26 minut

12. dubna 2019

Část: Jako o unikátním mluví hasiči o novém středisku pro výcvik, které dnes otevřeli ve Velkém Poříčí

Obsah dílu

Headlines — Na staré trolejbusy nejsou náhradní díly — Pardubické letiště opouští další dopravce — Příklady zrušených letů — Odborník na drahé kameny — Dopadení poslední dívky z ústavu — Malým obcím na Vysočině chybí lékaři — Opatření kvůli fanouškům v Plzni — Hospice bez peněz — Na horách se pořád lyžuje — Privatizace nemocnice v Litoměřicích — Začínajíá přijímačky - velký převis na gymplech — Ve školách přibývá dětí cizinců — Změny v pražské MHD — Jako o unikátním mluví hasiči o novém středisku pro výcvik, které dnes otevřeli ve Velkém Poříčí

Části dílu

00:07
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:01
    Na staré trolejbusy nejsou náhradní díly
      Milion najetých kilometrů, stáří patnáct a více let, taková vozidla městské hromadné dopravy v Česku nejsou výjimkou. Navíc dopravci jen stěží shánějí náhradní díly.
      03:08
      Pardubické letiště opouští další dopravce
        Společnost Smartwings ruší vůli problémům s letadly Boeing Max čtyři linky z Pardubic. Na letní sezonu škrtá lety i dopravce Ryanair. Cestovní agentury tak teď přesouvají nebo ruší desítky zájezdů.
        04:55
        Příklady zrušených letů
          O čtvrtinu víc žádostí o kompenzace za zpožděné nebo zrušené lety eviduje za loňský rok Úřad pro civilní letectví. Celkově jich obdržel skoro 1500 a u více než čtyř set uznal nárok na kompenzaci.
          06:03
          Odborník na drahé kameny
            A o vzácných kamenech hlavně českých granátech teď více s Jaroslavem Hyršlem, který je znalcem v tomto oboru.
            09:32
            Dopadení poslední dívky z ústavu
              Na Tachovsku včera policisté dopadli poslední ze šesti dívek, které v sobotu utekly z diagnostického ústavu v pražských Hodkovičkách. Chovankyně podle policie při útěku napadly a okradly vychovatelku.
              09:58
              Malým obcím na Vysočině chybí lékaři
                Nedaří se sehnat hlavně pediatry a zubaře. Je jich málo a nemají zájem ani převzít zavedenou praxi odcházejícího lékaře. Naprostou výjimkou poslední doby je Dolní Cerekev, kam se podařilo získat praktika pro dospělé z Prahy.
                12:00
                Opatření kvůli fanouškům v Plzni
                  Policie v Plzni nasadí zítra do ulic desítky policistů. Důvodem jsou tři velké sportovní akce, které se ve městě konají. Dopoledne tam startuje půlmaraton, a důležitá utkání čekají také místní hokejový a fotbalový klub.
                  12:26
                  Hospice bez peněz
                    Hospic svatého Lazara v Plzni se vrací do nově zrekonstruované budovy, kde původně sídlil. Samotná hospicová péče v České republice je ale teď v kritické situaci. Většina zařízení dostala letos nižší dotace na poskytování sociálních služeb.
                    14:23
                    Na horách se pořád lyžuje
                      Nadcházející ochlazení prodlouží v některých areálech lyžařskou sezónu. Lidé mohou na sjezdovky vyrazit třeba na Klínovec nebo do Špindlerova Mlýna. A pro běžkaře bude připravená i část Jizerské magistrály.
                      16:56
                      Privatizace nemocnice v Litoměřicích
                        Vedení Litoměřic chce prodat sto procent akcií Litoměřické nemocnice. Záměr ale vyvolává strach a obavy, a to jak u místních obyvatel, tak u samotných lékařů a zdravotnického personálu.
                        18:50
                        Začínajíá přijímačky - velký převis na gymplech
                          Dnes začaly přijíámací zkoušky na střední školy. V Česku se týkají téměř 90-ti tisíc dětí. 80 procent žáků podaslo přihlášky na dvě školy. Na jihu Čech je největší zájem o gymnázia. Některá hlásí velký převis uchazečů. A to nejen u čtyřletého, ale hlavně
                          20:38
                          Ve školách přibývá dětí cizinců
                            Na základních školách přibývá cizinců. V Plzeňském kraji už tvoří téměř 4 procenta všech žáků. Nejvíc je jich ze Slovenska, Vietnamu a Ukrajiny. Jsou tu ale i děti z Maďarska a nebo Mongolska.
                            22:16
                            Změny v pražské MHD
                              Nové vedení pražského dopravního podniku představilo priority v MHD na několik příštích let. Rozšířit chce třeba tramvajovou síť.
                              23:13
                              Jako o unikátním mluví hasiči o novém středisku pro výcvik, které dnes otevřeli ve Velkém Poříčí
                                Sloužit má k tréninku záchrany ve výškách i nad volnou hloubkou a ojedinělé je především svojí variabilitou.
                                Přehrát celé video

                                Přehled dílů

                                 

                                Napište nám