26 minut

23. září 2020

Část: Policejní akce proti zlodějskému gangu

Obsah dílu

Headlines — Univerzity se připravují na distanční výuku — Hygienici zakázali přítomnost studnetů na ZČU v Plzni — Omezení otevírací doby i hromadných akcí — Nové testovací místo na letišti v Českých Budějovicích — Situace na hranici s Německem — Zájem studentů o zahraniční pobyty klesá — Krajské volby: Jihomoravský kraj — Volební debata — Nové simulační centrum v Českých Budějovicích — Otcové u poradu v době koronaviru — Drogy v pardubické věznici — Policejní akce proti zlodějskému gangu — Budoucí záchranáři se školí v Brdech — Následky povodní na Trutnovsku

Části dílu

00:01
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:26
    Univerzity se připravují na distanční výuku
      Kvůli covidu-19 nastanou změny ve vysokoškolském vzdělávání. Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem se například chystá na přechod na distanční výuku. Akademický rok tam začne začíná 1. října.
      03:00
      Hygienici zakázali přítomnost studnetů na ZČU v Plzni
        Ve chvíli, kdy se Plzeň zbarvila do oranžové na tzv. "koronavirovém semaforu", hygienici rozhodli o přechodu na distanční výuku i na Západočeské univerzitě v Plzni. Rektor Miroslav Holeček ale považuje tak rychle vyhlášené opatření za nešťastné.
        04:45
        Omezení otevírací doby i hromadných akcí
          Počet diváků na venkovních sportovních a kulturních akcích se omezí na 2 000. Limit pro vnitřní akce s více sektory bude nově 1 000 sedících diváků. Zkrátí se také provozní doba restaurací a barů do 22:00.
          05:57
          Nové testovací místo na letišti v Českých Budějovicích
            Ode dneška se mohou lidé nechat otestovat na českobudějovickém letišti. Odběrové místo u krajské nemocnice bylo totiž přetížené stovkami lidí převážně ze středních Čech a Prahy. Nemocnice proto odběry rozdělila a přijímá pouze objednané.
            08:00
            Situace na hranici s Německem
              Berlín plánuje zařadit téměř celou ČR mezi rizikové oblasti. Živě situaci v pohraničí sleduje Renata Malíková.
              09:58
              Zájem studentů o zahraniční pobyty klesá
                Podle informací ČT odcestovala tento semestr jen polovina přihlášených vysokoškoláků na zahraniční univerzity. Ostatní přesouvají výjezd na jaro, nebo vyčkávají.
                12:15
                Krajské volby: Jihomoravský kraj
                  Jedním z klíčových témat krajských voleb na jihu Moravy je sucho. Region totiž patří k nejsušším oblastem Česka. Dalším tématem jsou pak důležité dopravní stavby, které v kraji stále chybějí, a to dálnice do Svitav a také na Vídeň.
                  14:49
                  Volební debata
                    Debata se stranickými lídry se tak dnes týká Zlínského kraje. Mluvit se bude hlavně o problémech tohoto regionu. Pozvaní jsou zástupci uskupení a stran, které mají podle průzkumů v preferencích největší podporu voličů.
                    15:17
                    Nové simulační centrum v Českých Budějovicích
                      Jak ošetřit pacienta v nejvážnějším stavu, nebo jak zareagovat při náhlé situaci se učí budoucí zdravotní sestry, záchranáři nebo porodní asistentky. Nové simulační centrum představuje Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity.
                      17:01
                      Otcové u poradu v době koronaviru
                        Zákaz návštěv v nemocnicích kvůli covidu-19 zkomplikoval čerstvým rodičkám přítomnost jejich partnerů. Narozdíl od první vlny nemoci už mohou být u samotného porodu, nemocnici pak ale nesmějí opustit. Pokud odejdou, nemají možnost další návštěvy.
                        18:47
                        Drogy v pardubické věznici
                          Generální inspekce bezpečnostních sborů obvinila 13 lidí kvůli výrobě, pronášení drog a dalších zakázaných předmětů do pardubické věznice.
                          19:46
                          Policejní akce proti zlodějskému gangu
                            Organizovanou skupinu zlodějů odhalili kriminalisté v Praze, na Olomoucku a Brněnsku. Gang okradl v obchodech nejméně 41 lidí. Záměrně si vybíral seniory a ty, kteří jsou méně pohybliví a používali chodítko, nebo invalidní vozík.
                            20:23
                            Budoucí záchranáři se školí v Brdech
                              Už půl roku funguje v Brdech soukromá záchranná služba. Peníze na provoz si tato skupina nadšenců musí shánět sama. Pomoci by v tom měly v budoucnu také různé kurzy, které budou organizovat. Teď se tu školí budoucí záchranáři.
                              22:08
                              Následky povodní na Trutnovsku
                                Místo stavbařů opravuje mostek přes Dolnický potok jediný senior. Důsledek dvou srpnových záplavových vln, které říčku rozvodnily v Trutnově odklízí pan František Čtvrtečka sám.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                24. září 2020

                                Přehled dílů

                                 
                                Stopáž25 minut

                                19. dubna

                                Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

                                19. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                18. dubna

                                Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

                                18. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                17. dubna

                                Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                17. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                16. dubna

                                Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                16. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                15. dubna

                                Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                15. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                12. dubna

                                Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                12. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                11. dubna

                                Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                11. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                10. dubna

                                ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                10. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                9. dubna

                                Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                9. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                8. dubna

                                Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                8. 4. 2024 na ČT1

                                Napište nám