26 minut

26. dubna 2021

Část: Na školách se obnovila praktická výuka

Obsah dílu

Headlines — Další vlna rozvolňování bude v pondělí — Na školách se obnovila praktická výuka — Dobrovolné opakování ročníků — V některých krajích se otevřely školky — Úpravy zabezpečení vlakových tratí — Hromadná bitka u lesoparku Dubina — Mobilní testovací centrum v Pardubicích — Obnova lesů po kůrovcové kalamitě — Zalesňování po kůrovcové těžbě — Krádeže sazenic stromků na Vysočině — Ode dneška je uzavřena Koněvova ulice — Nechtějí průmyslovou halu u D11 — Údajný nález munice v Karlových Varech — Cirkusy se potýkají s problémy — Volné pastvy na Pálavě

Části dílu

00:13
Headlines
    Přehled zpráv
    01:12
    Další vlna rozvolňování bude v pondělí
      Od pondělí 3. května chystá další vlna plánovaného rozvolnění protiepidemických opatření. V režimu 1+1 budou moci začít fungovat provozovny služeb péče o tělo - tedy kadeřnictví, holičství, kosmetiky, masáže, pedikúry a taky psí salony. Otevření maloobchodu je nejisté.
      03:32
      Na školách se obnovila praktická výuka
        Žákům všech ročníků středních škol a studentům posledních ročníků vysokých škol od tohoto týdne může znovu začít zatím aspoň praktická výuka. Ta probíhala naposledy ještě před Vánocemi.
        05:23
        Dobrovolné opakování ročníků
          Měsíce bez odborného výcviku se samozřejmě "podepsaly" na připravenosti i sebedůvěře žáků učilišť. Mnohým praktické dovednosti potřebné k ukončení ročníku chybí. A tak už se někteří sami rozhodli, že si celý jeden ročník raději dobrovolně zopakují.
          06:24
          V některých krajích se otevřely školky
            V krajích s nejnižší mírou covidové nákazy - Karlovarském, Královéhradeckém a Plzeňském - ode dneška můžou všechny mateřské školy fungovat v plném režimu.
            08:31
            Úpravy zabezpečení vlakových tratí
              Začíná velký projekt elektronického zabezpečení i regionálních železničních tratí. V návaznosti na neštěstí u Perninku na Karlovarsku, kde se na jednokolejné trati dvě proti sobě jedoucí soupravy srazily.
              10:14
              Hromadná bitka u lesoparku Dubina
                Na prostranství u karvinského lesoparku Dubina se odehrála hromadná bitka asi 50 mladíků - z Karviné a z Ostravy. Ti přijeli vyzbrojení teleskopickými obušky a baseballovými pálkami.
                10:41
                Mobilní testovací centrum v Pardubicích
                  Zbavit lidi obav z cestování veřejnou dopravou má testovací místo na covid-19, které Správa železnic ve spolupráci s městem zřídila přímo u nádraží v Pardubicích. Jde o profesionálně prováděné testy, přijít na ně je možné bez objednání a zájem je velký.
                  12:22
                  Obnova lesů po kůrovcové kalamitě
                    Na plochách po kůrovcové kalamitě už se lesníkům podařilo obnovit 33 tisíc hektarů lesa - vysazeno na nich bylo bezmála 200 milionů sazenic stromků. Děje se to po celé zemi, ale nejvíc těchto obnovených, pokůrovcových lesních porostů je na Vysočině a v jižních Čechách.
                    14:56
                    Zalesňování po kůrovcové těžbě
                      Holiny po kůrovcové těžbě jsou téměř v celé republice. Jak vidíme na místech vyznačených modře - hlavně na Vysočině, v jižních, středních i západních Čechách. Zalesňování poslední dva roky zrychluje. Loni lesníci osázeli 33 tisíc hektarů a použili na to skoro 204 milionů sazenic.
                      15:36
                      Krádeže sazenic stromků na Vysočině
                        Jenže pracně zasazené stromy často během pár dní zmizí. Nedaleko Telče teď někdo ukradl zasazené buky v hodnotě skoro sto tisíc korun. A nebylo to poprvé. Přitom na Vysočině je situace nejhorší a stromy tam kvůli kůrovci dál schnou.
                        17:08
                        Ode dneška je uzavřena Koněvova ulice
                          Ode dneška je úplně uzavřená Koněvova ulice v Praze na Žižkově. Dosud ji bylo možné projet aspoň ve směru do centra. Důvodem nového, ještě většího omezení je pokračování rekonstrukce, kvůli které byla tato frekventovaná třída kompletně uzavřena už jednou.
                          17:56
                          Nechtějí průmyslovou halu u D11
                            Občané Čeperky a Opatovic nad Labem a Čeperky odmítají stavbu průmyslové haly u D11.
                            19:42
                            Údajný nález munice v Karlových Varech
                              Hasiči a policie zasahovali u domnělého nálezu munice v areálu Krajského úřadu v Karlových Varech. Evakuovat museli i budovu záchranné služby.
                              21:00
                              Cirkusy se potýkají s problémy
                                Současná protiepidemická opatření se dotýkají i cirkusů. Zatímco například zoologické zahrady mohly po uvolnění opatření aspoň částečně otevřít, cirkusy zůstávají stále ve svých zimovištích. To je ale stojí denně tisíce korun.
                                22:41
                                Volné pastvy na Pálavě
                                  Na Stolové hoře na Pálavě se po desetiletích znovu volně pasou kozy a ovce - bez ohradníků i bez dozoru. Správa chráněné krajinné oblasti si od toho slibuje zkvalitnění skladby živočichů a rostlin na tamních loukách, včetně třeba návratu a rozšíření některých vzácnějších druhů.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  27. dubna 2021

                                  Přehled dílů

                                   
                                  Stopáž26 minut

                                  14. května

                                  14. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  13. května

                                  Požár ve Frýdštejně — Dohášování požáru v Příhrazských skalách — Výstraha před požáry — Porvelánka Thun ukončila provoz v Klášterci — Šíření černého kašle — Smrtelná nehoda malého letadla na Jihlavsku — Speciální betonáž obchvatu pod vodou — Stížnosti na změny v ústecké MHD — Celorepublikové vyhlášení Zlatého erbu — Radní rozhodli o plastice Moskva-Praha — Problém s financováním orchestrů a sborů — Svatojánské slavnosti Navalis — Stanice pro zabavená exotická zvířata — Týden rovnosti tváří — Natáčení letošní vánoční pohádky — Výluka vysílačů

                                  13. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  10. května

                                  V Česku začíná MS v ledním hokeji — Průběh MS v hokeji — Začíná hokejové mistrovství světa — Ostravské restaurace a hokejové menu — Jak se fandí mimo stadiony — Ukrajina vydala do ČR 6 Čechů — Požár v Příhrazských skalách — Hašení požáru — Uzavírka na hlavním tahu do Rakouska — Opravy na přivaděči D1 v Jihlavě — České loděnice končí v konkurzu — Další protesty zemědělců — Praktické maturity rybářů ve Vodňanech — Město Liberec chce koupit liberecký zámek

                                  10. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  9. května

                                  Hromadné propouštění v dole ČSA na Mostecku — Rožná na Vysočině odmítá průzkumné práce související s těžbou lithia — Případ splašeného koně vyšetřuje policie — Vražda v plzeňských Křižíkových sadech — Skládka v Třebnouševsi není legální — Dvě seniorky zavalila v zámeckém parku zeď — Zabezpečení stezky pod padající skálou — Pohyb svahu v Žiželicích — V Bedřichově panují obavy o budoucnost lyžařského areálu — Vyproštění vykolejeného vlaku u Klínce — 50 let pražského metra — A už dva roky se staví nové linky metra D — Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech — Vlk na předměstí Plzně — Den otců v Národním parku

                                  9. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  7. května

                                  7. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  6. května

                                  Mobilní pošta na Rychnovsku na zkoušku — Prodej nemovitostí České pošty — Stavba dalšího úseku dálnice D35 — Dopravní zkouška pro České Budějovice — Požár karlovarské porcelánky — Rekonstrukce vyhořeloého kostela v Chlumu u Třeboně — Meteorologové varují před silními bouřkami — Zájem o dotace z programu Oprav dům po babičce — Veřejné setkání kvůli stavbě vodovodu — Vzpomínka na oběti holokaustu — Premiéra dokumentu o pražském metru — Vysoká aktivita klišťat v Česku — Los v Krkonoších — Slavnosti svobody v Plzni

                                  6. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  3. května

                                  Vyšetřování vykolejení vlaku — Vlak vykolejil taky na Chebsku — Proti plánovanému průmyslovému areálu ve Stráži pod Ralskem vznikla petice — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium — Omezení zdravotní péče pro pacienty z Ukrajiny — Chytré byty pro lidi s roztroušenou sklerozou — Jižní Čechy bez nábytkové banky — 70 architektů soutěžilo o školu ve Vimperku — V Plzni začaly Slavnosti svobody — Lázně očekávají vydařenou sezonu — Přesně za týden začne MS v hokeji — Kocianova houslová soutěž

                                  3. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  2. května

                                  Zmatky po změnách v MHD v Ústí nad Labem — Výluka tramvají v Praze — Otická past na kamiony — Vykolejený vlak — Povolení průzkumu Rožné pro těžbu lithia — Hrozí odchod až 12 000 sester do důchodu — Začal festival United Islads of Prague — Nárůst kriminality v západní části Hradce Králové — 10 minut na parkování na letišti — Muž do Česka pašoval 4,5 kila kokainu — Požár domu v Hradci Králové — Problém s bezdomovci na kolonádách — Oslavy osvobzení v Domažlicích — Karlovarské hasiče chrání nově svatý Forian — Na horách začíná letní sezona — Nový přírůstek v pražské zoo

                                  2. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  30. dubna

                                  Turismus v Česku je na vzestupu — Historicky největší železniční zakázka — Nejasnosti kolem pálení čarodějnic — Pálení čarodějnic na Ladronce — Turisté v noci nesmějí do lesů v národním parku České Švýcarsko. — Policie prověřuje zákrok těžkooděnce na Majálesu — Noční zákaz vjezdu do centra Prahy — Požár u Horní Cerekve — Nedostatek zdravotního personálu — V Ústeckém kraji přibývá urgentních příjmů — Umělá inteligence otestuje zdraví krav — Sídliště rozdělené sporem o parkovací dům — Pražské Výstaviště dokončuje rekonstrukci divadla Spirála — Zvoníci pečují o historické zvony

                                  30. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  29. dubna

                                  Mráz na jihu Čech poškodil i obilí a řepku — Brzký a rychlý nástup letošního jara zmátl včely — Rojení kůrovce zastavilo chladné počasí — Nehoda na Pražském okruhu — Hrozba stávky v justici — Výluka tramvají v centru Prahy — Podezřelé zavadadlo v metru — Debata k vyhlášení NP Křivoklátsko — Rekonstrukce bazénu v Liberci v ohrožení — Výstraha před požáry — Investice do oprav silnic v Praze — Novou starostkou Hřenska je Kateřina Horáková — ČEZ mění plány s lithiem — Nové Holešovice — Jarní kontroly dětských hřišť — Nejvyšší česká hokejová liga má svého vítěze — Výluka vysílače Ústí nad Labem – Buková hora

                                  29. 4. 2024 na ČT1

                                  Napište nám