Kuřecí rolky se špenátem a dušenou zeleninkou v páře


Kuřecí rolky lze připravit mnoha způsoby. Je známo, že vaření v parním hrnci je pro uchování nutriční hodnoty potravin nejvhodnější. Zde je tip, jak si připravit masové rolky s vynikající omáčkou. Dnes pečeme bleskurychle a zdravě v parní troubě.
4−6 porcí
Rolky
4 kuřecí (krůtí) prsa
250 g mraženého listového špenátu
50 g másla
1 cibule
4 stroužky česneku
mletý pepř
sůl
olivový olej
čerstvé bylinky (bazalka, oregano)
Omáčka
250 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
100 ml sherry
200 ml smetany
20 g másla
Zelenina
2 velké mrkve
1 brokolice
máslo
Druhá příloha
Tip – červená rýže, parboiled rýže, celozrnná rýže, šťouchané brambory apod.
Na másle osmahneme dosklovata cibuli na kostičky a česnek na plátky, přidáme vymačkaný špenát, ochutíme mletým pepřem (nemáme-li malé děti) a solí.
Do každého kuřecího prsa prořízneme kapsu, kterou naplníme špenátovou směsí. Maso osolíme, vložíme na gastronádobu určenou pro parní trouby anebo do parního hrnce, zakápneme olejem, posypeme bylinkami. V troubě pečeme při 100 °C 15−20 minut, 7 minut před koncem vložíme zeleninu – růžičky brokolice a malé hranolky z mrkve.
Vývar, sherry a smetanu povaříme – zredukujeme do omáčkové konzistence, odstavíme a na závěr vmícháme máslo.
Kuřecí rolky podáváme s omáčkou, zeleninou a rýží.
Ohodnoťte tento recept: