Ryby a mořské plody

Kapří karbanátky v domácí housce

6−8 porcí

Domácí housky

20 g droždí
140 ml vlažné vody
1 lžíce cukru
2 vejce
600 g hladké mouky
6 lžic olivového oleje
sůl
žloutek na potření
sezamové semínko

Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s cukrem a lžící mouky a necháme vzejít kvásek.

Přidáme vejce, mouku, olej, sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout hodinu. Během kynutí propracujeme. Z vykynutého těsta tvarujeme žemle, potíráme žloutkem a sypeme sezamovým semínkem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Karbanátek

1 kg mletého masa z kapra
2 vejce
8 stroužků česneku
hrst petrželky
mletý pepř
sůl
na zahuštění strouhanka podle potřeby
olej

kyselá okurka
cibule
rajče
listový salát
kečup
majonéza

Maso smícháme se všemi ingrediencemi – celými vejci, drceným česnekem, sekanou petrželkou, pepřem a solí. Pokud je hmota příliš řídká, zahustíme ji strouhankou, aby se nám dobře tvarovaly karbanátky – placičky. Každou placičku potřeme olejem a vložíme na plech vyložený pečicím papírem.

Okurku nakrájíme na nudličky nebo kolečka, cibuli a rajče taktéž.

Po upečení vkládáme do rozkrojených housek karbanátek a doplníme zeleninovou oblohou, kečupem a majonézou.

Ohodnoťte tento recept: 

45 hlasů

Další recepty Celý díl