nelegální herny v Česku — Středočeský kraj láká k pobytu u vody — Průzkum pramenů v Karlových Varech — Požár teletníku na Jihlavsku — Zneužívání dětí ve sboru v Jablonci nad Nisou — Za měsíc se má otevřít nový úsek D7 — Soud v případu úmrtí chlapce při motoristických závodech — Jihlava zažije noční cvičení IZS — Mozaikovou sečí proti suchu — Porucha na trakčním vedení zastavila vlaky v Praze — V NP Šumava otevřeli soví voliéry

                                            14. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            13. května

                                            Požár ve Frýdštejně — Dohášování požáru v Příhrazských skalách — Výstraha před požáry — Porvelánka Thun ukončila provoz v Klášterci — Šíření černého kašle — Smrtelná nehoda malého letadla na Jihlavsku — Speciální betonáž obchvatu pod vodou — Stížnosti na změny v ústecké MHD — Celorepublikové vyhlášení Zlatého erbu — Radní rozhodli o plastice Moskva-Praha — Problém s financováním orchestrů a sborů — Svatojánské slavnosti Navalis — Stanice pro zabavená exotická zvířata — Týden rovnosti tváří — Natáčení letošní vánoční pohádky — Výluka vysílačů

                                            13. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            10. května

                                            V Česku začíná MS v ledním hokeji — Průběh MS v hokeji — Začíná hokejové mistrovství světa — Ostravské restaurace a hokejové menu — Jak se fandí mimo stadiony — Ukrajina vydala do ČR 6 Čechů — Požár v Příhrazských skalách — Hašení požáru — Uzavírka na hlavním tahu do Rakouska — Opravy na přivaděči D1 v Jihlavě — České loděnice končí v konkurzu — Další protesty zemědělců — Praktické maturity rybářů ve Vodňanech — Město Liberec chce koupit liberecký zámek

                                            10. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            9. května

                                            Hromadné propouštění v dole ČSA na Mostecku — Rožná na Vysočině odmítá průzkumné práce související s těžbou lithia — Případ splašeného koně vyšetřuje policie — Vražda v plzeňských Křižíkových sadech — Skládka v Třebnouševsi není legální — Dvě seniorky zavalila v zámeckém parku zeď — Zabezpečení stezky pod padající skálou — Pohyb svahu v Žiželicích — V Bedřichově panují obavy o budoucnost lyžařského areálu — Vyproštění vykolejeného vlaku u Klínce — 50 let pražského metra — A už dva roky se staví nové linky metra D — Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech — Vlk na předměstí Plzně — Den otců v Národním parku

                                            9. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            7. května

                                            7. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            6. května

                                            Mobilní pošta na Rychnovsku na zkoušku — Prodej nemovitostí České pošty — Stavba dalšího úseku dálnice D35 — Dopravní zkouška pro České Budějovice — Požár karlovarské porcelánky — Rekonstrukce vyhořeloého kostela v Chlumu u Třeboně — Meteorologové varují před silními bouřkami — Zájem o dotace z programu Oprav dům po babičce — Veřejné setkání kvůli stavbě vodovodu — Vzpomínka na oběti holokaustu — Premiéra dokumentu o pražském metru — Vysoká aktivita klišťat v Česku — Los v Krkonoších — Slavnosti svobody v Plzni

                                            6. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            3. května

                                            Vyšetřování vykolejení vlaku — Vlak vykolejil taky na Chebsku — Proti plánovanému průmyslovému areálu ve Stráži pod Ralskem vznikla petice — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium — Omezení zdravotní péče pro pacienty z Ukrajiny — Chytré byty pro lidi s roztroušenou sklerozou — Jižní Čechy bez nábytkové banky — 70 architektů soutěžilo o školu ve Vimperku — V Plzni začaly Slavnosti svobody — Lázně očekávají vydařenou sezonu — Přesně za týden začne MS v hokeji — Kocianova houslová soutěž

                                            3. 5. 2024 na ČT1

                                            Napište nám