Události a informace z kraje, v němž žijete

Bigos, sernik, kozí brada, kluski, báč… Co se jen může pod těmito záhadnými pojmy skrývat? Nebudeme vás napínat – jsou to názvy jídel slezské kuchyně. Petr s Magdou opět vyrážejí na výpravu před i za řeku Olzu, aby vám ukázali, jaké pochoutky se jedí v česko-polském příhraničí. A navštíví odborníky na slovo vzaté! Šéfkuchař Adam Krzyzanek vám prozradí, jak vypadá tradiční slezský oběd a paní Lýdie Rusnoková, pedagožka a autorka knihy Chuť Slezské kuchyně, vás naučí vařit Kozí bradu. Tak tedy hurá do kuchyně a aby vám šlo vaření lépe od ruky, zahrajeme vám další píseň z cyklu Sedm divů Slezska. Ta dnešní se jmenuje „Jak žech jo byl synek mlady“.

Vaše dotazy, připomínky a náměty nám prosím zasílejte na mailovou adresu: poznejmese@ceskatelevize.cz
Stopáž25 minut
Rok výroby 2006
 P 4:3
ŽánrMagazín