Kapří karbanátky v domácí housce


6−8 porcí
Domácí housky
20 g droždí
140 ml vlažné vody
1 lžíce cukru
2 vejce
600 g hladké mouky
6 lžic olivového oleje
sůl
žloutek na potření
sezamové semínko
Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s cukrem a lžící mouky a necháme vzejít kvásek.
Přidáme vejce, mouku, olej, sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout hodinu. Během kynutí propracujeme. Z vykynutého těsta tvarujeme žemle, potíráme žloutkem a sypeme sezamovým semínkem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Karbanátek
1 kg mletého masa z kapra
2 vejce
8 stroužků česneku
hrst petrželky
mletý pepř
sůl
na zahuštění strouhanka podle potřeby
olejkyselá okurka
cibule
rajče
listový salát
kečup
majonéza
Maso smícháme se všemi ingrediencemi – celými vejci, drceným česnekem, sekanou petrželkou, pepřem a solí. Pokud je hmota příliš řídká, zahustíme ji strouhankou, aby se nám dobře tvarovaly karbanátky – placičky. Každou placičku potřeme olejem a vložíme na plech vyložený pečicím papírem.
Okurku nakrájíme na nudličky nebo kolečka, cibuli a rajče taktéž.
Po upečení vkládáme do rozkrojených housek karbanátek a doplníme zeleninovou oblohou, kečupem a majonézou.
Ohodnoťte tento recept: