Maso

Sladko-slané maso

Smažené vejce a smažený bůček v kombinaci s karamelem, upravený „na slano“ jsme dosud nechutnali a dohady o tom, jaký nás čeká výsledek, byly vskutku rozdílné. Po degustaci jsme se jednohlasně shodli, že je toto jídlo výborné.

8 lžic krystalového cukru
250 ml vody
600 g vepřového bůčku
1 lžíce cukru
rybí omáčka
pepř
4 vejce
olej

Cukr necháme zkaramelizovat, zalijeme vodu, rozmícháme a svaříme na poloviční množství. Natvrdo vařená vejce usmažíme v dobře rozpáleném oleji do zlatohněda. Vyjmeme je na ubrousek a propíchneme hůlkami. Z bůčku odkrojíme kůži a nakrájíme jej na 1/2 cm silné a 5 cm široké plátky. Maso osmažíme na oleji dozlatova, zasypeme lžící cukru, zastříkneme rybí omáčkou, opepříme, zalijeme karamelem a dusíme 20 minut. Podle potřeby během vaření podléváme vodou, v půlce doby varu přidáme smažená vejce. Tento pokrm podáváme s rýží.

Další recepty Celý díl